מחר פגישה עם ראש העיר צריך את עזרתכם....

מחר פגישה עם ראש העיר צריך את עזרתכם....

כזכור לבני אין עדיין שיבוץ לכיתת תקשורת בשנה הבאה למעט אופציה בפ"ת.(תושבי חולון)
מחר בפגישה עם ראש העיר אני צריך להוכיח לו שיש אפשרות ומקרים דומים של ילד 9 בכיתה,אני מבקש ממכם לתת לי את כל האינפורמציה הדרושה כדי לשכנעו שכן אפשר להכניס ילד 9 לכיתה מבלי שיגרם "נזק" לכיתה ותהיה המשכיות של הכיתה.
העלתם פה עובדה שהרבה ילדים משולבים בכיתות הרגילות כך שרוב הזמן ישנם 4-6 תלמידים בכיתה דבר שהוא בהחלט אפשרי ליישום,השאלה איך אפשר לברר את הנושא לעומק,כלומר כמה שעות שילוב יש לילדי הכיתה?
תנו רעיונות מניסיונכם האישי ואני בטוח שאצליח לשכנעו.
תודה חברים

dina199

New member

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לך אפשרות לדבר עם המחנכת ו/או עם מי מהורי הכתה?
אם כן, זה יכול להועיל.
הם יוכלו לענות על שאלתך זו, ואף להעיד האם הכתה באופן כללי סוערת ומאתגרת, שאז תלמיד תשיעי עלול להיות יותר מדיי,
או שמא אינה כזאת, ואז אין שום סיבה לסרב לבצע את ההליך הקיים והמוסדר לאישור תלמיד תשיעי, כמו שכתבתי לך בעבר.

נחמה173

New member
כיתת תקשורת

הייתי מציעה לך לבדוק היטב את 2 הכיתות האופציונליות - בפ"ת ובחולון.
אני לא יודעת באיזה בית ספר בפ"ת מדובר אבל שמעתי שביסודות יש כיתות מוצלחות.
מנסיוני האישי, גם אנחנו עשינו מאמץ מאד גדול לשיבוץ קרוב שלא צלח, הגענו לראש העיר ולגורמים בכירים מאד במשרד החינוך אבל לא היה מקום ונאלצנו להתפשר של נסיעה ארוכה (כחצי שעה בבוקר ו-40 דקות אחה"צ) אבל בסופו של דבר עם המסגרת מוצלחת אז זה שווה את הנסיעה והיום התרגלנו לנסיעות ואנחנו בדיעבד מרוצים שיצא ככה.
אנחנו מוציאים את הילד מהמסגרת ב 16:00 במקום 16:45 כדי שיגיע הביתה בשעה סבירה, בכל מקרה בסוף היום כבר לא ממש לומדים.
החיסרון הגדול הוא הקשר עם בית הספר שהוא יותר קשה בגלל המרחק אבל יש לנו ערוץ טלפוני פתוח עם המורות בנוסף למחברת קשר.
הסברנו להם את החשיבות של הענין הזה מבחינתנו (עבר מבית ספר ליד הבית) והם מאד משתדלים לפרט כמה שיותר במחברת קשר.

לסיכום - הייתי ממשיכה במאבק רק אם הייתי בטוחה שהכיתה בחולון היא הדבר הכי מתאים לילד, בלי קשר למרחק.

נחמה , אני מסכימה איתך

שכשהכל בסדר אז אין בעיות עם המרחק, אבל כשמוסיפים את הנסיעות היומיומיות הממושכות עם נהג ומלווה חסרי הכשרה, ובחרבת ילדים אחרים, שזו מהות הקושי אצל ילדי הספקטרום, למכלול ההתמודדויות של הילד, לעיתים רק ההסעה יכולה להוות גורם לכשלון השתלבותו של הילד במסגרת מסויימת(כפי שקרה במקרה שלנו). אני דווקא חושבת, שעדיף לילד ללמוד בקירבת הבית, דבר שיכול לתרום גם ליצירת קשרים חברתיים משמעותיים יותר בשעןות אחה"צ, וגם להקל עליו את מכלול ההתמודדויות שנדרש להן מלכתחילה.
לסיכום- אצלינו המרחק היווה "אישיו" מאוד גדול, ויצר אצל בני מצוקות קשות ורגרסיות גם בזמן הלימודים ובשGU, TJV,M CCH,/

לודוויג ואן

מנסיון העבר הקשה שלנו, לישיבה כזו רצוי להגיע עם עו"ד...
אולי כדאי לכם לפנות לרויטל לן כהן מ"הבית של רויטל".

לי נראה שעורך דין יוצר אנטגוניזם....

במיוחד לאור העובדה שהם לא עושים דבר שהוא לא חוקי נהפוך הוא ההתעקשות שלהם לא להכניס את בני לכיתה בחולון כילד 9 מראה רק שהם פועלים לפי החוק.

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך- הם לא עוברים על החוק או חורגים מסמכותם, זה לא עניין לעו"ד.
צריך לגייס אותם לשיתוף פעולה,
לעורר בהם רצון ועניין לנקוט בהליך
שאמנם קיים ונועד בדיוק למקרים כמו שלכם,
ועדיין הוא נתון לשיקול דעתם.

שלומות0

New member
עורך דין

הציל את הבת שלי!
אין דבר יותר טוב לבוא עם עורך דין שידאג לאינטרסים של הבן שלך, ובמיוחד ידאג שהבן שלך יקבל כיתה תקשורתית קרוב לבית!
וזה מאוד טוב ליצור אנטגוניזם.... ! הגיע הזמן שהורים יבינו שכך דברים זזים!

שלומות0

New member
יצירת אנטגוניזים מחוייבת מציאות

הם לא החברים שלך, הם לא יעשו כלום לטובתך,
הם דואגים לאינטרסים הצרים שלהם כך שאנטגוניזם מחייבת מציאות!
אני לא חושבת שניתן לפתור איתם דברים ביפה לאור הדברים שהבאת כאן!

dina199

New member
ילד תשיעי בכיתת תקושרת זה לא עבירה על החוק.

מכניסים ילד תשיעי רק כשיש אישור מהגורמים המתאימים (אותו משרד בחינוך). ויש מספיק תדקדימים שמשרד החינוך נתן אישרו. אז אין כאן עניין של עבירה על החוק (להכניס ילד תשיעי בלי אישור זו עבירה) . .יש עניין של 'שיטת מצליח'.
כל הבירקורטים תמיד משוכנעים שההורים לא יודעים שום דבר ושהם (הבירוקרטים) יצליחו לעשות כל דבר.
אז כשהורה מוכיח שהוא יודע את כל החוקים (ע"י מסמכים רשמיים מודפסים ובמיוחד כשיש עורכי דין - ז"א באותם האמצעים הבירוקרטיים של הבירוקרטים) אז הם לא רק שלא מפתחים אנטגוניזם , אלא מתחילים לכבד את ההורה על הידע ולעשות מה שצריך (כי 'המצליח' לא הצליח להם)

אם יש 9 ילדים...

אז למה לא פותחים 2 כיתות תקשורת?
לאחת יהיה תקן ולשניה תקן חסר.
ואולי יש גם ילד נוסף שאמרו לו שאין מקום, ואז יהיו 2 כיתות בעלות תקן.

בכל מקרה תלחצו שאם לא מסכימים להכניס אותו כתשיעי בכיתה, אז שיפצלו אותם לשתי כיתות ויפתחו כיתה נוספת, באותו בית-ספר.

asa112

New member
מדובר פה בכיתה קיימת

אם הבנתי נכון. לא יפצלו כיתה קיימת. ולפתוח כיתה נוספת באותו בית ספר = למצוא כיתה פנויה בותו בית ספר ולעשות שם כל מיני שינויים.
לא מאמינה, שזה אפשרי, בדרך כלל יש מחסור חמור בחדרים פנויים בבתי ספר. גם מדובר פה בבית ספר בעיר צפופה מאוד, כמו חולון, אז בטח גם בחצר בית הספר אין מקום פנוי למבנה נוסף.

צודקת אין מצב שיפצלו את הכיתה הקיימת

ואני מבין את זה מדובר על 8 ילדים שנמצאים ביחד מכיתה א',תהיה פגיעה במרקם החברתי,וגם אני כהורה לא הייתי מסכים למהלך כזה.

שלומות0

New member
ולכן אתה צריך דחוף עורך דין

פגיעה במרקם החברתי? מה זה כאן , בית ספר פרטי שהורים הקימו למען הילדים שלהם,
למה אצל הבת שלי בכיתה התקשורתית צרפו בכיתה ו' שני ילדים חדשים? מזה צריך להיות
שיטת המצליח הזו?

למעלה