מחר-סמינר

א.א.אפל

New member
תגובה

תודה על התיקונים. למה התכוונת כשאמרת "רוב העגלים נשארים באותה תעשייה"??

גם אני הייתי ברפתות בחיים שלי....

וזה נראה בדיוק כמו שאוריה תיאר את זה, ואף נוראי יותר לראות את זה בעיינים. כמובן שיש דברים אחרים, אך מכיוון שאנחנו חיים בעולם חומרי בו המטרה הראשית היא כסף ועוד כסף, אז יותר זול ונוח לעשות את זה בצורה שאוריה תיאר, מה גם ככה מרוויחים כפליים: גם חלב, וגם בשר עגל! אז ברוב הרפתות התעשייות זה המצב. כלומר, כל מוצרי החלב בערך שיש מיוצרים מחלב שנחלב מפרות שעברו את התהליך שאוריה תיאר.

מור ק

New member
התכוונתי

שבגלל עניינים גנטיים, העגלים שנולדים לתעשיית החלב נשארים בה ומיועדים לייצור חלב (או הפריית פרות המייצרות חלב...), והעגלים שנולדים לתעשיית הבקר (תעשייה שהיא אכן זוועתית) נשארים בה, ויהפכו בסופו של דבר לאוכל. (בבקשה :) )

א.א.אפל

New member
תוכלי להרחיב בנושא?

ממה שאני הבנתי, העגלים הנולדים כדי לאפשר לאמם לייצר חלב (או יותר נכון כדי לאפשר לחקלאי לקחת מהם חלב) הולכים, בחלק האינטגרלי מהרפתות, היישר לצינוק הנקרא "כלוב". אמנם לא עשיתי בדיקה מדעית, אבל הייתי לפני כמה זמן ברפת, ולידה היו שורה של כלובים לעגלי-חלב. בשלושה מהם היו עגלים, ועוד לפני אותו יום עברו שם חברים שלי ואמרו שיש שם עגל אחד. על הכלובים של השניים הנוספים, "החדשים" היה את התאריך של אותו יום. כך שסביר להניח שאחרי הלידה לא זוכה העגל ל"זמן איכות" ארוך מדי. לא מסתדר לי משהו עם זה שאמרת ש"העגלים נשארים באותה התעשייה" כמה צורך כבר יש לזכרים בתעשיית החלב? כמה פרי הרבעה צריך??

מור ק

New member
ברור שהם לא יישארו באותה הרפת

כמעט אף רפת (חוץ מכמה רפתות בקיבוצים) לא מסוגלת לכלכל את העגלים עד שהם יגדלו. ונכון, יש גם עגלים שעוברים מתעשיה לתעשיה, זה לא מוחלט, ותלוי בהרבה ברצונו הטוב של בעל הרפת. אבל רוב העגלים (אגב, נולדים יותר עגלות מעגלים) יישלחו לחוות, רפתות, מה שלא יהיה, שעוסקות בגידול עגלים. תנסה לחשוב בהגיון- האם היית מעדיף לקנות למאכל עגלים שנוצרו למטרת מאכל ושמבחינה גנטית מותאמים לזה, או עגלים שהמטרה שלהם היא אחרת? (כן, אני מצטערת על הצניות, אני באותו הצד כמוך, אבל זה דרוש בשביל להסביר...)

א.א.אפל

New member
מממ...

את מוכנה להסביר לי, בתור שוחר זכויות בע"ח (כמוך) מה אכפת לי אם העגל גדל באותו משק שבו נולד, או שעובר למשק אחר? ומה עושים על העגלים, לעזאזל? ותודה על ההעשרה!

מור ק

New member
אני חושבת

שעדיף שנעביר את השיחה לפורמט יותר אישי, כי לא נראה שמישהו אחר מתעניין. הניק שלי באייסיקיו הוא morchoo (היחידה!). בכל אופן, המידע שלי הוא רק ממה שאני רואה ויודעת על הרפתות שיש ביישוב שלי, ויכול להיות שיש הבדלים ביננו לבין רפתות אחרות...
יומטוב טיהי אני מרגישה כה מקורית... חחח

chaim levinson

New member
מוזר....

הפורום הזה. כותבים בו מלא משפטים תמוהים. קניות טבעוניות שוות? יש במשפט כשל לוגי, אוקסימרון, פרדוקס מובנה. אוכל טבעוני הוא לא אוכל, ובודאי שהוא לא שווה. קטנוני שכמותי.

pollak

New member
נו, הנה../images/Emo31.gif

לפחות עכשיו אנחנו יודעים מי הולך לצד שמאל...
סתם, בתור הבחור היחיד בחיי עד כה שהקדיש לי שלושה שירים שלמים (ועוד בחרוזים!) תזכה ליחס של כבוד. לכן, אני מזמינה אותך, חיים לוינסון, כן, כן, לארוחה טבעונית משובחת, מתי שרק תרצה, באמת. רק כדי שתבין ותפנים את האיכות חסרת הפשרות שחבויה בבישול הטבעוני. נשבעת. (או לפחות מאוד מקווה). זהו, אני חושבת. -יעל- (שמסתבר שנדבקה מאודי *שוב* במחלת שואה שהוא מפיץ לכל עבר)

girlcott

New member
חכי חכי פולק

לפעם הבאה שנתראה (יום שישי עם קצת מזל...) אני אראה לך מה זה סימנים כחולים...

מור ק

New member
סלחו לי, אבל

מי שראה את הסימנים הכחולים והאדומים שאני עשיתי חייב להודות: הם היו הכי טובים.

chaim levinson

New member
עיתונות, הנהלה, וכל מיני שטיות

אכן ההפגנה לא קיבלה במה היום במעריב, מהסיבה הפשוטה שהנושא החם אתמול היה הנושא הכלכלי, ולא הנושא המדיני. היה גם אתמול הפגנת נכים בירושלים, וזה הספיק בשביל המסר של העם מתקומם. ואני יחזור על מה שאני תמיד אומר: צריך להכות על הברזל החם. הנושא המדיני חשוב מעין כמוהו, אבל מה לעשות, אתמול עורכי הדסקים רצו מקררים ריקים, וזה מה שאנחנו צריכים לספק להם. אנחנו צריכים לפעול יותר בכיוון הכלכלי. אנחנו צריכים להצטרף להפגנות של הנכים. אנחנו צריכים להכות על הברזל כשהוא חם. אם אני הייתי יו"ר הנוער, אבל ראו איזה קטע - אני לא, הייתי משנה את נושא ההפגנה בשתיים בצהריים אחרי עיון קצר בכותרות היום. בכלל, יש בנוער בעיה של תפיסת התקשורת. לפעמים, אנשים כבר יוצאים לשטח, אבל בנושאים לחלוטין לא רלוונטים לסדר היום הציבורי באותו יום. למשל, לפני חודש הוצתה בירושלים החנות פוטו אלן בידי חרדים, בטענה שבעל החנות מכר סרטי פורנו לחרדים. אני הצעתי, שלמחרת, יום שישי, נצא להפגנה במקום, הפגנה שללא ספק תקבל סיקור בתקשורת הארצית, מכיוון שבאותו סוף שבוע הוקדש לעלילות פוטו אלן. ההצעה הייתה פרקטית במיוחד, מכיוון שכבר תוכננה לאותו יום שישי פעילות של הנוער עם נעמי חזן בכיכר פריז. לצערי, לא קיבלו את הצעתי, כי כבר קבעו עם נעמי חזן, ולא היה נעים לבטל. אם אנחנו רוצים תקשורת, אנחנו צריכים לשחק את המשחק של התקשורת. ושלא תגידו שאני כותב רק דברים שליליים, אני יכול להגיד שיהיה נחמד עם כמה חברה מסניף ירושלים יבואו לשבות עם הנכים מחוץ למשרד האוצר. גיא - אתה כאן? שלכם, חיים לוינסון.

הגינגי

New member
חיים לוינסון הפעם צדקת

תסלחו לי שאני מאחר במעט אבל מה לעשות חלקנו קצת איטיים. מר לוינסון הפעם אתה צודק אין מה לעשות מדי פעם נמאס לתקשורת (למרות שזה לא נראה לעין) ממלחמות פיגועים הסכמי שלום ושאר ירקות. אבל מה שאני רואה במשך שהותי הקצרה בתנועה זה שלא שמים פה זין (סליחה על ההתבטאות הוולגרית) על הנושא הכלכלי. אז נכון לא כולנו בקיאים כל כך בכל המילים הארוכות והמזוויעות שאומרים בחדשות אבל בתואר מי שקורא לעצמו "שמאל נאור" אנחנו מחויבים לדאוג לחלשים בחברה. אמנם מדינת ישראל מספקת לנו מספר בעיות נרחב לטפל בהן כדי שלא נשתעמם (ותודה מיוחדת לך אריק) אבל אני מרגיש שקצת הזניחו בזמן האחרון את הנושא הכלכלי (וקנו אותי אם אני טועה כאמור אני חדש). לכן אנחנו צריכים קצת לפעול בעניין. הנושא הועלה במקת\צת בועידה בסמינר אבל עדיין לא עשינו כלום בנושא. אני אישית לא משתייך לאלו שחושבים שכניסה למדורים בעיתון היא הדבאר החשוב ביותר לעשות אבל הפעם האיש עם הקרחת צודק ומי יודע אולי נרגיש קצת יותר טוב עם עצמנו אחרי שנעזור לציבור הנכים או לכל ציבור חלש אחר בחברה.

מסכים ביותר

אני אומנם לא חבר בנוער, אבל אני חושב שכדאי שאיזו שהיא קבוצה פוליטית תתחיל לדאוג לנושא החברתי כלכלי ולא המדיני... אומנם בזמן האחרון התחילו להתעסק בזה בעיתנות וכו´ (תראו, נמאס לאנשים לקרוא על המצב הבטחוני, והמצב הכלכלי הוא נושא שיש עליו פחות צנזורה ויותר הסכמה כללית של הציבור, בניגוד לנושא המדיני) חוץ מזה, בסופו של דבר, הנושא הזה באמת יותר חשוב כי המצב עם הפלסטינאים די תקוע: הם יורים, אנחנו יורים בלה בלה אין הסכמה בינינו לבינם, בינינו לעצמנו בלה בלה בלה ובינתיים לא עושים כלום וזה חבל, וזה משעמם (למרות שאני מניח שלנפשות הפועלות שם (בשני הצדדים) יש אקשן בלי סוף) אבל זה לא יתשתנה אם לא יעשו משהו קיצוני רציני, וזה לא יקרה בקרוב (אלא אם כן ערפאת ימות מהתקף לב ויביא ברכה לעולם) ד"א, משהו קיצוני זה לא פיגוע גדול. זה לא קיצוני בימים אלו. לכן, אם מה שנשאר זה לחכות (ומדי פעם להפגין) עדיף לגעת בנושאים בהם יש יותר השפעה... לא? נ.ב אני לא אומר לכם להתעסק יותר בכלכלה ופחות במדיניות בגלל שאני ימני! בכלל לא! באמת... תאמינו לי... מה, לא מאמינים? למה? אני אדם אמין! באמת! באמת! מה לא חושבים ככה? למה? - מתן, שאף אחד לא צריך להאמין לו

היי, אבישי... (אני מניח שזה אתה)

אני מסכים איתך לחלוטין שעלינו לעסוק גם בנושא החברתי-כלכלי, לכן נוסח במזכירות מסמך שהוא לא רק מדיני אלא גם חברתי. מאחר שבמסמך אנו מדברים על קשר ישיר בין שני התחומים, ברור שעלינו לפעול לגבי שניהם, הבעיות בתחום הזה משפיעות גם על התחום השני. אני לא יודע אם שמעת על הפרויקט הגדול שתוכנן בנושא התקציב, בסופו של דבר הוא לא יצא לפועל מסיבות רבות ומגוונות... אך כפי שראית בדקנו היענות להפגנה גדולה ביום רביעי הבא. אכן תהיינה פעילות של הנוער באותו היום, לא אפרסם את הפרטים על מנת למנוע בואם של גורמים עוינים וכמו כן משום שהם עדיין לא סופיים, אך אני סומך על ההנהגה הארצית-אזורית-סניפית שבסופו של תהליך תעביר את ההודעה אליך. בהצלחה לנו! מאור.

הגינגי

New member
אכן כן זה אני אבישי

כן כן זה אנוכי אבישי ( הג´ינג´י עם הליפה למי שרק ראה ולא הספיק לדבר איתי - תענוג מפוקפק למדי ). ד"ש לך ולכל המשפחה מאור. אכן סיפרו לי על פרוייקט דצמבר אבל בנוסף גם הוסיפו את העובדה העצובה שהוא התבטל עקב הפיגועים בירושלים ובחיפה. וכאן תמונה הבעיה כפי שאני רואה אותה : אינני מבין את הסיבה למה ביטלו אותה מפני שאין שר בין שדמיטה להר סיני. הפיגועים זה דבר אחד והמצב הכלכלי של חלקים בחברה שלנו זה משהו אחר. אדרבא אם יש גל של פיגועים הייתי כבר מציע לעבור לפרופיל נמוך בנושא המדיני בכדי לא לעורר זעם אצל הנפגעים וקרוביהם ולעשות פעילות מוגברת בצד החברתי כלכלי. בתקווה שאכן הפעילויות אשר דיברת עליהן התקיימו ובתקווה גדולה אף יותר שהמצב במדינה שלנו ובכלל בעולם ישתנה לטובה. נ.ב למתן יש נקודה חשובה מאוד כי הרי שום גורם ימני לא יכול לבוא אלינו בטענות כאשר אנו מנסים לעזור לציבור החלשים במדינה ובנוסף ידוע שהציבור החלש יותר תומך יותר בימין ולכן הם נראה להם שבאמת אכפת לנו מהם ושברא6שית מעיננו מצויה טובתם שלהם הם גם אולי יסכימו להקשיב לנו בנושאים אחרים בהם אנו עוסקים.

למעלה