מחר-סמינר

Neta558

New member
מחר-סמינר

דוקא לפני תחילת הסמינר אני אכתוב את השאלה, כדי שלא תהיה מושפעת משום דבר שיקרה במהלך הסמינר עצמו... איך היה? אתם מוזמנים לשרשר תגובות לסמינר בהודעה הזאת...

היום סמינר......

וכבר אני יכול להגיד מה כן יש, בתור זה שמרכז את ההסעות, יש כאלו שלא הגיעו עד עכשיו כבר 5 ביטולים במקום! (ועוד 3 ביטולים מראש!) אלון שיושב בבית ויוצא עוד רגע לתפוס את ההסעה לסמינר...

הסתיים הסמינר...

והיה כיף, או לפחות, לי היה כיף... :) שמחתי לראות אתכם (כל מי שכותב פה והיה שם...), שמחתי לפגוש אנשים שלא כותבים פה אבל שווה לפגוש, ובאופן כללי חיזקתי את דעתי האישית (הדי טובה גם ככה) על נוער מרצ (כולכם משוגעים, בצורה החיוביות כמובן...:) אה כן, וגם החכמתי קצת בנושא ציונות... :) לילה טוב, מתן

מי אתה

בסמינר? אני ניב מסניף מודיעין אם דיברתה איתי דרך אגב אנשים-מי שלא בא הפסיד אחלה מחנה והיו לנו חולצות ממש מגניבות(לסניף מודיעין השולטים כמובן
) מניב שנהנה בסמינר הראשון שלו

הממממ.......... מוזר

משום מה הייתה לי תחושה שלא עשינו יותר מידי רושם טוב..... אבל אם אתה אומר

גם אנחנו שמחנו לפגוש אותך, מתן.

טוב, אז חזרתי עכשיו מהסמינר ומההפגנה שאחריו. היה ממש סמינר טוב. הדבר היחידי המאכזב בו היתה העובדה. שהגיעו אליו פחות ממאה איש. אבל, הסדנאות היו מעולות, למדתי עוד קצת על ציונות, למראות שממש לא שיניתי את העמדה שלי, פגשתי גם כמה אנשים חדשים, ובכלל היה כיף. יש גם לברך את אלון על הבחרו לסיו"ר הארצי החדש של התנועה. אז מזל טוב ובהצלחה אלון. חוץ מזה אחרי הסמינר מרביתנו המשכנו להפגנה תחית הכותרת "הגיע הזמן להפסיק את הכיבוש" בקריה. היתה הפגנה ממש מוצלחת, לדעתי לפחות. הרבה ססמאות מטורפות., אנשים שהוציאו את הגרון שלהם, צלם שנאבק עם חילים כדי לצלם אותנו, והופעה במהדורה של שבע וחצי. בצפיה לעוד הרבה הפגנות וסמינרים כאלה.

ג ל י

New member
חבל שהפסדתי את הסמינר

אוווווווווווווףףףףףףףף. לא נורא סמינר הבא

ליהי?

כמה היינו בסמינר? וכמה הצביעו בעד אלון וכמה נגד?(סתם בא לי לדעת<) וגבעת חביבה לא היתה כל כך נוראה כמו שכולם צינו אותה והאוכל היה דווקא בסדר אוכל קיבוצי טיפוסי

היינו בסביבות השמונים פלוס,

לפי מה שהבנתי. לגבי ההצבעות בעד ונגד אלון, אין לי שמץ של מושג. ולגבי האוכל של חביבה, באמת, אכיל? הספגטי היה אחד המאכלים הדוחים שראיתי בחיי. חוץ מזה בדיחות נוער מרצניקיות....

pollak

New member
יום אחרי הסמינר...

ציונות, ציונות אבל דבר אחד משותף לכולנו (ציונים, פוסט-ציונים, ואנטי ציונים)- ההרגשה העילאית והתרוממות הנפש כתוצאה מההשתתפות בחתונה המרגשת של גיארליך
ושלי (יעלפולק). כן, כן, עם רב-אישה (ותודה לנטע) בכובע סנטה (אנחנו לא קטנוניים על הכיפה), שושבין ושושבינה (ותודה לאודי ועדי), ושלט מהסדנא -"מסכים"-, (ומירב,[עם י´], שניסתה להציל אותנו מידי הרבנות), התאחדנו בברית הנישואים, ואפילו קיבלנו על זה שיר מחיים לוינסון... אז רעי (שיחיה) ואני מודים לכולכם המון. (ואפילו לא הבאתם צ´קים). . ועוד משהו- האוכל בגבעה... (תודו שזה דורש פסקה) אז היה משובח. אליטיסטים שכמונו בשולחן טבעונים.
אז הם שם לא בדיוק ידעו מה זה אומר (ארוחת בוקר סויה של אלפרו עם דבש) אבל טרחו לארגן לנו לחם של הרדוף (איכות חיים) ומעדני סויה (רוני אמר שהם נראים כמו מה שקורה לו אחרי שהוא אוכל ומעשנים לידו, אבל מה הוא מבין?), וכמובן העיגולי טופו האלו עם תפוחי אדמה קטנים... תקין בהחלט, משביע אפילו. (ועכשיו אני רק רוצה שמישהו יגיע ללונדון כדי לרכוש לי נעליים טבעוניות כמו של אלון, שוס היסטרי). . זהו, אני חושבת. היה באמת כיף, לפעמים גם מעניין. אפילו להפגנה הלכתי בסוף, היה באמת לא רע (זו רק אני או שבסוף לא סיקרו אותנו למעריב של היום?)... ורק שלא נשכח, ש-
זה בידיים שלנו! . -יעל- (או יעארליך, או יעלפולק, מחותנת טריה, עם שני סימנים כחולים על אותה יד [ותודה לאלון ולטלי])

אליזטיזם טבעוני רולז!

גם לי יש סימן כחול על היד! אני תוהה אם זה ממך או מרוני..... פררררר

pollak

New member
עם כל הכבוד

לפמיניסטית הכחושה שאני כל כך נוטה לחבב, לנשוך, זה דבר אחד שהיא לא ממש יודעת... ככה שנדמה לי שהתשובה ברורה (ואני מקווה שזה לא הולך לעלות לי עכשיו בסבב נשיכות אימתני ממנה,
שינסה להוכיח לי את ההפך. טוב, נו, אני עדין מחזיקה בדעה שדם וסימנים כחולים זה סקסי...) -יעל-
(שחזרה מקניות טבעוניות עם אמא, ויש לה עכשיו במקרר מספיק דברים שווים כדי לקיים גדוד טבעונים לחודש בערך)

Be Carful in what u wish for.....

גדוד טבעונים לחודש??? (קולות רגליים נעות במהירות לכיוון עומר...) חצי נוער מרצ אצלך עוד כמה דקות... אלון שהתחיל לחבוט בעצמו אחרי שיעל אמרה שדם וסימנים כחולים זה סקסי...

pollak

New member
לא מפחדת

חחחח... גם אם תגיעו בהליכה מרחוק-רחוק עדיין יהיה מספיק לכולם כשתגיעו. עכשיו רק צריך לחשוב על צורת החלוקה (השפעות של ´נוער שואה´, כן, אנחנו נאצים כולנו): אז מי לימין
(אוכל)? ומי לשמאל (מוות)? ממממ... טוב, נדמה לי שהראשונה בחשיבות היא הש"שית הגוועת שלי, מוסכם נכון? אחריה זו שחיתנה את גיארליך ואותי, בכל זאת, כבוד והכל, אחריה אוריה, כי הוא בעצם זה שטבען אותי למעשה, אז אוכל טבעוני גם לו ואז אתה, ואז כולם, חופשי. אפילו ספר מתכונים מגניב במיוחד יש לי (מתנת יומולדת מרעי לחיים ומאודי)... -יעל-
(שנדמה לה שההורים של אלון ישאירו עליו סימנים כחולים
הרבה לפני שהוא יספיק לברוח לעץ גבוה מספיק)

שמאלה לרוצחים!

(אוכלי בשר) ימינה לאלטיסטים! (טבעונים!) בחירה אקראית למתחסדים (צמחוניים!) אלון שרשם הודעה כי הרגיש שהוא חייב להגיב אע"פ שהוא מדבר עם יעל באי סי קיו...

אך....

אני אוכל עכשיו פרגיות בפיתה עם חומוס ציפס וסלט טיבעוניים לא הגזמתם? גם ככה לביצים הרגילות אין ממש שימושלתרנגולות אז למה לא יכחת? וחלב נותנים לעגלים לשתות אז למה זה נורא שאנחנו לוכחים חלק מהחלב????

א.א.אפל

New member
לא, לא הגזמנו

שימו לב: הודעה בו באה להילחם בחוסר הידע שאני חש אצל מספר משתמשים בפורום בקשר לביצים וחלב. הטבעונים שביניכם יכולים לדלג על ההודעה, אני בטוח שהם יודעים את כל מה שכתבתי. נתחיל עם הביצים. לביצים אותן מטילות התרנגולות המטילות בלולים אכן אין שימוש, מסיבה פשוטה אחת: הן לא מבלות, אף לא שנייה בפרק הזמן שבו הן בשלות מינית, עם תרנגולים ממין זכר. זהו אולי הצורך הבסיסי ביותר שלא מקויים באף לול שמשווק ביצים, בעולם כולו. אם הן היו מבלים עם בני המין השני, לביצים היו שימוש (או לחלקן) כי הן היו מופרות. אך מכיוון שזה לא קורה בביצים שאותן אתה אוכל, אני אקצר על מהלך חייהן של התרנגולות המטילות. כשהן בוקעות מהביצה, עוד לא ממוינות מהזכרים, הן נוסעות על פס נע, כמוצרים, עד שבודק אותן החקלאי. את הזכרים יזרוק לארגז גדול, ע"מ שיחנקו למוות. אין בהם שימוש. את הנקבות ייקח ללול. בלול יחלקו 3 עד 5 תרנגולות בד"כ כלוב קטן, צר ונמוך. השטח לתרנגולת לא יעלה על 22 סנטימטר מרובע, ואף יירד מזה. הכלוב אפילו לא מרווח מספיק כדי שהתרנגולות יוכלו למתוח את כנפיהן. כדי למנוע מאבקים בין התרנגולות, שלא קורים בטבע אלא קורים רק בתנאי הלחץ שבלולים, יעברו התרנגולות את מה שנקרא "קיטום". בתהליך זה יחתוך החקלאי בעזרת מכונה את המקור של התרנגולת. המקור הוא מקום שבו עצבים רבים, מה שגורם לכאב רב לתרנגולת. כמו כן, המקור חיוני לתרנגולת- הוא בעצם הידיים שלה. אבל אם זה חוסך תרנגולות פצועות- זה חוסך כסף. וכידוע, הכסף בא לפני הביצה ולפני התרנגולת. הכלוב יהיה משופע כלפי מטה, על-מנת שהביצים שיוטלו יתגלגלו היישר לתוך "תעלה" שממנה ייקח החקלאי את הביצים. רצפת הכלוב היא רשת ברזל שתגרום לכאב רב לתרנגולת ולעיוותים בגופה. הרבה אוכלי בשר או מוצרים מן החי מוצאים את הצידוק המוסרי לכך בטיעון ש" החיות רגילות לסבול, והן לא מסוגלות להבין את הזכויות הבסיסיות שנשללות מהן" גם לי יצא לחשוב על הטיעון הזה, עד שבהרצאה מפי פעיל אנונימוס שביקר במספר לולים, שמעתי את התיאור הבא. תרנגולת, שמנסה "לחפור" עצמה אל תוך הברזלים, הם התחתית של כלובה, בעזרת הבטן שלה, ולאחר מכן בעזרת הרגליים שלה. התרנגולת הייתה פצועה בכל הבטן שלה, בגלל החדות של הברזלים. מתברר שהתרנגולת ניסתה לעשות פעולה טבעית שהיא עושה בטבע: התחפרות והתפלשות בחול או באדמה, והתכסות בו. עד-כדי כך הפעולה הזאת טבעית לתרנגולות, שהן מנסות לעשות את זה גם עם רשת ברזל. וזה כמובן, לא הכל. נעבור לחלב. חלב הוא כינוי להפרשות שמופרשות מן הנקבות שבמשפחת בע"ח היונקים, ומיועד לולדים השונים. החלב מופק בתוך הגוף לאחר הולדת הולד. הרוב המוחלט של החלב המשווק בישראל הוא חלב פרות. כמו אצל התרנגולות, הן לא זוכות לחיות עם בני-המין השני, ואפילו ההפריות שלהן מלאכותיות. ע"מ שייצרו חלב, נדרשות הפרות להיכנס להריון. מספר ההריונות הבלתי-פורפרציונלי שעוברות פרות החלב גורם להן למות בגיל צעיר מבטבע. אנטיביוטיקה ותרופות נוספות גורמות לשיפור כמות החלב, אך זו באה על-חשבון איכותו: אתה שותה חלב של פרה שבקושי זזה בחיים שלה, משופע באנטיביוטיקה ותרופות נוספות. ע"מ לשמור על סדר בעדר הפרות, ולשם סטטיסטיקה, ממוספרות הפרות בצריבה של אש חמה על גופן, פעולה שגורמת להן סבל רב. הפרות גדלות כל חייהן בהפרשותיהן הטבעיות. העגלים שיולדות הפרות, כדי לאפשר לבעליהן להוציא מהם חלב, נלקחים לכלובים צרים, קצת יותר גדולים משולחנות בית-ספר סטנדרטיים (או לפחות אלו שבחט"ב ותיכון מכבים-רעות) שבהן לא יכולים העגלים לזוז, ובטח שלא לצאת מהם. כל מגע עם עגלים אחרים נמנע מהם, חוץ מבמספר שעות ביממה שבהן נפתח חלון מהכלוב, ע"מ שהעגל יאכל אוכל שלא מתאים לו: אין בו חלב פרה אמיתי למרות מה שאמרת ויש בו תחליפים שמטרתם לייצר בשר רך יותר, שמן יותר, פחות בריא ו... שכחתי משהו? טעים?

מור ק

New member
לא מדוייק בכלל, ואפילו

סתם הקצנה של האגודות נגד ניסויים וכו´. (בלי לתקוף, אני באה מאותו כיוון וצמחונית וכו´, אבל זה לא מדוייק ולא נכון להציג את זה כמידע לציבור)אז ככה: בתור אחת שיש לה רפת, אני יודעת שהפריות הן לא מלאכותיות (לפחות אצלנו), שבימים הראשונים החלב אכן עובר לעגל עד שהוא יכול להסתדר בלעדיו (רוב העגלים, בגלל ענייני גנטיקה, נשארים באותה תעשיה, ככה שהמזון שהם מקבלים מיועד להעניק להם חיים ארוכים ולא להפוך אותם לטעימים יותר, למרות שיש גם כאלה, אבל לרוב זאת תעשייה נפרדת), שהפרות מקבלות טיפולים רפואיים, מקום נרחב מאוד, ובאופן כללי- תנאיהן בכלל לא גרועים כמו במחלבות הבודדות שהסו קולד פוליטיקאים אוהבים להראות לנו. על אופטימיות שמעתם?

למעלה