לילך - כמה טיפים לניתוח ולשאלתך
בלפרסקופיה חודרים לחצוצרה דרך הבטן - נקב באזור הטבור ועוד שני נקבים בצדדים. כלל לא נכנסים לנרתיק. בכל אופן - לא שמים טמפון בניתוח ואת יכולה להודיע מראש שאת במחזור - השאלה היא האם מנתחים במצב זה? כדאי לשאול את הדברים עוד היום בטלפון או מחר על הבוקר בבית החולים. מאחר שעברתי את הניתוח הזה ואף הריתי אח"כ אני רוצה להרגיע אותך שהניתוח לא נורא. אחרי יום כבר משחררים הביתה. אחרי הניתוח יתכן שתרגישי שיש לך כאבים בחזה ובכתפיים. זו תופעה נורמלית שלצערי לא הכינו אותי אליה והייתי בטוחה שאני חווה התקף לב. זה בסך הכל עליה של גזים שהצטברו בחלל הבטן בעת הניתוח בנימים הקטנים בתוך הגוף והם פשוט "עולים למעלה". הדרך לטפל בזה היא על ידי כרית חימום. תבקשי שיתנו לך שקיות של חומר אינפוזיה ושיחממו לך (בעלך או מי שמלווה אותך) במיקרו כמה דקות. אח"כ תשכבי במיטה כשאת משעינה את הכרית במקום הכואב. הכאב עובר תוך דקות ספורות. הלואי שידעתי זאת בזמן הניתוח שלי! את הטריק הזה גילו לי אחיות במחלקת יולדות אחרי הקיסרי שעשיתי. ועוד טיפ - מיד כשתתעוררי את עלולה לחוש כאבים. תבקשי מייד זריקת וולטרן. זה עוזר ומגשר לך על 6 השעות הבאות ובינתיים הכאבים יחלפו. זה לא ניתוח שכואב אחריו יותר מדי. ועוד משהו: אם הגיעו להחלטה שיש להסיר את החצוצרה, זה אומר שאחרי כן סיכויי ההריון שלך רק ישתפרו. בנות עם בעיה מכאנית שנפטרו מהחצוצרה הרו אח"כ דרך החצוצרה השניה או באמצעות IVF. אני לא יודעת איפה את בטיפולים אבל אני מניחה שבמקום מתקדם. מאחלת לך שהניתוח יעשה את שלו ובמהרה תהיי בהריון.