מחר יום חדש

מחר יום חדש

הרבה זמן לא היו לי מחשבות אובדניות, אני בכלל בחורה אופטימית. הצמדתי את האקדח לרקה עוצמת עיניים ובום...כל הקירות נצבעים בטקסטורה של המוח שלי. שלחתי מכתבים לכולם נפרדתי יפה אני חושבת, עכשיו אני במקום טוב יותר, אתה שומע אלוהים!!! כל החיים נתת לי להלחם, כל צעד ושעל שעשיתי היה מותנה במלחמות מכשולים ויסורים...נצחת! עכשיו קמתי ועשיתי מעשה ועכשיו הכל שקט. לאחרונה התסריט הזה עולה במחשבותי על בסיס יומי. אתמול חזרתי מהמרכז לנפגעות תקיפה מינית מצחיק שאני מוצאת את עצמי שם מדברת עם אישה כבת 50 על מקרים שעברתי שופכת את ליבי ומזילה דמעה כואבת על העבר שהביא אותי הלום. כל זה שינה את אופיי עיוות את רגשותי ולש אותי לאדם אחר ממה שיכולתי להיות, את חזקה כולם מתיימרים להצהיר. הלוו טרחתם לשאול אותי אם אני כזו? הריי הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה איך אני מתפרקת עכשיו לרסיסים קטנים בלתי ניתנים להדבקה מחדש. האופטימיות היא לא מנת חלקי בימים חמים אלו, זעקתי את מצוקתי לחלל האוויר, לכתובת עם נמען, לאישה שעובדת איתי, לחבר, למכר אך כולם עם התשובה הבנאלית ממלמלים "יהיה בסדר" "תקופה קשה" אבל עצרתם רגע ושאלתם האם האדם שעומד מולכם לא עומד לעשות את הצעד של האין חזור ואתם עמדתם בצד וציקצקתם למצוקתו בלי להבין כי אין מה בכך??? כן ולמחרת בתוכנית של רפי רשף עדי ראיה מדווחים "לא ידענו כלום" לא שערנו..." הכל שטויות פשוט אנחנו בוחרים להתעלם ממצוקתם של אחרים כי ככה פשוט יותר, ככה הכל שקט כמו קודם!

41מיקה

New member
את טועה ...

לדעתי אף אחד לא בוחר להתעלם בכוונה , כנראה שחווית זאת מהצד שלך , מהראיה שלך , מהמצוקה שלך , האמת היא שלאדם יחיד אין הרבה כלים להוציא אדם אחר ממצוקה נפשית בה הוא נתון . אין לי כלים להניא אדם מאובדנות , הכלי היחיד שיש לי כאדם הוא אמפטיה , השתתפות בצער , להיות עם , להשתדל להיות ביחד יותר זמן . אם אדם יאמר "בא לי למות" אפילו בצחוק .. מייד אכנס למצב הכן , ואם יהיה צורך אשתדל להביאו לעזרה מקצועית . אל תתיאשי מבני אדם , למרות כל קשיי היום יום בהם אנו נתונים , מצבים לא פחות קשים משל עצמנו , תמיד יש בנו את היוזמה והרצון לעזור , לעודד , ולכן את שומעת הרבה זמן "יהיה בסדר " , "תקופה קשה " , כי רק ככה זה באמת עובד . להתאבד הוא מוצא אחרון עבור אדם מיואש ואבוד , ללא כיוון , וללא ראיה לאן המצב יוביל . מתוך היאוש צומחות מחשבות לא בריאות , וכל אחד עם אישיותו היא , מונע לפעול בצורה זו או אחרת , בסוף לרובם "יהיה בסדר " , יתגברו , זה יעבור , נכון שתישאר צלקת , כמיהה ,או כל רגש אחר תלוי בארוע . וישנם כאלו שלא מסוגלים להתמודד ובוחרים להתאבד . אני לא שופטת , אולי היה אפשר לעזור בזמן , אולי פשוט לא קלטו מסביב מה קורה . כי ככה זה ברב המקרים , לגלות שמישהו התאבד זו תמיד בשורה מרה לא צפויה . אל תתיאשי בבקשה , מלאי את עצמך בחוויות טובות , שמחות , בריאות יותר , אל תתני לעבר להציק לך בצורות שונות למשך כל חייך . חבל ! אם דברי לא מצאו חן בעיני מישהי , אבקש את סליחתה אבל אלו מחשבותי .

אוססונה

New member
אתמול והיום "ימים חדשים", לא מחר.

בוקר טוב! אין לי הרבה מה לומר לך! מעבר לזה, שאאני מסכימה אתך, שאת "אינך חזקה". אף אישה אינה יכולה להיות חזקה, לאחר שעברה "תקיפות מיניות". יחד עם זאת, ניתן להמשיך הלאה, אף מבלי להיות "חזקים". איני רוצה לפרט, מה אני עברתי, עכשיו אני תודה לאל, שהתרחקתי "מהסכנות", רק אני ורק אני, היא היא הקובעת את צורת ודרך החיים שלי. אנא ממך, אל תעשי את "הצעד", שאין חזור ממנו. דווקא, באותם הרגעים בהם הייתי "במצוקה" נוראית, קבלתי החלטות "נועזות" ביותר, אשר אף היום, בטווח של זמן, איני יודעת מנין היו לי הכוחות לכך. נראה לי, כי "יצר החיים", גבר על "יצר המוות". איני בטוחה, כי "במוות" מגיעים לשקט. השקט והשלווה, הם לדבוק בחיים בכל מחיר. לא לקוות ואף לא להתפלל, אלא לעשות.... עצם העובדה שאת מודה, שאת "חלשה", היא היא "החוזקה". אל תתני "לאלהים", שינצח אותך. דווקא מעמדה של "חולשה", יכולה וחייבת "לנצח", אל תתני לעוד דיווח "ברפי רשף", - לא ידענו כלום. הרי, את כן יודעת. תסמכי אך ורק על עצמך בלבד. כל עוד את עדיין "בחיים", עדיין לא הפסדת לאף אחד. אני מאחלת לך, כי "מעמדת חולשתיך", תתגברי. לא קלה היא הדרך, אך אינה בלתי "מושגת"...

בנות יקרות

דבר ראשון תודה על החיזוק, תבינו אני לא! אבל לא! מתכוונת לעשות את הצעדים האלו רק המחשבות הם שעוטפות אותי וממלאות אותי ביימים אלו, והדרך שלי להתמודד עם הדברים היא לגולל את רגשותיי על הכתב, להוציאם ולהוקיעם ממני. כשאומרים את הדברים בקול רם הם נשמעים אחרת, יותר חזקים, יותר נוקבים וזו היא התחלת הדרך לדרך חדשה. מי שמכיר אותי יודע שאני אדם חייכן ואכפתי ומיד שם לב לשקט שממלא אותי ולעיניים הכבויות שפעם נצצו משמחה, אבל היום יום חדש ובכל יום אנו מברכים על כל הדברים הטובים שיש לנו ולא עצרנו מספיק זמן להבין שהם כאן ממש לנגד עינינו. את החיבוקים שלכם קבלתי ושולחת כמה משלי. כל הכאב הזה הוא זמני את זה כולם יודעים במקום זה או אחר במוח אך כשאנחנו נמצאים בתוך כל הבילבול קשה מאוד לראות את הקצה, את האור שרוצה לבקוע ולהשתלט על כל נים ונים בגופנו. כל אדם אכן עובר תקופה זו או אחרת בחייו ותודה על התמיכה מצידכם. אני

למעלה