מחר יום המשפחה..

שרה155551

New member
קראתי את הכתבה שצירפת...

קראתי את הכתבה שצירפת. מתגעגעת לימים, הלא מאוד רחוקים, של אימא ובת. אימי, אחותי ואני שלושתנו היינו בבית משפחה קטנה ואוהבת. מצטערת על כל רגע ורגע שלא הקדשתי יותר זמן לאימא...

אשבל1

New member

אף אחד מאיתנו לא יודע מה ילד יום, ועשה את הטוב ביותר שידע באותו הזמן... מייסר לחשוב אילו...

מקווה שבקרוב יגיע היום שתבחרי ותצליחי להשקיע גם בעצמך מכל הלב, מגיע לך...

פרn לבן

New member
יום (בלי) האם

שלום לכן,
פעם בכמה זמן, נכנסת לפורום, קוראת מעט וממהרת לצאת.

מחר יום האם. יום האם ה22 ללא אמא.

יש לי ארגז היסטוריה. בין הדברים יש ברכה ליום האם שכתבתי לה ביסודי, גם זוכרת עוגה שהכנתי לה לכבוד אותו יום, עד היום שומרת כמה מחפציה וביניהם את תיק היד ובתוכו משקפי השמש שלה.

השנים עברו, התבגרתי, סיימתי בית ספר, צבא, עבודה, לימודים, עשיתי כל מיני דברים וכל זה בסוג של הבנה שאין אמא, התרגלתי.

בתקופה האחרונה מוצאת את עצמי מתגעגעת אליה. רוצה אותה לידי, רוצה להניח ראשי על ברכיה, רוצה שהיא תלטף את ראשי. כל כך צריכה את אמא

חושבת שמחר אלך להניח פרחים על קברה

פרn לבן

New member
הכאב נשפך ממני ללא מחשבה

ביום שישי עליתי לקברה והנחתי זר כלניות צבעוני. אחרי זמן רב, דיברתי איתה מעט, סיפרתי לה, שאלתי אותה, ביקשתי ממנה...

תודה לכן על המקום והאפשרות לפרוק
ותודה למי שקראה

אשבל1

New member

איזה זר מקסים הנחת על קבר אימך.. אני חושבת שיש משהו מקל בביקור בבית העלמין.. בפרט לאחר שיתוף במחשבות, בדיבור, ,כל אחת מה שמתאים לה, למרות תחושת הלא נודע... יש פורקן..
פרח לבן יקרה, את תמיד מוזמנת לכתוב..

אור0424

New member
וגם יומההולדת שלה...

מחר לאימי יש יומהולדת.
אמורה היתה להיות בת 62 .
הלכה לנו כשהיתה בת 51.
לי אישית זה נותן את הלגיטימציה לעצור רגע ולהתרכז רק בה. בכלל לא עצוב לי. אני נזכרת בדברים המצחיקים. וזה לא שהיא היתה מצחיקה. אלה ההתנהלות שלה. הדיבור, הקשרים החברתיים, הנעורים האלה שפרצו בה פתאום בעשור האחרון לחייה, חיתוך הדיבור ודרך המחשבה. אני מוצאת עצמי פשוט צוחקת היום כל פעם שסיטואציה כזו או אחרת שהיא היתה חלק ממנה עולה לי לזיכרון.
עוד בחייה "הסתלבטנו" עליה אני ואחיי על הדרך שבה היא נושאת עצמה ומתנהלת. ברוח טובה כזו......
אני מאוד אוהבת אותה. מאוד מתגעגעת והיא מאוד מאוד חסרה.

אשבל1

New member

נשמע כל כך נעים לזכור את אימך ביום הזה בימיה היפים , 51 שנים היא נכחה בעולם הזה, ואני מאוד מתחברת לרצון לזכור אותה עם חיוך שלכם ושלה

עדיה222

New member
להחזיר את יום האם!!...

בילדותנו, יום האם נבע בדיוק מכך שעבודת האם לא זוכה להכרה בכל ימות השנה. זה היה יום של אמא, כי היא העמלה הגדולה הסודית של המשפחה.
"יום המשפחה" - זה בכלל לא המשך של יום האם, זה משהו אחר לגמרי. המשפחה במובנים רבים היא מנוגדת לאם. המשפחה היא מושא הדאגה והמאמץ של האם. "יום המשפחה" הוא ביטול של האם.

אני חושבת שכבר כתבתי כאן את זכרון יום האם שלי. לא נעים שאני לא זוכרת... אבל הזכרון הוא כל כך חשוב עד כי אני מתפתה לכתוב אותו שוב.

מורת כיתה א-ב' שלנו - מורה שלימדה אותנו את הכל-הכל - היא שגילתה לנו את קיומו של יום האם. זה היה כנראה בכיתה ב'. היא סיפרה על המסירות של אמא, ובין שאר דוגמאות לייחוד של אמא ואף למסתורין של אמא, היא סיפרה על בכיו של התינוק הקטן שנולד. מה הוא רוצה? מה הוא אומר? אף אחד לא מבין. אבל אמא מבינה, אמא יודעת.

הדוגמא של התינוק והבנת שפת-הבכי שלו הרשימה אותי מאוד מאוד מאוד.

המורה אמרה שלקראת יום האם מכינים בסוד מתנה לאמא, ובבוקר קמים, מקדימים את קימתה של אמא ונותנים לה את המתנה, ומכינים את ארוחת הבוקר במקומה.
וכך יצרתי למען אמי מתנה (אני פוסחת על תיאור המתנה כדי לא לעלף מעייפות את מי שבכל זאת קוראת), והתכוננתי ליום האם כנראה על ידי כך שביקשתי מאמי להעיר אותי מוקדם יותר, ממש מוקדם מוקדם. כנראה חשפתי לפניה שלמחרת יום האם. אבל בשום אופן לא חשפתי את המתנה.

הקימה היתה באמת בחושך!! הרי יום האם חל בחורף. היה חושך. ונורות החשמל דלקו. נתתי לאמי את המתנה, והיא כל כך הודתה לי ואמרה איך היא תשתמש בה, כמה היא מוצלחת, ואף הראתה לי בדיוק כמה הכל טוב ונוח במתנה הזאת.
ואחר כך היא אפשרה לי להכין את הארוחה, אבל את זה אני לא זוכרת היטב. אולי אפשרה לי לבחוש קצת חלב בסיר קטן על כירת הגז? או למרוח לחם?
היא הסתובבה בכותונת הלילה שלה - דבר שלא אהבה לעשות במשך היום, תמיד היתה לבושה - לא חלוק, לא נעלי בית, אלא בחצאית, חולצה, נעליים - זה היה שחר-חושך נהדר, וכמובן היה בו קו של ספק האם כך בדיוק צריך לנהוג, האם אני פועלת נכון.

איפה את אמא, אולי את לא יודעת שכל כך היית חשובה, ושאת כל כך חסרה, וכל יום אני חושבת עליך, ואני מצטערת שלא יכולתי לגדל אותך כילדה, כלומר שאני אהיה אמך ואת תהיי ילדתי, כי הייתי יכולה לגמול לך מאוד מאוד.

למעלה