מחר יום הולדת

• פותח הנושא eve10
  • פורסם בתאריך
גל´מית,קלסטרופביה לא פתולוגית אלא

כ´קונטרה´ למרחב ובאחת הפרחת חצי מהתאוריה שלי כי אין בי שום "קשת" וכששואלים אותי מה את שונאת זה מה שאני עונה תורים ודוחק אבל האמת שגם הדלי מסמל עצמאות, יחידאות ואויר כן שכחתי לומר לחונה שהדלי ממזלות האויר.. הנה, וגם לך אני מציעה רשום תאריך מדוייק ושעה ואאתר בהזדמנות -נולדת בארץ? אני עדיין כאן מחכה לסיפורו המאלף של בן אהרון תקרא פרקים קודמים ותמתין ועוד משהו, בתחילה ה"ניק" שלך (כמו שחונה לימדה אותי לומר) העלה לפני (בדמיוני) דמות מסויימת (ושוב כמו חונה, שהטיבה לתאר את תעתועי-דמיונינו..) מאז שאמרת שיש לך שפם שלא באותו הצבע של סמל ה´שריף´ (-שהיה שם כהה), אני מדמיינת לפני את דמותו של ברל-כצנלסון כן-כן, האיש והאגדה! ובטח אם זה לא -אז אתה עכשיו ´מת´ מצחוק!! טוב, עד שתגיד אחרת אני כותבת ל "ברל-כצנלסון" בי, ברל´ה (צא החוצה..)

zahavashanny

New member
רוח ספרי לנו קצת על סרטן../images/Emo110.gif../images/Emo110.gif

שנולד ב17.7.48 בשעה 3.45 לפנות בוקר בעיר שצ´יצ´ין שבפולין, ותבורכי על המוגמר, ממני פה בנירובי.

זהבוש, הופה הופה-מאתגרים אותי פה

על סרטןאו על תמנון או על שקדי? (המביא עימו תמנונים-שניים כגברת הנושאת על שכמה ´מינק´ לקונצרט.. רק שאצלו זה ב-חן רב השמור לו ועימו! -שקדי?) בכל אופן, לכאלה מדוייקים יש צורך ב-לוחות... ואני לא זוכרת שיש שם לוח שמתייחס ל-פולין אבל אבדוק בהזדמנות הראשונה -טוב? בינתיים, לבכלל "סרטן": המזל מסמל את ה"רגשנות" (דגים את הרגישות והפגיעות!) אז ה"סרטן" הרגשני הוא בעל אופי אימהי (זכר כנקבה) מייחס חשיבות ממדרגה ראשונה לתא המשפחתי ולפעמים לוחץ מידי על ילדיו כשהוא מחזיק אותם קרוב ללב הסרטן עשוי להביע כלפי חוץ מופנמות ולפעמים נוקשות-מה אבל ברו רךךך..ורגיש! דאגן ומרבה לגונן על החלשים במיוחד כמו גם חיות בית! ומצאתי שטוב-לב מאפיין מאד מאד! ניחן בזכרון מצויין דמיון מפותח וכושר אינטואטיבי!! זהבוש, מה קלע - אם?

אורניהו

New member
התמנונים שהזכרת כאן,בתחילת הכתבה...

לי זה מזכיר טיול אחד,לספרד/החלק הצפוני,המקום שנקרא´המגדלור של קצה אירופה´-הפיניסטרה.וכשאתה עומד על המצוק האדיר הזה מעל האוקינוס האטלנטי,אתה מביט בגלי המשברים האלה מערבה,אתה יודע שבאמת אתה בקצה של אירופה,וכמה רחוק החופים ממול.הדרך לכאן נמשכה לי כל הבוקר,וזה היה לי מסמר הטיול,אני חושב.כל כך רציתי כבר להגיע הנה באותו הבוקר,שאשתי שמה לב שאני מתחיל לנסוע יותר ויותר מהר,ובאמת כשחניתי שם בצד,וירדתי להביט בנוף,נשמתי את מלוא ריאותי אויר,ונרגעתי.המקום נהדר,הרוח נושבת כאן למעלה,ולמטה רואים את ספינות הדייג הגדולות שבות ממרחקים[בנמל העתיק למטה,ראיתי בני משפחה של דייגים באים להיפרד מהימאים,כי כאן זה אטלנטיק,ולפעמים מהפלגות שכאלה לא שבים,והיה מרגש לראות נישוקים,וחיבוקים של נשים וילדים]וכעת לעניין התמנונים,למטה בעיירה ישנו רחוב ראשי קטן,ואין כמעט תיירות.אנחנו נכנסנו ברחוב צדדי למסעדונת של מקומיים,אנשים מבוגרים,שזופים וחרושי קמטים,עם כובעי קסקט כאלה כמו פעם.בתוך החלק של המטבחון המעלה אדים ועשן,עמדה אשה מבוגרת וטיגנה כל מיני דגים ומאכלי ים בתוך מרחשת כזו בשמן.אנחנו מתיישבים,שולחן עץ כבד ומשומן,ואין הזמנות מיוחדות,לא כאן.כאן אתה מקבל מה שיש,ומה שדגו ביממה האחרונה.הקיצור...צלחת ענקית עם חלקי תמנונים[כאן זה נקרא;פולפו.וכל חלק מזרוע כזאת היה מטוגן ומריח כל כך טוב,ששנינו התנפלנו על זה והוסיפו לנו עוד,איזה טעים זה היה,ולחשוב שאשתי לא אוהבת דגים בכלל.זהו,זה סיפור התמנונים[פולפו]של צפון ספרד,קצה אירופה,העיירה האחרונה במפת אירופה,כל כך רחוק מהבית,ואם אתם מביטים במפה ככה סתם,אפילו במפת התחזית רואים את המקום,"המגדלור של הפיניסטרה".

אורניהו, נשמע משגע! ותאורך כממחיש../images/Emo28.gif

האם זו ´פצצה´ לומר שמעולם לא הייתי באירופה? (חוץ מנחיתת ביניים בתוך המטוס ב´בריסל´ -זה ממש ממש לא!!) כשפעם יהיה לי כסף.. טוב, אבל הייתי פה ושם ב-א"י...
ובקשר לתמנונים: כמה מקרובי צדו אותם בחו"ל -איך אפשר? ברר... ואפילו הריח הכי לא עושה לי חשק לבשר חיות! אז זרוע של תמנון... עם ה´פקקים´ הלבנים על הזרועות? (ברחה לי המילה במקום ´פקקים´ - נו..!)

zahavashanny

New member
כל מילה בסלע ומאחר ולא מצאתי ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

באיקונים שלנו פה כל סימון של סרטן החלטתי שהכי קרוב הינו התמנון מה שהבנתי זה שייך למיים כפי שכתבת קודם, בכל אופן הרגשנות זה דבר נורא, הדאגנות על אחת כמה וכמה ולמשפחה כמובן ראי את קורותי ותביני זיכרון באופן כללי מעולה למרות שבשנים האחרונות אני מרגישה קצת ירידה, אבל בהחלט צדקת בכל ושוב תודה על המאמץ שהשקעת ממני פה בנירובי הגשומה.

אורניהו

New member
ורק צחקתי,זקופנה יותר טוב?

את יודעת מה זה? אתר התיירות הכי הכי בכל הזמנים בפולין[בדרום פולין.ויש לי חבר שנולד שם,בזקופנה

זהבוש-ברור. התמנון במקום הסרטן הובן

סתם ככה צחקתי כולל תמנוני-שקדי ובאמת חסרים אייקונים לרבות של מים.. ואגב סרטנים, הזדמן לי לראות גדולים במיוחד חיים בקוטר של כ-24 ס,מ (מרכז הגוף ללא הזרועות וכן "פוחלצים" או קליפה (לא בטוחה איך לקרא לזה) של כאלו בקוטר של איזה חמישים ס"מ ואולי יותר..

zahavashanny

New member
זקופנה מקום מקסים ביקרתי שם

לפני כ6 שנים עם אחי ואימי שעשינו ביקור שורשים ועם כבר זקופנה יש שם מקום שנקרא מורסקה אוקו כאילו" עין הים "משהו כזה בקיצר מקום מדהים ביופיו עלינו לשם על כרכרות עם סוסים לבושים בבגדים ירוקים צבעוניים מלאים בקישוטים למינהם משהו יפיפה ושאתה מגיעה למעלה לנקודת היציאה של הרכבל ועולה ברכבל למעלה נוף משגע.עם זה לא היה פולנים תאמינו לי שהיו להם הרבה מאד תירים מישראל הבעיה שהפולנים עשו כאלה זוועות ליהודים ראה כמה נוסעים הרבה לפראג הצ´כים עם מקסים וכמובן התירות זורמת לשם בלי סוף, להבדיל אלף הבדלות מהפולנים שאמנם היום הם לא כל כך כמו שהם היו אז אבל הזכרונות בלתי נסבלים ואני מניחה שזה היום מתנקם בהם מאד כי פולין עצמה ארץ מאד יפה עם נופים מאד יפים. זהו כנראה נסחפתי בסיפורי זקופנה ממני פה בנירובי

זהבוש, תסחפי - היה מעניין!

היכן זה ממוקם? תני נ.צ. לעיר/כפר מולדתך על-פי כרך גדול ומוכר (ליטא / פינסק / קרקוב..? וכו..) ולגבי הפולנים: יש האומרים שהם היו הגרועים ביותר! הכי גרועים! וכנראה לדבר על "כן-השתנו" או "לא" כמו גם על הגרמנים זהו דיון פילוזופי בפני עצמו כמובן כש-ס"כ ההתייחסות היא כוללנית בטח יש נחמדים, וחסידי אומות וכו´..

זהבוש, עוד משהו

איך אומרים ב-פולנית "חזיר"? (ברצינות, לא בדיחה) תעני לי ואז אספר לך משהו..

zahavashanny

New member
קודם כל שצ´יצ´ין נמצאת על המפה../images/Emo80.gif

ממול לברלין שתסתכלי על המפה זוהי עיר נמל של פולין, ולחזיר קוראים שוויניה זה מה שאני חושבת כי אימי כרגע ישנה ולא אוכל לשאול אותה. אני מקווה שעניתי על שאלותיך ואשמח לשמוע למה.

זהבוש, לאמי יש חברה עם סיפור חיים

מדהים שנולדה ב-לא ידעה מתי חשבה שב1940 והסתבר שב1939 והגיע כילדה ניצולה יתומה וחסרת משפחה לקיבוץ של אימי! כשעלתה לאוטובוס המוביל לקיבוץ, פנתה אליה המלווה/מדריכה ובאדיבות: "שבי-נא" והיא נעלבה עד עמקי נשמתה.. (בפולנית נשמע = חזיר..) אז זה ´קוריוז´ קטנטן ורק לפני כ-5 שנים במסע מתועד (מהסיפורים המצמררים שאח"כ מקרינים בטלויזיה) היא גילתה את זהותה (שמה, לידתה הוריה..) את לא דוברת פולנית?

zahavashanny

New member
כן דוברת פולנית אבל מאד עילגת../images/Emo42.gif

כשעליתי לארץ בשנת 50 לשער עליה הייתי בסך הכל בת כשנתיים כך שגדלתי בעצם פה עם כל המשתמע אבל הורי דיברו אלי בפולנית ואני דיברתי עברית מה שכן הבנתי כמובן הכל מה שעזר לי אחר כך בכל מיני ביקורים בארצות מזרח אירופה,להגיד שאני יודעת טוב את השפה לא אבל אני מבינה כמעט הכל מדברת רע מאד. ספרי איך היא גילתה את זהותה זה מענין אותי מאד. בוקר טוב ויום נעים לכולם ממני פה בנירובי.

למעלה