מחר הפגנה....

מחר הפגנה....

או: "מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?" סניף רמת גן עורך מחר "הפגנת כסאות" בכיכר דיזנגוף בת"א תחת הכותרת "משחק הכיסאות משחק בממשלה". נושא ההפגנה הוא מחאה כנגד התרחבות הממשלה ל-24 שרים לאחר ששרון הבטיח שיהיו רק 18 מושבים. בואו, עזרו והראו את תמיכתם. כמו כן, אנו צריכים מספר אנשים שיגלמו שרים מהממשלה הנוכחית, כל הקודם זוכה. ההפגנה תיערך מחר בכיכר דיזנגוף בת"א בשעה 5 אחר-הצהרים, מי שיכול שיהיה שם ב-4.

Black dog

New member
לאן התדרדרנו !?!?!?!

לאן החברה שלנו הגיע כשאנשים רוצים להיות צחי הנגבי

eviv

New member
אני רוצה אני רוצה!!!

אני רוצה גם... אני אבל לא יודע מה אני יגלם... חוצ מזה אנשימים ההפגנה צריכה להיות שווה ביותר... מומלצ מאוד להגיע... חשוב לציין שכל שר נוסף בממשלה עולה למדינה המון כסף שהולך למשרד למזכירה ליועצים למינהם וכל השטויות הללו. וזה אפילו אם זה שר בלי תיק...

שאלה חשובה...

שהעלו בהזמנה לאחד מהעשרות המדצי"ם: איפה שר בלי תיק שם את הסנדוויץ'?

שמת לב מה כתבת?!?

"כסף שהולך למשרד למזכירה, ליועצים..." הרי תפקיד פקידות שולי חייבת לבצע אישה ותפקיד יעוץ חשוב חייבים לבצע גברים... נורא הומניסטי מצידך...

Alexco

New member
אל תתרגז על כל שטות

אביב לא שוביניסט, אם אתה רוצה להאשים מישהו תאשים את מי שהשריש את הניסוחים האלה. ואתה יכול להגיד לו את מה שאתה רוצה בלי כעס, כי אביב הוא לא זה שאשם, ואין בו שום כוונה רעה בנושא. ובכל אופן אפשר גם לקבל את הניסוח שלו, כי אם אני לא טועה, רוב המזכירים הם נשים, ורוב היועצים גברים, והרי נהוג להתייחס לזה על פי הרוב (לפחות על פי האקדמיה ללשון).

בכלל לא...

השפה העברית אינה הולכת על פי הרוב פעלים הולכים לפי לשון זכר במידה ומדובר בקהל מעורב ומספרים סתמיים הם על פי לשון נקבה. סליחה אם הבעתי כעס בהודעה שלי, גם אם תיאורתית אביב אינו שובניסט (ואני מאמין שהוא לא) התבטאויות שכאלו אין להם מקום, ודווקא אנחנו בתור חברי נוער מרצ ומובילי תרבות אלטרנטיבית, צריכים לשים לב לשפה שבה אנחנו מדברים...

Alexco

New member
שונתה ההחלטה, אלון

האקדמיה החליטה כבר שאם יש קהל מעורב ורוב נשי ניתן לציין את זה כנשים. כל הכבוד, דרך אגב, על הערנות אבל.

מיתוס לא נכון!

הנה קישור מאתר האקדמיה ללשון העברית והנה ציטוט: השמועה: "האקדמיה החליטה לבטל את ההבחנה בין זכר לנקבה במספרים." לא היו דברים מעולם! ההבחנה בין לשון זכר ללשון נקבה היא מאפיין מובהק של העברית ושל השפות השמיות. השאלה אם לבטל את ההבחנה הזאת לא עלתה מעולם בדיוני האקדמיה. השמועה: "האקדמיה החליטה שפנייה לקבוצה שרובה נשים ומיעוטה גברים, תהיה בלשון רבות ולא בלשון רבים." לא היו דברים מעולם! צורת הזכר בעברית היא הצורה הלא-מסומנת, הצורה הסתמית - והיא יפה אפוא גם לנקבות. ואילו צורת הנקבה מציינת רק נקבה. זו דרכה של העברית, ואין האקדמיה רואה עצמה רשאית לקבוע קביעה המנוגדת לדרך זו. (אגב, אילו התקבלה החלטה כזו, פירוש הדבר היה שיש לספור את הנוכחים בכל אירוע כדי לדעת איזו לשון לנקוט. ועוד אפשר היה להקשות אם ההחלטה חלה גם על עצמים שאינם בני אדם, כגון דלתות וחלונות.) יוער עוד זאת: המגמה המסתמנת בעברית לדורותיה היא ביטול צורות הנקבה מפני צורות הזכר, ולא להפך. בפועל בזמן עבר יש במקרא רק שרידים לצורה בגוף שלישי רבות, ואילו הצורה העיקרית היא צורת הזכר: 'הלכו'. בזמן עתיד ובציווי כבר משלהי תקופת המקרא משתלטות הצורות 'ילכו', 'לכו' וכיו"ב לנקבות (גם בעברית של היום כמעט אין שימוש בצורות 'תלכנה', 'לכנה'). ובעברית המדוברת שלנו רבים אינם מקפידים לומר 'הן', 'אתן', 'כתבתן' וכיו"ב.

Alexco

New member
אלון!

מכיוון שסוף סוף מצאתי מישהו שמתמצא, אולי תוכל לענות לי - מדוע לא עיברתה האקדמיה את המילה "אקדמיה"? זה פשוט מעט מגוחך...

Alexco

New member
חחחחחח../images/Emo6.gif

אין צורך פשוט בהפגנה על מצב החינוך בארץ נרים גם שלט על זה!

ניסיתי למצוא תשובה...

הדרך הטובה ביותר תהיה להתקשר לאקדמיה ללשון העברית ולשאול. חשבתי אולי החוק הישראלי בנוגע לאקדמיה, קבע את שמה. אך בחוק רשום במפורש כי המוסד יקבע את שמו בעצמו. אז הפתרון לא מצוי שם. אני משער שהמילה אקדמיה התקבלה כמילה שאולה לעברית מלועזית, בדומה לטלפון, טלוויזיה וכדו' (למי שחושב על שח-רחוק, תבטת וכו' מילים אלו מעולם לא נקבעו... עוד מיתוס אכזרי) ומעולם לא נקבעה מילה עברית, והמהדרין יצטרכו להסתפק בחלופה: מוסד להשכלה גבוהה. הרצון ליצור חלופה עברית לכל מילה הוא חביב, אבל אני חושב שרובנו נמשיך להתחבר לאינטרנט ולהשתמש בבראוסר אקספלורר\נטסקייפ ולא להתחבר לרשת הפנימית, תוך כדי שימוש בעלעלן סייר הרשת הפנימית \ נווט מרחבי הרשת...

../images/Emo45.gifאני מבסכימה עאם אלון.

למרות שאני יודעת שאביב ממש לא שוביניסט, אלא להפך, אבל הניסוח של ההודעה שלו בהחלט לא היה במקום.

למעלה