מחר בטלוויזיה

dreaming h

New member
מחר בטלוויזיה

יום רביעי 4.8.04 ערוץ נשיונל ג'אוגרפיק ב - 13:00 ושידור חוזר ב - 19:00: יומני תנינים - נחשים חמקמקים.

אתם רואים למה אני לא סובל...

את הנשיונל ג'אוגרפיק?... חרקים מהגיהנום??? מה??? סנסציונרים!

BabaGee

New member
הבעיה בזה .....

שהשמות המפחידים והסנסציונים שהם נותנים לתוכניות צורבים משהו בתודעה של צופים רגילים ואחר כך כשהם יראו גמ"ש בחצר וישר הוא יתפס כ "מפלצת" והגמ"ש ימעך בלי הרבה מחשבה אותו דבר עם תוכניות אחרות שלהם - יש להם אחת "נולדו להרוג" או משהו כזה - הרי בטוח שלא יתנו לזה שם כמו "יוצאים לאכול צהריים" כי צריך למשוך צופים ומה מושך אותם יותר מדברים מוזרים ומפחידים אז נוטעים את הפחד אצל האנשים

maorkn

New member
וגם שהבחור שם

מחזיק איזה תיקן לוחש או אלוהים ישמור איזה מקלון אוסטרלי (האימה...) מחזיקים מזה מינימום קפיצת בנג'י לתוך ערמה של קניבלים התוכנית תורמת (לציבור) בדיוק כמו סרט אימה ברמה נמוכה - כלומר ברור שיש מידע שנזרק באוויר אבל הוא עטוף בכל-כך הרבה אימה שהאזרח הפשוט לא תופס מידע הוא יוצא מצפייה בתוכנית בהרגשה של "בואנה הבנאדם מטורף הוא אכל סנדוויץ שהיה עליו ג'וק". אני חושב שזה פשוט "אפקט הפחד" לאנשים שמחזיקים מעצמם טיפה יותר אינטלקטואלים...

dreaming h

New member
אין ספק

שאחת הסיבות המרכזיות לנטיעת הפחד הם ערוצי התקשורת עם החברה. אם זה שמות מפחידים לתוכניות על מנת למשוך תשומת לב, ואם זה כתבות מרתיעות בעיתונים, שעל פיהן, כל מה שנחש יודע זה להכיש. אשמח אם כל אחד יוכל למצוא קישור לאיזושהי כתבה שהתפרסמה לאחרונה (או לא לאחרונה) שקשורה לדעה שלילית על זוחלים בכלל ונחשים בפרט, או מקרה שלילי, ולהצמיד אותו לשרשור הזה. אני אתחיל ממבזק קטן שמצאתי:

GUYLI9

New member
חחחח....

הכתבה הזאת מצחיקה אותי! הם בכח רוצים שנפחד? כל מה שאתם אומרים שהערוץ רוצה שנראה דברים ונחשוב שהם מפחידים זה לא נכון לפי דעתי.... אני אוהב את התוכנית הזאת כי פשוט היא מעניינת אותי בגלל שמראים שם איך החרקים חיים באמת ולא כמה מסוכן יכול להיות עקרב או איזה אלמנה שחורה שיש לך בתוך הנעל...

BabaGee

New member
לא אמרתי שהם רוצים שתפחד ....

הם רוצים שתחשף לטבע ותהנה ממנו העניין הוא שדרך הצגת הנושא היא גרועה. אצל אנשים שלא מאוהבים בתחום כמוך תחושת הפחד היא בלתי נמנעת ושם התוכנית ממש לא יעזור ואפילו יחמיר את העניין. הוכח מדעית ! (ע"י מדענים ישראלים דרך אגב שזכו בפרס נובל עבור הגילוי) שדרך הצגת הדברים לאדם משפיעה על אופן התפיסה שלו לגבי אותו דבר עקב קיצורי דרך מחשבתיים שהאדם עושה כדי להקל עליו חשיבתית. לדוגמא אם תציג לאדם תרופה ניסיונית שיכולה לרפא את המחלה שלו ב 50% הצלחה אז יש יותר סיכוי שהוא יסכים להשתמש בה מאשר אם תציג את התרופה כבעלת 50% כישלון - אם שמת לב האחוזים הם אותם אחוזים אבל הצגת התוצאה כהצלחה או ככישלון משפיעה על הדרך בה אנו נפעל ללא התחשבות רציונלית בסיכוי (אותו סיכוי כאמור) (לחומר נוסף בנושא תחפש "יוריסטיקות") ובחזרה לעניינינו : הצגת הנושא כ"חרקים מהגהנום" בהחלט משפיע על התפיסה של האנשים רגילים שלא מאוהבים בתחום ובשבילם חרק יהיה משוייך לגהנום ותחושות שליליות בכלל.

GUYLI9

New member
התחשבות רציונלית?

הבנתי את מה שאמרת למרות שאני לא יודע מה זה רציונלית.... אתה באמת צודק במה שאתה אומר... וזה נכון שיש אנשים שמפחדים מחרקים אבל רובם לא יראו את התוכנית הזאת... אז לסיכום- כל מה שאמרו פה נכון

זה לא מדויק

המון אנשים מפחדים מחרקים וזוחלים אבל הם סקרנים ולכן לתוכניות האלו יש קהל כל כך גדול וזו גם הסיבה שכל שבוע צץ לנו לוחם דינוזאורים חדש... והרבה אנשים שהם לא חובבי חרקים בלשון המעטה צופים בתוכניות שהכותרות שלהן רק מחזקות את הפחדים שלהם דבר שמשאיר את האנשים האלו באותו המקום ורק מפתח יותר קהל לתוכניות האלו שלא תמיד בנויות על קהל שמבין משהו בחיות בהן הן עוסקות.

אנחנו הרבה יותר רעים ואימתנים

מעקרב או אלמנה שחורה... מי שראה את הסרט סר הטבעות אחוות הטבעת אז בטח גם ראה איך האורק היי הורסים א העצים ובונים בתי חרושת לכלי מלחמה וזה... זה בדיוק מה שאנחנו עושים אבל אנחנו פחות מפחידים ו"רעים" למרות שאנחנו הורגים פרה ע"י שיסוף צוואר וגורמים לה למות מחוסר דם.... או שאנחנו בעלי הנשקים הגדולים והחדים אשר נקראים "טוריות" ואני הייתי מעדיף הכשה מצפע במקום טורייה שתפצח לי את הגולגולת ולפעמים רק אחר כמה מכות אני ימות

GUYLI9

New member
דובר אמת- אתה דובר אמת

אני ראיתי את שר הטבעות ובאמת מה שהאורקים עשו שם זה מה שעושים בני האדם ואפילו יותר גרוע....

maorkn

New member
ואם כבר הנושא עלה

צימוחנים כמוני פשוט מחכים להזדמנויות כאלו...

GUYLI9

New member
איזה יופי

ממש כמו בסרט.... וגם היה מצחיק שמורפיוס היה פרה! (מו-רפיוס)

למעלה