מחרפן אותי הכוח

מחרפן אותי הכוח

של החרדים . הם מצליחים בגלל תבנית חיים מעוותת שיוצרת תלות בקהילה במשפחה , מכך שלא מאפשרים חינוך תיכוני ואקדמי מכך שמחתנים ילדים וילדות בנות 19 שמוצאים עצמם תקועים בגיל 25 עם 2 ילדים ובלי עבודה והכשרה נורמלים. גורמים להרבה אנשים לא לצאת בשאלה רק כי זה קשה להם . אנשים אינטלגנטים שיכלו להצליח אם היו נולדים חילונים או מזרחיסטים חיים בשקר כל החיים . חבר'ה צריך להתעורר אני קראתי בדיונים הקודמים אנשים שמנסים להצדיק את אורח החיים החרדי והדפוק שהם חיים בו כי זה שמירה על המסורת היהודית ובולשיט כזה . אל תעבדו אל עצמיכם . אל תתרצו את ההישארות שלכם בבוקעס מיט לוקשנס איך שאומרים . קשה לכם ? גם לי קשה עובדים על פתרונות . מתאמצים כדי ליצור מצב שנוכל לחזור ולחיות חיים טובים . דבר שני שקשור קראתי בדיון אחר שרבים חושבים שאסור לשכנע אנשים להפך לחילונים אקטיבית . חברה אנחנו במלחמה . החרדים לא בוחלים בדרכים כדי להשאיר אותנו למטה. משכנעים . מאיימים מבטיחים ניסים . נדוניה . עזרה כספית . לא ליפול בפח . לשכנע כמה שיותר אנדים לעזוב כל מי שיקשיב לכם . אני כבר שכנעתי שתים . ככל שיותר יעזבו יהיה יותר מודעות . יהיהיותר קל . ויווצר גל ענק של חוזרים כמו שהיה פעם

גם אני חושבת שהיה טוב אילו היינו נלחמים

אבל אני לא מעוניינת שילדי הקטנים יהיו חיילים שיפלו בקרב הזה...
מי שאין לו ילדים, שיצא!

על מוסר ומוסריות

אם אתה רואה זכות לעצמך לשכנע אברך שיצא בשאלה במה אתה נעלה מוסרית מכל מחב"ת דפוק שמסתובב כאן (ויש כאן כמה מהם) ומנסה ללכוד נשמות תועות ברשתו? ברור שמבנה הקהילה הוא כרוך כתכריכים סביב המת ועוטף אותו מכל הכיוונים אך האם זאת סיבה לאמץ שיטות שאתה עצמך מגנה?

החרדים כבר שטופי מוח

ולכן השכנוע הוא לפקוח עיניהם.
המחב"תים היו בסדר אם לא שהם משכנעים בשקר

אין בעיה בכך שאדם

דתי ישכנע להיות דתי . הוא מוזמן . אך לא מתאים שאדם יכנס לאתר של אנשים שפסקו מלהאמין ועסוקים בדיונים סביב אי האמונה שלהם וישטוח את משנתו בנושא . כמו שלא מתאים שהומופוב יכנס לפורום של להטבים וישטוח את משנתו . וכמו שאני לא יכנס לקעמפ גיבוש לחוזרים בתשובה וישכנע אותם לחזור בשאלה . הקיצר לא דומה

מקום שבעלי תשובה עומדים - רצוי להתרחק ממנו

לדעתי, אנשים צריכים להמנע מלהטיף לאחרים אלא אם כן מבקשים את דעתך.
אני נרתע מאנשים עם "שליחות" שבאים לשכנע אותי בעד אלוהים, נגד אלוהים, בעד ישו, עדי יהוה, הארי קרישנה, ושאר ירקות.
אני חושב שכל פעילות מהסוג הזה היא מתנשאת כי אתה בא מתוך הנחה שהשני טועה ואתה בא לתקן אותו.
לדוגמה החוזרים בתשובה החדשים שפשוט מתפוצצים מהרצון לחלוק עם כל סביבתם את הידע החדש שלהם.
בקיצור: חיה ותן לחיות. אם הוא נהנה להיות חרדי - שיהנה. אם הוא חולק אתך את ספיקותיו - תעזור לו בעצה טובה.

LIVE AND LET LIVE

אני כל כך לא מסכים איתך

מה שאתה אומר זה בעצם, אנחנו לא נטיף לחילוניות, אבל הצד השני ימשיך להטיף לחרדיות.

מזכיר לי את הגישה השמאלנית.

זכותך :)

למה? אני חושב ששמאלנים מטיפים הכי הרבה מוסר :))))

חסדי ה'

אפשר גם להגיד משהו אחר

שאידאלית היית רוצה לחיות בעולם נטול הטפה, אבל כל עוד קיימת מציאות של הטפה אז אתה מצד אחד תנקוט במהלכים שמטרתם יצירת עולם נטול הטפה (למשל פעילות שתדלנות בכנסת לחקיקה חוקים נגד הטפה) ומצד שני כל עוד זה לא המצב אז תשתדל לאזן את המטיפים הקיימים באמצעות קידום מטיפים לכיוון ההפוך.

אני ספקן אך לא סובל מחרדה או מקיבעון מחשבתי

אני נרתע ממטיפים בשער המדברים גדולות ונצורות על דרך חיים זו או אחרת ומנסים לשכנע את שומעיהם לשנות את חייהם מהקצה אל הקצה.
עיניהם בוערות, ידיהם מתנופפות ורוק ניתז מפיהם בהתלהבות ההסבר. לעיתים, אתה פוגש את אותם מתלהבים שנים אח"כ כשהם בצידו השני של המתרס וראו זה פלא - הם עדיין על הבמות נואמים באותו הקצף - אך עבור הצד השני.

אשקר לעצמי אם אעלה על הבמה ואעשה את אותו הדבר.

מאידך, אם יבוא אלי אדם המבקש עזרה בהסבר - אסביר ברצון אך ללא נסיון משיחי לשנות אותו.

אצא מדרכי לעזור לזולת ואתרום מזמני וכספי - אך לא מתוך שאיפה להמיר את דתך לכאן או לכאן.

בקיצור: חיה ותן לחיות.

למעלה