מחקר

ו ר ו ד ה

New member
מחקר

שלום, אני רוצה להתחיל לימודים אקדמיים בשנה הבאה, והיתי רוצה בסוף להשתתף במחקר, באיזה מקצועות אני יכולה להשתתף במחקר? אני מתעניינת בביולוגיה ובתהליכים בגוף

Golgi

New member
מה בדיוק את רוצה?

את מעוניינת להיות חוקרת בעתיד או שאת פשוט מתעניינת "לטעום" קצת מה זה מחקר? אם האפשרות שניה נכונה, אז את יכולה לעשות תואר שני עם תזה בכל מקצוע שהיא. תזה - זוהי עבודת מחקר שמבוצעת במשך שנה-שנתיים בהנחיית מנחה. אבל אם את רוצה להיות חוקרת בסוף, את צריכה לעשות תואר שלישי ורצוי מאוד גם פוסט-דוקטוראט. התחומים שציינת הם דווקא תחומים מחקריים, כך שאת בהחלט יכולה להגיע לכיוון זה אם תלמדי ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, כימיה או מדעי הרפואה (ואולי גם תחומים אחרים). ניתן גם לעסוק בביואינפורמטיקה ולשם ניתן גם להגיע מכיוון מכיוון של מדעי המחשב. כמה מרוויחים בזה? תלוי מאוד בתפקיד שלך. עם תואר שלישי ניתן להגיע למשהו כמו 10-12 אלף שקל ברוטו בחודש, לפעמים יותר ולפעמים פחות, אבל זה בתנאי שבאמת תעבדי בתפקיד של חוקר בכיר ולהגיע לשם לא קל.

את אומר שזה הרבה?

אני מצטער מאוד אבל אם אני מבזבז איזה 7-8 שנים או יותר על התמחות במקצוע מסויים אז אני מצפה למשכורת קצת יותר גבוה מהרגיל ולא 12-10 אלף ברוטו... ועוד המס פה בישראל מטורף שהוא 40%... וחצי משכורת יורדת מה 12 אלף.... אני הייתי מצפה ל 13-14 אלף נטו.... בלי הגזמה!!! אנשים שמתמחים בדברים כאלה ומשקיעים את כל נפשם ראויים לזה...

Golgi

New member
טוב, מצד אחד את צודקת, אבל מצד שני

החל מתואר שני מדובר כבר למעשה בעבודה. בניגוד לתואר ראשון, את לא משלמת שכר לימוד, אלא מקבלת מלגת קיום. בלימודי מאסטר ניתן להגיע ל- 4-5 אלף שקל נטו (לפעמים קצת יותר) והלימודי דוקטוראט ניתן להגיע ל- 6-7 אלף שקל נטו. נכון שזה לא כל-כך הרבה, אבל אין הרבה מקצועות בהם כבר מן ההתחלה מתחילים להרוויח הרבה (למעשה, כאלה הם רק מדעי המחשב וחלק ממקצועות ההנדסה וגם לא תמיד). 10-12 אלף זה גם לא נורא הרבה, זה נכון. לפעמים אפשר להגיע לסכומים יותר גדולים וזה גם בד"כ קצת עולה עם צבירת הותק. בכימיה ניתן להרויח עד כמה שידוע לי קצת יותר 10-15 אלף ברוטו בחודש.

Golgi

New member
וגם לא בדיוק חצי מהמשכורת יורדת:

אני לא יודע בדיוק את האחוזים, אבל נגיד שלוקחים בערך 35% מס הכנסה מהסכום שמעל המינימום ו-7.5% ביטוח לאומי ומס בריאות (מי שבקיא בנושא יתקן אותי). אז יוצא: (12000-3500)*0.35=2975 זה מס הכנסה 12000*0.075=900 זה ביטוח לאומי 12000-2975-900= 8125 זה מה שנשאר

ו ר ו ד ה

New member
ממ..

איזה שרשור "מנחם" מבינה כלכלית
באיזה מקצועות עדו אפשר לעשות מחקר, אבל שלא ידרשו כל כך הרבה שנות לימוד?

Shichman

New member
אני חוזר ואומר - מה הכוונה למחקר?

אם הכוונה לעיסוק מקצועי במחקר, אז בכל התחומים יש צורך בתואר שלישי על-מנת לעסוק במחקר אמיתי. בחלק מהמקצועות (אבל לא בתחום ביו-רפואי) אפשר להסתדר בלי פוסט-דוקטוראט. ואני שוב מדגיש - לימודים לתארים מתקדמים זה בעיקר עבודה וגם מקבלים על זה כסף. אין מה לעשות - מחקר אמיתי זה דבר מאוד קשה שדורש המון ידע ומיומנות ובשביל זה צריך להשקיע.

ו ר ו ד ה

New member
כנראה שאין דרך אחרת

אני רוצה לגלות דברים חדשים, אז ככל הנראה אני אאלץ ללמוד 3 תארים, חשבתי על ביולוגיה....

אם כבר בענייני "ניחומים"../images/Emo26.gif

קחי בחשבון שבמחקר,אפילו בתור חוקרת בכירה וכו', הסיכוי לכך שתשני את פני המדע כולו ותגיעי לתגלית מרעישה["לגלות דברים חדשים"..כך כתבת] הוא לא משהו. במקרה הטוב תוסיפי פתיתי הבנה, לא הרבה מעבר. מצטער מראש על ה"זלזול", זה לא אישי נגדך,פשוט סטטיסטית קשה לזכות בפרס על שם אלפרד נובל וכו'[למרות שלפי המגמה האחרונה בישראל,לכי תדעי
],משמע להגיע לתגליות מרעישות...

למעלה