מחקר

orne15

New member
מחקר

לפני מספר ימים סיפרתי שהצטרפנו למחקר של המכון להתפתחות הילד בתל השומר, הבודק תרופה סינית. החיסרון הוא שנאלצנו להפסיק עם קונסרטה. עברו בדיוק שלושה ימים ובתי הרימה ידים. הערות מהחברות והמורים, הקושי לשבת לדבר וללמוד גרמו לה להחליט לחזור לקונסרטה. היום היא חזרה מבי"ס ואמרה שהיה נפלא ונשמעה כי הוקל לה. ההחלטה להצטרף היתה של כולנו אך ההחלטה לעזוב הייתה שלה עם תמיכה מלאה שלנו.

דליה.ד

New member
../images/Emo24.gifאני שמחה שהלכתם עם הילדה!

כל הכבוד על הרגישות!

orne15

New member
רגשות

אתה אמור להכיר את ילדך וללמוד לסמוך אליו. ביתי רגישה מאוד ואני מאמינה מאוד ביכולות. לחץ מצדנו היה גורם למתח בבי"ס ובבית והשאלה היא האם שווה? לקח זמן עד שהיגענו ל-balance העדין ובחרנו לא להפר אותו החיסרון הוא חוסר התיאבון שלה שגורם לדעתי לחוסר איזון קל היא לא אוכלת (כמעט) כלום עד 6 בערב ואחר"כ עסוקה רק באוכל. האם מוכר? אשמח על שיתוף

חגית35

New member
זה מסתדר בהמשך מניסיון...

קודם תדאגי שתאכל בבוקר מסתבר שהאכילה שלהם מאוד חברתית וגם כשהם לא רעבים בבי"ס הם אוכלים מה שיש כי כולם אוכלים ובבית לא... בכל הזדמנות של חלון אכילה שיש תקפצי עליה באוכל מזין... למשל בימים בהם את לא נותת לה אם יש כאלו לאחר כמה חודשים זה מתאזן והם אוכלים גם בין לבין ככה זה אצלינו כולל בעלי שהינו מבוגר ולוקח וגם אצלו זה התאזן אגב, מה אמרו לך לגבי הפרישה מהניסוי? האם התנאי הוא להפסיק עם התרופה לפני ההשתתפות? הרי יש צורך גם בקבוצת ביקורת לא???

ס2רינה

New member
תזונה

כל בוקר לפני שהיא לוקחת את הקונסרטה היא אוכלת!!! גם שלושה חודשים אחרי היא כמעט ולא אוכלת עד 6 בערב (הקונסרטה משפיעה כ-10 שעות). כשהצטרפנו למחקר, הפסיכולגית הביעה את חששה מהפסקת הכדור והקושי שעלול להתגלות. ילדתי כ"כ רצתה לנסות שהיא הסכימה, הייתה לי התחושה שהיא ציפתה לשיחת הטלפון ולא הופתעה וקיבלה זו בהבנה מלאה. שבת שלום ושלווה

zivadina

New member
אצלנו

הילדים לוקחים ריטלין SR ולא קונסרטה, אבל כידוע לך, שניהם "ריטלין". גם הילדים שלי לא אוכלים כלום בזמן הריטלין, ואחר הצהריים לא מפסיקים לאכול. לאחרונה, היות שסרבו לאכול גם בבוקר, עברנו ל"מנת אקטימל" כל בוקר לפני הריטלין.

הבן שלי ..

בן 11 וחצי כמעט שלושה שבועות עם רטלין LA שעוזר לו מאוד לדעתי גם בשעות הכנת שיעורי הבית התעורר הבוקר והחליט אני לא שותה יותר את הכדור כמה שהסברתי לו שהוא חייב, הוא התעקש בכה ולא רצה ללכת לבית הספר ואז הגענו להסכם שבתחילת חופשת הפסח הוא מפסיק עד סוף החופשה.האם עשיתי חכם שהגעתי איתו לפשרה כזו או שהייתי צריכה להפסיק לו כבר היום ולמנוע ממנו את הבכי והתרגזות לפני בית ספר ? אני לא יודעת כל תקופה הוא יוצא בהצהרה שהוא לא שותה את הכדור והוא ילד עקשן מאוד איך אני מתמודדת? ענת

zivadina

New member
הפסקת ריטלין

קודם כל, קחי בחשבון שריטלין איננה תרופה שחייבים לקחת ברציפות, כך שהפסקה לא תפגע מאוד בטיפול. שנית, אם הילד בעל התנהגות תקינה, אין בעייה לעשות הפסקה בסופי שבוע וחופשים. שלישית, אם הילד מתעקש על הפסקה, להבהיר לו שיהיה מעקב יומיומי על התנהגותו והישגיו מול המחנכת, כדי לבדוק איך הוא בלי הכדור. חיש להוועץ ברופא המטפל כדי לקבל אישור להפסקות. ישנם רופאים משקיענים אשר מספקים דף מעקב יומי למחנכת ולהורים, כדי לבדוק את השינוי בתפקוד הילד. גם אצלי היו תקופות עם רצון להפסיק, כנראה מתוך רצון להרגיש "ילד רגיל". בדרך כלל הילדים ביקשו לחזור לכדור ביוזמתם, בגלל ירידה כללית בתפקוד בבית הספר. אני ממליצה לך כן לשוחח אתו ועם המחנכת על הרצון להפסיק, כדי שיהיה מודע לכך שמתן הכדור נובע מתוך רצונך לעזור לו. אצלנו שיחה כזאת "הורידה מן הרעיון" את אחד הילדים שלי. וכמובן, שיחה אתו ועם הרופא המטפל.

TikvaBonneh

New member
סרוב לקחת ריטאלין

גם הבן שלי סרב לקחת את הקונסרטה ואז שלחתי לו E-MAIL שבו הזכרתי לו איך הוא התנהג לפני כן, קצת עבדתי לו על ריגשי אשם, ותארתי כמה הוא השתפר מאז שהוא לוקח את התרופה. למה E-MAIL את שואלת, אז היתה לי אז דלקת במיתרי הקול, ולא יכולתי לדבר, אבל זה היה לטובה, כי במקום לצעוק עליו "אתה חיב", ויתרתי, ואז כתבתי לו. אל תכריחי אותו, זו לא אנטיביוטיקה. עדיף אפילו שלא יקח יום אחד ואז תעזרי לראות את ההבדלים בהתנהגות שלו. אצלנו מה שעוד עזר מאוד זה שבשבת לא נתתי לו קונסרטה והוא שמע את הקיטורים של האחים שלו על ההתנהגות שלו.

למעלה