מחקר שנעשה

מחקר שנעשה

המשיכה של נחשי מלך לאכילת נחשים אחרים היא דבר ידוע. האם תהיתם פעם איך הם מסוגלים לבלוע נחש גדול מהם? מחקר שנעשה באוניברסיטת הארוורד קיבץ נחשי מלך צעירים ביחד עם כרכני תירס צעירים. אחרי מאבק התחלתי, נחש מלך החל לאכול את הכרכן בעזרת טכניקת "הלסתות ההולכות" שאופיינית לחלק מהנחשים – וזו היכולת של כל אחת מהלסתות לזוז באופן עצמאי בצורה שבה בכל פעם לסת אחת מחזיקה את הטרף בעוד השני מושכת קדימה וכך נמשך הטרף לקיבה. לנחשי המלך הייתה טכניקה נוספת שסייע להם להכניס את הכרכן: הוא החליק על גופו של הכרכן ובאותו הזמן מעך לכרכן את החוליות . מדענים ציפו שנחש המלך יפסיק לבלוע כשהוא יגיע ל שני שלישים מאורכו של הכרכן, בנקודה שבה מסתיימת הקיבה של נחש המלך. אבל נחש המלך הכניס את כל הכרכן פנימה. בניתוח שעשו לנחש גילו שהקיבה שלו תפסה 91% מחלל הגוף. גם צילומי רנטגן הראו איך נחש המלך הצליח לבלוע נחש גדול ממנו: כרכן התירס היה דחוס בתוך המעיים של נחש המלך. (Science, September 3 2004)

כששאלת...

האם תהיתם...מיד חשבתי על דחיסה,הרי נחש כשהוא בולע הוא מתכווץ ונימתח וכך הוא מושך פנימה את הטרף...מיד על זה חשבתי עוד ליפני שקראתי הכל,השאלה היא האם זמן העיכול שונה מטרף רגיל נניח מכרסם?

אני מניח שהזמן משתנה בעיקר בהתאם

לגודל הטרף ואולי קצת גם בגלל העובדה שמדוברת על הרבה קשקשים שיכולים להפריע לעיכול בניגוד לעיכול של ולד ללא פרווה שהוא מהיר.

gazon

New member
מעולה !!

באמת עניין אותי לדעת... הבנתי נכון? הקיבה של הקינג גדלה בזמן האכילה כדי שתוכל להכניס את כל הכרכן פנימה? פשוט מדהים..

T M Y

New member
מחריד ומדהים..

מבאס ומחריד אותי לשמוע שהם נתנו להם כרכנים לניסוי.. כרכנים הם הכי חמודים ומדהימים שיש לדעתי.. אבל מדהים שהם בלעו גדול מהם.. זה אדיר.. כמו שאני יאכל לאפה מטר 90.. זה 10 ס"מ יותר.. חחח אחרי לאפה של 30 ס"מ אניבשביתה עד היום שלמחרת חחחח

naja

New member
הבעיה הגדולה במקרים האלה-

לוקחים סטודנטים שאין להם שום קשר להרפטולוגיה ונותנים להם "לגלות את אמריקה". זה מזכיר לי את התוכנית שרצה בנאשיונל ג'אוגרפיק על הבחור שיצא לחקור בואות קונסטריקטור אימפרטור ו"גילה" שהן משנות את הצבע שלהן במהלך היום והוא היה בטוח שהוא עלה על איזו תגלית מרעישה......

למעלה