מחקר שוק

smadji

New member
מחקר שוק

אני עובדת בחברה יחסית קטנה - חמישים עובדים ובינהם גם מפתחים וגם אנשי עיצוב בנוסף לבודקי איכות והנהלה. בשנים האחרונות לא עשינו שינויים רבים בדרך שבה אנחנו בודקים את התוכנה, למעט אולי שינויים שקשורים למעבר סגנון התכנות לתכנות אג'יל.
נתבקשתי לבצע מחקר לגבי מה מקובל בשוק בקרת איכות בימים אלה ואיזה כלים הכי נפוצים.
אשמח לשמוע ממה שאתם יודעים, וגם עצות איך ואיפה לחקור את הנושא הזה יותר.

** חשוב לציין שאני גרה ועובדת בניו ג'רזי בארצות הברית והחברה שלי היא מקומית.

עמית ו

New member
האם יש דרך למקד את השאלה הזו?

זה נשמע לי שהתשובה לשאלה שלך היא משהו שאמור להתפרש על שניים-שלושה ספרים. האם מעניין אותך לשמוע ספציפית על כלים בהם משתמשים? אם כן, האם אפשר למקד את השאלה לסוג מסויים של כלים (כלומר - כלים שנותנים פתרון לאילו בעיות?) ? האם מעניין אותך לשמוע על שינויים מתודולוגיים? על שינויים במבני הצוותים ובשיטות העבודה?
&nbsp
בגדול, השינויים הגדולים שאני רואה מנקודת המבט שלי הם:
1. הגבולות בין איש בדיקות למפתח תוכנה הולכים ונעלמים. זה תופס אפילו יותר תאוצה עם העלייה של devops, שזה שינוי תפיסתי משמעותי בארגון כולו.
2. כמות הניירת מצטמצמת - לטוב ולרע. כולם רצים מהר יותר היום. מוצרים מגעים לשוק בקצב פסיכי למדי ומשחררים עדכונים בקצב מהיר מאוד. במצב הזה המחיר של באג במוצר יורד (כי קל לתקן אותו בזמן סביר), והמחיר של כל דקה שמתבזבזת על כתיבת ניירת פורמלית עולה. כשמשחררים מוצר שלוש פעמים ביום, לאף אחד אין זמן לישיבות go\no go, לאף אחד אין זמן לצייר גרפים מתוך כלי ניהול הבדיקות, ודברים כמו נעקבות (tracability בלע"ז) לא באמת מעניינים מוצרים שאינם safety critical.
3. הסיכוי להיכנס לשוק בלי לדעת לתכנת הולך ויורד.
4. קונטקסט, קונטקסט, קונטקסט.
&nbsp
לגבי איפה לחקור בצורה יותר מסודרת, כנראה שכדאי לדבר עם אנשים שמסתובבים הרבה. אולי לחברים ב MoT יש אבחנות מסודרות יותר שכבר נאספו.

smadji

New member
זאת הבעיה

קיבלתי שאלה פתוחה ללא יכולת למקד אותה. הבוסית שלי קיבלה הוראה מהבוסית שלה שהיא צריכה להציג תוכנית לקידום מחלקת הקיו איי ולדאוג שנהיה בקו ישר עם חברות אחרות כמונו שנותנות גם שירותי קיו איי. כרגע אני עובדת בחברה כבר שמונה שנים, ורוב אנשי הקיו עובדים לפחות 5 שנים. אין לנו מישהו חדש שהגיע ממקום אחר ואמר כך עושים דברים.
אני מסכימה איתך לגבי השיחרור המהיר. חלק מהפרוייקטים בחברה שלנו עברו לאג'יל ולמדנו איך להתאים צוות קיו איי לשיחרור מהיר. האם יש דרכים אחרות לעשות את זה? - סביר להניח שכן, אבל איך לומדים על הדברים האלה?

אז יש פודקאסטים, שכבר יעצת לי בעבר ואני לאט לאט שומעת אותם. התחלתי להסתכל על מדור חיפוש עבודה לאנשי קיו כדי לראות איזה ידע מוקדם הם דורשים, ומה הם מעדיפים, זה לא נתן לי הרבה. כרגע המידע הכי רלוונטי שמצאתי היה משאלה ששמתי בסלאק - שם ענו לי 2 אנשי קיו לגבי המוצרים שהם משתמשים, ואני חייבת לציין שעל חלקם לא שמעתי בכלל...
לא הצלחתי למצוא רשימה של מוצרים או מת'ודות שמשמשים קיו איי, ואת רמת הפופולריות שלהם.

עמית ו

New member
איזה כיף.

עם מטרה כזו רחבה, קשה מאוד להשיג תשובות קונקרטיות שיעזרו לכם במשהו.
עם זאת, אם המטרה הראשית שלכם היא "שיהיה לנו צוות שמסוגל להשכיר שירותי בדיקות לכל מיני חברות", מה שאתם צריכים לעשות הוא ליצור מנגנונים שיעזרו לכם לגלות מה הם הדברים שאתם לא יודעים שאתם צריכים לשאול עליהם.
אין לכם עובדים חדשים שמגיעים אליכם? שלחו את העובדים שלכם לפגוש עובדים אחרים (כנסים ומיטאפים הם המקום הכי אפקטיבי להעמיס בו מידע כזה, וובינרים,בלוגים ופודקאסטים הם מקור לא רע שקל יותר להכליל בשגרת העבודה, אתם יכולים גם לנסות לארגן מפגשים במקום העבודה שלכם כדי להביא בודקים אחרים אליכם).
&nbsp
לגבי מוצרים שמשמשים אנשי בדיקות - לא תמצאי רשימה אחת, כי טווח הבעיות איתן מתמודדים אנשי בדיקות רק הולך וגדל. תוכלי למצוא רשימה של כלים לבדיקות עומסים, כלים שעוזרים בבדיקות אבטחה, כלים שעוזרים בניטור ובדיקות production, כלים לשחרור הדרגתי של גרסה, כלים לניהול pipeline, ועד ועוד ועוד. בים כזה גדול, לא תמצאי רשימה אחת ששווה לקרוא.
&nbsp
אולי כדאי לנסות להגדיר טוב יותר מה המטרה שלכם - אתם רוצים להתעדכן ולהישאר תחרותיים - עם אילו בעיות הלקוחות שלכם מתמודדים? אילו בעיות אתם עוזרים להם לפתור?

smadji

New member
לפי איך שזה נראה

המטרה של המחקר היא כנראה כדי להגדיר מה המטרה שלנו כדי שנוכל להתמקד. אנחנו במצב שבו אנחנו לא יודעים מה אנחנו לא יודעים...
מצאתי כנס שמתאים לצוות שלנו בפיליפינים, נקווה שישלחו אותם - זה עוד שלושה שבועות. עכשיו אני מחפשת כנס לעצמי...
תודה על כל מה שכתבת, אני אשתמש בזה כחלק מהדוח שלי.

למעלה