מחקר על פנאי של ספרנים

limitz

New member
מחקר על פנאי של ספרנים

אני עורכת מחקר בנושא פנאי של ספרנים/מידענים אני אשמח אם יש כאן ספרנים שעובדים כיום בספרייה מרכז מידע וכו' שמעוניינים לענות על שאלון. בבקשה תצרו איתי קשר במייל ואני אשלח לכם אותו [email protected] תודה מראש לכולם על העזרה!

sashkashurik

New member
זה מעניין,

במה ספרנים שונים משאר בני אדם? לכל בן אדם הובי משלו, פנאי משלו, מה זה קשור אם הוא ספרן או שחקן כדורגל?

limitz

New member
הסקר לעבודה סמינריונית

אין צורך להיבהל אני בעצמי מידענית..

limitz

New member
עוד כמה דברים חשובים....

כמו שאמרתי אני עצמי נמנית עם מידענים כך שאני מצפה לשיתוף פעולה זה ייקח ממש כמה דקות וזה אפילו נחמד אז ממש בבקשה תצרו איתי קשר במייל זה ממש ממש יעזור לי! עוד להתחנן?

הממ...

אחד הדברים הבסיסיים במחקר על בני אדם הוא להשתדל לתת לאנשים תחושה שהם לא רק סובייקטים במחקר, אלא שותפים. נתחיל מזה שכאשר את מפנה בקשה בפורום להשתתף במחקר תכתבי את שמך האמיתי (שלא מופיע גם בכרטיס האישי- בדקתי), ורצוי גם לציין פרטי קשר או לפחות לכתוב שניתן לפנות אליך במסר לקבלת פרטים נוספים. נמשיך בזה שכדי ליצור תחושת שותפות צריך להבהיר את מטרות המחקר- בפירוט עד כמה שניתן בלי השפעה אפשרית על התוצאות. כמו-כן צריך להבטיח לנבדקים שהמידע הנאסף ישמש למחקר בלבד (או אם יש מטרה יישומית כלשהי להבהיר אותה), שפרטים אישיים (אם נאספים כאלו) יישמרו בסודיות וזהות המשתתפים לא תיחשף לשום גורם מלבד עורכי המחקר. זה חשוב עוד יותר כאשר את פונה לאנשים בפורום ולא באופן אישי. אם לא תתני תחושת אמינות ושותפות למשתתפים תקבלי מעט מאד תגובות. לעניות דעתי- גם אחרי ההבהרה- את עדיין לא מצליחה ליצור תחושת שותפות (או שותפות פוטנציאלית). אינני ספרן או מידען, אלא חוקר בתחום, אבל אילו הייתי לא הייתי משתתף במחקר שלך.

חייםלוי

Member
מנהל
אני מסכים עם קיפי סגול. אף אחד לא

אוהב להיות שפן ניסיונות. לכן רצוי מאוד להסביר מה המטרות על גבי הפורום. אמנם נתת כתובת אימייל אבל צורת הפנייה לא ממש מעודדת לעזור.

מתוך בקשתה של "לימיצ" הבנתי

שהיא סטודנטית, וצריכה קנדידטים למילוי שאלון. עניתי לה ומיליתי את השאלון, הקדשתי כמה דקות לעזרה לזולת, הרי לפעמים קורה שאני עונה גם על סקרים טלפוניים למינהם.
לימי, ובהצלחה

limitz

New member
לאור התגובות כמה הבהרות

ראשית אני מתנצלת באם מישהו נפגע. השאלון הוא לצורך עבודה סמינריונית כחלק מלימודי באוניברסיטה והנתונים הם סטיסטיים בלבד-דבר שמצויין בטופס שאני שולחת. אם למישהו יש שאלות אני אשמח לענות אתם מוזמנים לשלוח אליי מסר אישי או לכתוב לי למייל [email protected] תודה רבה לאלה שכבר ענו ולאלה שעוד יענו שבוע מצויין לכולם....

ספרנים - תרבות הפנאי ....../images/Emo22.gif

אני הבנתי מצויין, תרבות הפנאי של הספרנים היא בהחלט כזו: אני כל הזמן אומרת ששששששששששששששש אם מישהו מרים קצת את קולו בבית, בכלל, כל שורה בספר, ישר אני מורידה לכתיב חסר, גם כתוביות בטלוויזיה, בסופו של הסרט בטלוויזיה אני מקטלגת את הסרט : במאי - טרנטינו, וכו' וכו'. והכי חשוב? יש לי חנות מיוחדת לבגדי ספרנים, בזמן הפנוי שלי אני רוכשת כמה חצאיות ארוכות, חולצות מכופתרות עד סוף הצוואר, נעליים שטוחות, של אחיות שלא עושות רעש, ורוכשת משקפיים עגולות, גדולות כמה שאפשר. טוב הכל בצחוק : ותרבות פנאי של ספרנים? כמו של אחרים. חוץ מגישה יותר נוחה וזמינה לספרים. בוקר טוב

חייםלוי

Member
מנהל
נועה היא מקטלגת הסרטים בספריה שלנו

לגבי הכתיב החסר אני כותב ככה הרבה פעמיפ בפורומים ואנשים לא מבינים מה אני רוצה

רגע רגע, לא לשכוח את התקליטורים...

בקיצור הוא רומז לכם, שיש לי את העבודה, הכי הכי כיפית כאן, והכי מעניינת, ואני הכי מועדכנת בתקליטורים, ווידאו, וDVD וכו' וכו'. ובתוקף התפקיד, אני חייבת, אבל "חייבת" לראות כמעט כל סרט, או לשמוע כל תקליטור. אז תגידו שלא כיף.

הבהרה

אני לא חושב שמישהו נפגע, וגם לא התכוונתי לרמוז לכך או לחילופין לפגוע בך. המטרה של עבודה סמינריונית בעיני היא ללמוד כיצד עורכים מחקר מדעי. חלק מזה זה גם ללמוד איך פונים לאנשים שרוצים שישתתפו במחקר. פנייה נכונה לאנשים יכולה לגרום להם לחוש שותפים, להקטין התנגדויות ולהגדיל את ה response rate. לאור ההבהרות נראה לי שאת בהחלט לומדת וזאת היתה המטרה
דבר אחד שעדיין חסר לי הוא שמך וקצת פרטים נוספים: היכן נעשית העבודה- אוניברסיטה, מחלקה ואולי גם באיזה קורס (כמובן, לא ראיתי את השאלון עצמו וייתכן שפרטים אלו מופיעים שם). לתפיסתי חוקר שמבקש מאנשים להיחשף (גם אם בעילום שם עדיין יש חשיפה רגשית), צריך גם הוא להיחשף במידת מה. וכן, הפרטים האלו חשובים ליצירת תחושת השותפות של הנבדקים. בהצלחה

Sapientia

New member
אני מוזרה- אני אוהבת שאלונים../images/Emo13.gif

אנשים תמיד משתגעים מזה
בכל אופן- שלחי לי מסר עם הקובץ ואשמח לענות. איפה את לומדת?

limitz

New member
כמה פרטים על עצמי...

קודם כל קוראים לי לימור(נראה לי שזה די היה ברור מהלימיצ) אני סטודנטית שנה שלישית (שיותר נכון כהר נגמרה) לחינוך ומידענות באוניברסיטת בר אילן ועורכת עבודה סמינריונית בפנאי במסגרת לימודי חינוך כאשר אני משווה בין מורים לספרנים. העברת רוב השאלונים נעשתה באופן אישי עברתי מספריה לספריה ולצערי עדיין אין לי מספיק שאלונים ולכן אני פונה אליכם בבקשה לעזרה במילוי השאלון. אני מודעת לכך שזאת לא השיטה להעביר שאלונים אך מי שעושה מחקר בוודאי יודע שחוקר נתקל בבעיות מסוימות בהכנת המחקר ולצערי הרבה ספרנים לא מילאו לי שאלונים. אני אשמח אם למישהו יש הערות שאלות שיפנה אליי. לילה טוב לכולם!

limitz

New member
ושלחתי לך בשעות הערב המוקדמות בחזרה

אם לא היגיע אני אשלח שוב :)

Sapientia

New member
שמחה שהגעת לפורום, מקווה שתישארי../images/Emo13.gif

אני שולחת לך את השאלון במייל.
ותחזרי לבקר!

למעלה