מחקר על טבעונות

LeRanch

New member
מחקר על טבעונות

שלום לכל חברי הפורום,
שמי אורן ובמסגרת לימודיי אני צריך לבצע מחקר איכותני על נושא שמעניין אותי.
אני ממש מעוניין לחקור את נושא הטבעונות אבל קצת מתקשה להתמקד בתופעה או שאלה ספציפית שאותה אוכל לחקור (דרך ראיונות עם טבעונים ותצפיות שאני צריך לבצע).
אם למישהו יש רעיון למשהו שניתן לחקור אני יותר מאשמח לשמוע

כמובן שזו לא יכולה להיות שאלה כמו "מה גורם לאנשים להפוך לטבעונים?" כי התשובה על כך ברורה.
תודה מראש לכל מי שיעזור

אולי יעניין אותך לחקור

לנסות לבודד איכשהו משתנים ולחקור האם אנשים שנחשפו להסברה "אגרסיבית" כמו תמונות זוועה, סרטונים, ראשים של פרות במזרקות וכו' מתקרבים לטבעונות או שמא מתרחקים. תוצאות של מחקר כזה מאוד יועילו לנו.

המשך ההסבר

הכוונה היא לא אם אנשים אומרים שזה הרתיע אותם או לא, אלא כמות הצריכה שלהם בפועל מן החי האם היא השתנתה לכיוון זה או אחר.
אפשר לקחת אנשים שאינם טבעונים, לחשוף אותם להסברה אגרסיבית כחלק מעוד דברים [נגיד סרט עלילתי מסוים שיש בו גם תמונות קשות של חיות בתעשיה, אבל זה לא הדבר המרכזי בו, ולבקש מהם לרשום כל מיני דברים כמו הרגלי קניות, הרגלי תזונה, הרגלי צפיה בטלויזיה וכו' לפני ואחרי, כשהנתון הרלוונטי יהיה הרגלי הצריכה מהחי והרגלי האכילה מהחי לפני ואחרי, אבל הם לא יודעים את זה כדי שזה לא יהרוס את הניסוי.
אולי תעלה על משהו טוב מזה, אבל המהות היא לא לשמוע מה אנשים מספרים לעצמם או לאחרים, אלא איך הם מתנהגים בפועל.

LeRanch

New member
זה בדיוק מה שאני צריך לעשות

כלומר - לחקור את הנושא דרך העיניים של הנחקרים.
זה אמנם מחקר קטן וכמות הנחקרים מצומצמת, אבל עזרת לי מאוד! תודה רבה

subatoi

New member
יש הרבה כיוונים אפשריים, תלוי מה מעניין אותך.

מה שכבר הציעו לך זו הצעה מרתקת ומעניינת.
אפשר ללכת לחקור טבעונים בהווה, טבעונים חדשים, טבעונים בתהליך. אנשים אוכלי כל - בנושא ספציפי או להשוות ביניהם בנושא מסוים.
אפשר ללכת על פרקטיקה - איך אנשים מתנהלים ביום יום, איך חיילים מתנהלים ביום יום.
אפשר ללכת על עסקים ומסעדות שהכניסו מנות ולבדוק מה הניע אותם.
אפשר לבדוק אקטיביסטים. מה הם חושבים על הפעילות שלהם, האם קשה להם, האם לא, מה הביא אותם לרמת אקטיביזם X בהשוואה לכאלה שאינם אקטיביסטים.

וכל כיוון כזה אפשר לפתח עוד ועוד כמובן.

LeRanch

New member

מסעדה זה אחד המקומות שחשבתי לעשות בו תצפית לצורך המחקר. בנוסף לזה אני צריך לראיין אנשים ובאמת ההצעה שלך לגבי פרקטיקה מאוד מסקרנת כי יצא לי לקרוא לא מעט כתבות על חיילים וההתמודדות שלהם עם הטבעונות בצבא.
תודה רבה על כל ההצעות!

subatoi

New member
מסעדות וחיילים

מסעדות יכול להיות עניין די נוח מבחינת תצפיות/שאלות, כי סביר להניח שבעלי המקומות, שעשו מהלך אידיאולוגי, ישמחו לשתף פעולה (ברמה זו או אחרת).
לגבי חיילים, לפני כשלושה שבועות היתה קבילה המונית של חיילים ויש אירוע מיוחד לזה בפייסבוק, בטח תוכל למצוא שם אנשים לדבר איתם ולשאול.

וכמובן, תחזור לעדכן אותנו בפורום מה החלטת

LeRanch

New member
אין בעיה

תודה על הקישור לפייסבוק. זכרתי שקראתי על כך כתבה בעיתון אבל לא הצלחתי למצוא את זה ברשת.

משקהחם

New member
הנה משהו מעניין

אני בן של טבעונים, שבגיל הצבא מרד ואכל מה שבא לו,
התוצאות לא איחרו לבוא - ועכשיוש כשאני הולך להיות אבא
גם אני בטוח שאגדל את ילדי להיות טבעוניים וצמחונים

שאלת מחקר: איך מחנכים לטבעונות ? האם הדור הבא ממשיך בזה
לנוכח כל השפע שמוצע לו ?

LeRanch

New member
רעיון נפלא

תודה רבה לך ולכל מי שענה עד כה, אתם לא מבינים כמה עזרתם!!!

l coyote l

New member
הנה משהו מעניין - טבעוני מלידה שהוא מעל גיל ארבע

בא לך לפרט? ההורים טבעונים אדיאולוגיים או מדור הטבעונות הבריאותית?
איזה חינוך באמת קיבלת בהקשר הטבעוני?
איך היה לך מבחינה חברתית עד הצבא?
כל דבר אחר שתרצה לספר, מעניין לשמוע.

זה באמת מעניין ואני סקרנית לשמוע

גדלת כילד טבעוני ו"מרדת", מעניין לדעת אם זאת היתה טבעונות אידיאולוגית או רק תזונתית?

למעלה