מחקר מרתק - עלינו,

angelina juli

New member
מחקר מרתק - עלינו,

שלום לכולכם! אני סטודנטית באוניברסיטת בר אילן במחלקה לפסיכולוגיה. במסגרת התואר עליי להגיש עבודת מחקר, עלינו - הפולנים בקשתי - דורשת להקדיש כמה רגעים בלבד. מבטיחה לפרסם כאן את תוצאות המחקר המרתק. בעיקר מיועד לאנשים שנולדו בפולין ועלו בגיל צעיר לארץ - השאלה היחידה היא : האם יש שיר או כמה שירים משמעותיים (לא משנה באיזו שפה ) לכם הקשורים במוצא? אם כן - אשמח לקבל את שם/ות השיר/ים בפורום זה. בהערכה רבה!! מבטיחה להגיב בחזרה ולענות על כל שאלה שתידרש.

טלמ

New member
אני נכד של עולה ויש המון

הרבה מודחקים בגלל המלחמה אבל שסבתא שלי נפתחת היא זוכרת איזה מאורע במאי שהיו שרים ומנגנים בחצוצרות היא זוכרת הכל, אבל היא לא מדברת הרבה כי זה מעיר זכרונות מההורים ומהאח, ומכל הדודים ובני הדודים שנספו

היו הרבה שירים אני זוכר אחד - קוטקי

דבה - שני חתולים - זהו שיר ערש שאימי שרה גן לבנותי לכן יש עדיין זכרון

פולני ראשון - אני חושבת שסמוך ללידת

הפורום שוחזרו שירים בפולנית וביניהם אה אה קוטקי דווה
.... אתה יכול אולי להפנות אותה לשם - אינני יודעת להגיע לשם בעצמי....

clcl

New member
זוכרת רק שורה אחת

ביללה סוביי קוטקי דווא, קוטקי דווא, קוטקי דווא אי טאן צ'צי יסטם יא, טראלה, לה, לה

clcl

New member
עוד אחד . . . רק שורה אחת . . ..

טירוסלקי ביאוולווך שווייאט . . . שיר ממש יפה, שוב רק את המנגינה אני זוכרת יותר.

clcl

New member
ועוד אחד ... .

קראקוייצ'יק יידאן מייאו קוניקוב שאדאם ????????????????? ????????????????? ????????????????? שאדאם לאט ויואוואוו שבלי נייא ויווואוו שבלה זדזווייאוואו אי אוד ניי גו שמייאווה

kubush

New member
השיר השלם פונטית

קראקוביאצ'ק ידן מייוו קוניקוב שדם פויחוו נה ווינה זוסטוו מו שי ידן שדם לט וויובאוו שבלה ניא ויימובוו שבלה זרזרביאווה אי, ווינה ניאה וידז'אלה זה שיר על חייל קרקוביאק העליהם של 7 סוסיםשיצא למלחמה וכל שנותר לו -סוס אחד. שבע שנים לחם, לא הניף חרבו החרב החלידה ולא ראתה מלחמה. התרגום לא נשמע הכי מוצלח לפחות בעברית אך השיר חביב.

clcl

New member
ועל משקל "שרה שרה שיר שמח"

ניי פייפ פייטשה וייפשה פייפשם בו פשייפחחש וייפשה פייפשם.

talia olav

New member
סוף סוף!

בדרך כלל הזכרונות שמועלים כאן אינם מתחברים לתת-התפוצה שלי. אבל "אה אה קוטקי דבה ..." - את זה אבא שלי נאות לדקלם לי, ואלו היו המלים היחידות בפולנית שהשמיע בפני. אני זוכרת רק עד לשורה השלישית "ניצנה דובז'ה..." ? אשמח לחזות במלים!

clcl

New member
נראה כמה אני זוכרת

אני כותבת פונטית : 1) סוונצ'קו מוייה צודנה אוצ'קי טווייה . . . 2) טקי פך טו שה זדז'ה טילקו ראז נא סטו לט זנם אגניישקה דלקטורה בי סוונצ'קו זנייבה סקראד לאצ' נזוויזקו נייא זניים אי ??????????? ויינצ' ייא שוקם ?????? צ'י טוטם מיישקה פננה אגניישקה טקה מילוטקה טקה אוצ'ה מה יאק פיוקי אוט טילה דניי שוקם דו וושיסקי דג'ווי פוקם לאצ' ייא נייא מוגה זנאלץ' חוץ/ טאק ברדזו חצאם 3) איג'ם, איג'ם דו קומפיילי ורוצ'ים צ'ישצ'ים אי ווסלי דליי ז'וואוו ולאוו פארוו פוך דו וודג'ה פוך דליי זו'אוו ולאוו פארוו פוך זו וודג'ה פוך . . . א טה ריבקה ניי חי ז'ייה אומיימה רנצה שייעה ?????????????????????? פוך זו וודג'ה פוך... דליי זו'אוו ולאוו פארוו פוך זו וודג'ה פוך . . . 4) פאבל אי גאבל וויידנם סטאלי דום פאבל נגוז'ה אי גאבל נדולה פאבל ספוקייני ניי ואדג'י ניקומו אי גאבל . . . זה שיר/ דיקלום ארוך מאוד... לא זוכרת יש עוד זוכרת רק את המנגינה ו/או השורה הראשונה בלבד

clcl

New member
עדכון 2

) טקי פך טו שה זדז'ה טילקו ראז נא סטו לט זנם אגניישקה דלקטורה בי סוונצ'קו זנייבה סקראד לאצ' נזוויזקו ייא ניי זנאם אי אדרסו ניי זנאם טאש ויינצ' ייא שוקם ?????? ???????????????? צ'י טוטם מיישקה פננה אגניישקה טקה מילוטקה טקה אוצ'ה מה יאק פיוקי אוט טילה דניי שוקם דו וושיסקי דג'ווי פוקם לאצ' ייא נייא מוגה זנאלץ' חוץ/ טאק ברדזו חצאם

למעלה