מחקר בנושא סוכרת

מחקר בנושא סוכרת

היי,
שמי נטע ואני פסיכולוגית בבי"ח איכילוב. בימים אלו אנו עורכים מחקר אינטרנטי בנושא סוכרת ורווחה נפשית, בקרב חוליסוכרת מסוג 2.
המחקר נערך בראשות הפסיכולוגית הראשית של בית החולים, ד"ר בן יצחק, ובאישור ועדת האתיקה.
אשמח אם תסכימו למלא את השאלון המצ"ב. בסיום השאלון ניתן להשאיר פרטים על מנת שאוכל ליצור עמכם קשר ולערוך ראיון עומק בנושא (לא חובה).
תודה על שיתוף הפעולה,
נטע

[URL]https://docs.google.com/forms/d/1_n-4cse-6-tU5flKiXpxv9HaWDvD7TQw5VdrGmjQGHQ/viewform?c=0&w=1[/URL]

mrkorr

New member
ושוב לא ברורה ההפרדה

הי נטע,
אני חולה סכרת מסוג 1.
מצבי הנפשי מתדרדר בדיוק כמו זה של חולי סוג 2.
אני שואב עידוד מהפורום הזה בדיוק כמו חולי סוג 2.
אני שונא דקירות ואוהב שמד הסוכר שלי לא מראה תוצאות מעל 100, בדיוק כמו חולי סוג 2.
נכון, הטיפולים שלנו שונים, למעשה התווית הטיפול של כל פרט ופרט בקבוצות - שונה.
אז למה עושים הפרדה בין סוגי הסוכרת בנושאי רווחה נפשית?

היי,

ההפרדה היא מסיבות מתודולוגיות (של שיטות מחקר) בלבד. יכול להיות מאוד שבהמשך נערוך מחקר גם על סוכרת מסוג 1..

mrkorr

New member
זה נשמע טוב ומשכנע

בקריאה ראשונה.
אין לי מושג מה זה אומר בקריאה שנייה ושלישית.
אם "מתודולוגיות (של שיטות מחקר) בלבד" (להלן מששמ"ב) מתעלמות שרירותית, ללא סיבה אמיתית, מסוג מסוים של חולים למרות שאלו חווים בדיוק אותן חוויות כמו הסוג אחר, הרי שאלו מששמ"ב לא תקינות.
מאחר והמששמ"ב נכתבו בידי אדם, הן יכולות להיערך ע"י אדם.
אם מדובר בשיקול כלכלי - הרי שזה כדאי מאד: במקום ש-X אנשים ייחשפו לבקשה שלך ותצטרכי לשוב לפורום כדי לגייס את פרומיל ה-X, ייחשפו X בריבוע (תחשבי כמה חברים משני הסוגים יש לכל סוג 1 שאת מסננת).
אם מדובר בשיקול אקדמאי - שוב זה כדאי מאד: הסינון משאיר בצד קבוצה של נתונים שעשויים לעזור למחקר ולעולם לא תדעו זאת.
אני אשמח אם תוכלי לפרוט לפרוטות מה המשמעות של המששמ"ב.

קשה להסביר את זה על רגל אחת-

מתודולוגיה וסטטיסטיקה אלו נושאים די רחבים. אבל מבחינה של דיאגנוזה רפואית מדובר בשתי אוכלוסיות שונות, ולכן אם נכניס את שתי האוכלוסיות לאותו מדגם זה ייצור בעיות מתודולוגיות בניתוח ובהכללת הממצאים, מבחינה אקדמית ומחקרית. לכן מטעמים פרקטיים בלבד החלטנו לעשות את המחקר הנוכחי על סוכרת מסוג 2 בלבד. נכון, זה שרירותי, אבל זה חלילה לא נועד לפגוע או להדיר אוכלוסיות אחרות. המחקר *הנוכחי* יעסוק בסוכרת מסוג 2, במחקר הבא ייתכן ונתמקד בסוכרת מסוג 1 בלבד.

אבו זקן

New member
בלי להכנס לעבי הקורה

80-90 אחוזים מהסוכרתיים הם מסוג 2, כך שמבחינת גודל האוכלוסיה הפוטנציאלית שלהם אין פגיעה משמעותית שנובעת מההגבלה לסוכרת סוג 2 בלבד. לגבי ה"חישוב" שלך, אני בטוח שנטע לא תתנגד לכך שאתה תספר על המחקר לבעלי סוכרת סוג 2 שאתה מכיר, גם אם לך עצמך יש סוכרת סוג 1.
&nbsp
&nbsp

בקשר לראיון

למחקר יש שני חלקים: כמותני ואיכותני. השאלון האינטרנטי הוא בעצם החלק הכמותני של הראיון, וינותח באמצעות סטטיסטיקה. בנוסף אנחנו מעוניינים להוסיף ראיונות (מחקר איכותני) כדי לרדת יותר לעמוק ולהבין יותר טוב את התחושות, הרגשות והתפיסות של חולי סוכרת. הראיון הוא טלפוני ונמשך כ-20-30 דקות. הכל כמובן אנונימי ולצורכי המחקר בלבד.

למעלה