מחקר בנושא גמגום

מחקר בנושא גמגום

שלום לכולם, שמי רותי ואני סטודנטית לקלינאות תקשורת (שנה ג). במסגרת התואר אני כותבת סמינר בנושא גמגום (בהנחיית ד"ר רותי עזרתי). אודה לכם מאד אם תוכלו למלא שאלון שמצורף בלינק הזה http://www.rgidron.area.co.il מטרת המחקר היא הבנה מעמיקה יותר של תופעת הגמגום. פרטים נוספים בקשר למחקר ניתן לקבל דרך האימייל בכתובת [email protected] השאלון הוא אנונימי לחלוטין - לוקח עד ל 15 דקות למלא ויכול מאד לעזור לנו. תודה רבה על שיתוף הפעולה ושבת שלום.

שמחה99

New member
השאלון

קצת מעליב. רותי גדרון, את חושבת שגמגום הולך יחד עם אלימות, עצבים ודברים מהסוג הזה? עם כל הכבוד, לא ההיתי רוצה שקלינאית התקשורת שלי תחפש איפה ואיך מתבטאת האלימות שלי... כי פשוט אין. מה הקשר?

shuky63

New member
חשבתי שתבוא תגובה כזאת פשוט כי

גם לי עלתה המחשבה הזאת אבל כיוון שפגשתי את רותי ואני כבר יודע שהיא לא חושבת שמגמגמים הם אלימים אז פשוט הסקתי שיש כאן משהו אחר. אבל הצעה לרותי:נסי להסביר במידת האפשר(אני יודע שלא תמיד אפשר כי זה פוגע באוטנטיות של השאלון)את מהות המחקר ולמה הוא כולל כל כך הרבה שאלות על נטיות אלימות.

אני אענה לך למה זה קורה

אין להם כבר מה לכתוב>כל הזמן משגעים אותנו עם השאלונים המטופשים האלה. מה הם רוצים לדעת?האם ההורים שלי הרביצו לי כשהייתי קטן?מה זה קשור לגימגום?לפי דעתי שוקי אתה חייב למחוק את זה.

a9981

New member
זה הכי קשור שבעולם.

חוויות הילדות עיצבו את הגמגום הנוכחי שלך. בייחוד אם התרחשה התעללות כלשהי.

שמחה99

New member
גם אם נשאל

בפירוש כמה אנשים מתוך הפורום נוהגים להרים ידיים כשיש להם בעיה לשכנע במילים או בנסיבות אחרות, כמה יצביעו? מי שיצביע שהוא מרים ידיים או צועק וכו', אולי גם אם לא היה מגמגם היה משתמש בכוח. זה קשור למנטליות ולא לגמגום!!! אני אישית נעלבתי והייתי מצפה שרותי תתכבד להגן על עצמה ולהסביר.

אני חושב שיגיע הזמן שנגמור

אם הסיפור הזה שכל אחת מבקשת שאלון למלא מה זה כאן?טוטו?לוטו? ואם ממלאים אחרי זה לא מתקשרים אלינו אפילו להגיד מה תוצאות אני חושב שזה חוצפה וחרפה חבל ששוקי מסכים לכל הדברים האלה שרק מזיקים למגמגמים.כל אחד עושה מה שבא לו איתנו אם היא רוצה לדעת על גימגום שתלך לספריה ותקרא אני לא חייב לסבול חוצפנים שממציאים קשר לאלימות לגימגום>מי שהמציא את השאלון הזה כנראה היה שתוי או שאין לו כבר מה לחשוב מי איפה בא הגימגום.אני לא רוצה למלות שום שאלון יותר ולא מעניין אותי מה הם חושבים מי שאיתי שיצביע דיי כבר כמה אפשר לסבול נו באמת

לשמחה

הי שמחה, מדברייך אני מבינה שלא קראת את התגובה שלי כי מה שניסיתי להסביר זה שהמחקר שלנו דווקא מנסה להוכיח שאין קשר בין אגרסיה לגמגום, בניגוד למחקרים קודמים שכן ניסו למצוא קשר כזה... אני יכולה להבין את מה שאת חשה. גם כשהעברתי את השאלון לבעלי, הוא הגיב ככה. שוב, אנחנו לא חושבות שמגמגמים יותר אגרסיבים מאנשים שאינם מגמגמים. מטרת המחקר היא חיובית בעיקרה- היא נועדה ליעל את הטיפול בגמגום, וחשוב לציין זאת.

schmitt

New member
אין לי outlook

למה זה שולח דרך אימייל?? אני לא משתמש ב outlook! מילאתי את הטופס ואז הוא פותח לי outlook.... אין דרך אחרת לשלוח ?

ל- schmitt

הי schmitt. אני מצרפת את כתובת המייל שלי. אתה יכול לשלוח לי את כתובת המייל שלך ואני אחזיר לך את השאלון בקובץ word. המייל שלי הוא: [email protected] תודה על היענותך...

shoshyyy

New member
כמה תגובות תוקפניות .....

רותי ורונית.... מקווה שאתן לא לוקחות ללב את התגובות האלו. מקווה שהן לא ייאשו אותכן. זה רק כמה אנשים .... בהצלחה במחקר ואם אתן צריכות עזרה, אתן יודעות איפה למצוא אותי. ( לפי התגובות של חברי הפורום , אולי יש קשר בין גמגום ונטייה לתוקפנות
)

שמחה99

New member
שושי,

אני מאד מבינה את מי שנעלב משאלון על אלימות. אולי הביעו את זה בצורה יותר מידי קשה, אבל באופן כלל, מי שמבקש למלא שאלון כ"כ לא נעים, אני מצפה שיספר למה. על פניו, נראה שבכוח מנסים לקשור בין גמגום לאגרסיביות.

שמחה99

New member
וטוב שרותי הבהירה מה היא רצתה.

עכשיו אולי תהיה היענות יותר מכובדת...

למעלה