מחקר אבות גרושים

מחקר אבות גרושים

שלום לכולם, אני מחפשת אבות גרושים לצורך השתתפות במחקר. ההשתתפות כוללת מילוי שאלון אונליין במשך כחצי שעה. הקריטריונים: יהודי גרוש/פרוד במשך חצי שנה לפחות אב לפחות לילד אחד מתחת לגיל 18 מי משעוניין בפרטים נוספים אשמח אם תפנו אלי למייל: [email protected] תודה, מרווה.

לא עומד בקריטריונים.

תביאי לי כסא.סוף היום,אני עייף נשמה. אולי תתני לנו טיפה קרדיט ותספרי לנו מה מהות. המחקר ומה מטרתו המוצהרת...? סתם ככה,שתעבור לנו ההרגשה של עכברי מעבדה...

צודק- להלן הפרטים:

אז ככה, המחקר עוסק בעיקרו באבות גרושים המגדלים את ילדיהם לבד. זהו מחקר הנערך באונ´ ת"א ובר-אילן, אשר קבל את אישור משרד המדע ואישורה של המדענית הראשית במשרד הרווחה. מדובר באבות מאד ייחודים, אין הרבה אבות שמגדלים את ילדיהם לבד והמטרה שלנו היא להבין טוב יותר מה עובר על האבות האלו ואיך הם מתמודדים עם התפקיד המורכב/קשה שלהם. לצורך קבוצת ביקורת אנו מחפשים גם אבות גרושים "רגילים". מחקר כזה יוכל גם להעלות את המודעות לאבות שמגדלים את הילדים לבד, וגם אולי לעזור לאבות אחרים שרוצים לעשות זאת.

ובכן...

נראה לי שאני בהחלט ייחודי... ואני כעת מגדל {תרתי משמע } את הילד לבד. אבל הסיפור הרבה יותר מורכב. ואין לי שום רצון, להיות בתפקיד עכבר המעבדה. את ירושלמית, ואת סלוק... מה את יכולה לספר על משפחת סלוק ?

מה דעתך על משא ומתן?

אספר לך כל שידוע לי על משפחתי ואתה תשתתף במחקר. הולך? נו בחיאת, אל תהיה כזה, רק למלא שאלון סגור(אין שאלות פתוחות) אונליין באופן אנונימי. אז מה אתה אומר? עשינו עסק?

אוקי

אז למען האמת סלוק זה שם המשפחה של בעלי. הם עלו ממרוקו לפני כ-55 שנים מכפר שנקרא "בוז'אד" והשתכנו בעיר עכו. משמעות השם סלוק היא "נעלה" (עם סגול תחת האות ל) כלומר- חלום העלייה לציון. חלק מהדודים עיברתו את שם המשפחה ל "שילה" - שם נוסף של העיר ירושלים. זה מה שידוע לי. אבל אם אתה מתעניין במשפחות ירושלמיות וותיקות יש לי הרבה מה לספר על משפחתה של סבתי - משפחת חיימוף. אבל זה כבר באמת בתנאי שתשתתף במחקר.

רציתי לשמוע

על קשרי משפחה מסוימים, עם אדם מאוד מסוים, ממשפחת סלוק, מירושלים. נראה לי, שבכל מקרה, הייתי חורג לך מהארבע תשובות המוכנות לכל שאלה בתשובות שלך. אמנם לא קיבלת ממני את שיתוף הפעולה לו ציפית, אבל זכית, לקבל ממני את ברכת הדרך. בהצלחה, יקירה.

אני סקפטי.

בעיקר באיזור הפדחת... אבל אם באמת אתם שם מנסים להבין,אז דווקא בא לי קצת לשחרר קיטור.... רק שהמדען הראשי לא יחסום אותי אחרי שייודעו לו תוצאות המחקר... את מוזמנת לפנות במסר אישי. תמיד יש לי מה לומר. לפחות עכשיו גם מישהי תקשיב...

לא מצליחה לשלוח מסר

אולי יש איזו תקלה... אם אתה מעוניין להשתתף במחקר אשמח שתשלח לי מייל. נמשיך את ההתכתבות משם ולשם אשלח לך לינק לשאלון.

ממש

מדע שלם עשיתם מהגירושים וכל מה שמסביב הלוווווווווווווווווווווווווו מדובר כאן באנשים רגילים שבסך הכל פירקו את החבילה וממשיכים איש איש בדרכו לכל אחד יש את המורכבות של החיים שלו, גם אם הוא לא גרוש/פרוד/נשוי/סטרייט/דו-מיני וחיות אחרות מענין המונח גרושים "רגילים" אם הם רואים את הילדים פעמיים בשבוע וכל שבת שניה הם רגילים? ואם הם במשמורת משותפת ורואים את הילדים שלוש פעמים בשבוע וכל שבת שניה איך הם מוגדרים? ומה לגבי האבות שלא התגרשו מעולם ורואים את הילדים שלהם פחות מגרושים "רגילים" כי הם עובדים בשעות מטורפות?

לאט לאט

מדע שלם עושים מכל דבר כי ככה העולם מתקדם. אני בטוחה שתסכימי איתי כי לאנשים הרגילים האלה שבסך הכל פרקו את החבילה יש המון רגשות, מחשבות ושינויים בעקבות פירוק החבילה הזאת. לכל אחד יש את המורכבות שלו ואכן יש המוני מחקרים על אינסוף קבוצות חברתיות אשר מאגדות אנשים שונים בעלי מכנה משותף מסוים. אז המחקר הספציפי הזה בחר להתמקד באוכלוסיית האבות הגרושים. אולי נראה לך שאוכלוסיית הגרושים זוכה להתייחסות מוגזמת אבל זה אך ורק כי את בפנים ולכן מגיעות אליך הפניות של המחקרים האלו. בסופו של דבר מטרת המחקרים האלו היא למצוא דרכים לעזור לאנשים הזקוקים ופונים לעזרה. מונח הגרושים ה"רגילים" היה להבדיל מהגרושים הספציפיים אותם הגדרתי שורה קודם. ולא בכדי יש גרשיים על המילה.

בהחלט

גם לאנשים שמתחתנים בקרוב יש המון רגשות, מחשבות ושינויים בעקבות שינוי הסטטוס וגם לנשים שמגיעות לגיל הבלות וגם לגברים דרך אגב שמגיעים לאותו גיל
רק לא נראה לי שהמטרה של המחקרים האלו היא באמת למצוא דרך ל"עזור" לאותם אבות גרושים וילדיהם אני מכירה קצת את המחקרים האקדמיים ואת העבודות שצריך לעשות בעקבותיהם להשלמת התואר/תזה והפרופסורה אותי מעניין מתי מישהו יעשה מחקר על גרושים שנפלטים למעגל הפנויים פנויות, כמה חודשים/שנים עוברים עד שהם נשארים תקועים שם מבלי יכולת לצאת מהלופ הזה, וכמובן זה מתייחס לשני המינים באופן שווה :)) <סתם תהיות בקול רם
>

ועל כולם יש מחקרים

על לפני חתונה, גיל הבלות ועוד ועוד- איך את אומרת? מדע שלם! את הרמז שלך לא הבנתי. אבל אני יכולה להבטיח לך שיש למחקרים השלכות מעשיות. בנודע ליציאה למעגל הפנויים פנויות, יכול מאד להיות שנעשה על כך מחקר או שזה נושא שדובר במחקרים אחרים. בכל מקרה- אם זה באמת מעניין אותך את יכולה לפנות לחוקרים בנושא. במחקר הנוכחי, לדוגמה, יש אפשרות בסוף לכתוב הערות, הארות וכו וכו...

יאלללה יאלללה....

מה יש? מקנאות שאנחנו ייחודיים...? תאכלו ת'לב...!
ת'אמת? תמיד הרגשתי משהו מיוחד. סתם האשמתי את החומוס של אתמול...

חומוס לא אוכלים

חומוס מנגבים. תישאלי את המאסטר של סנו סושי....
חארות.כל פעם שאני רואה את הפרסומת שלהם,עולה בי החשק לתת קפיצה לסוהו....

החזרת אותי 40 שנה אחורה...

לסיורי הביולוגיה, הבוטניקה, ומגדיר הצמחים. התואילי לפרט, באם הינך מרווה מצויה, ארצישראלית, קוצנית, רפואית... ואולי בכלל מרווה דגולה ?

למעלה