מחפש storage זול

avivfl2

New member
מחפש storage זול

יש לי חבר שלי בבית שרת ואנחנו רוצים לחבר אליו storage כדי לדמות סביבה אמיתית, לחבר אותו ל ESX ולהגדיר LUN, אני צריך אחסון הכי מינימלי והכי זול שיכול להיות וכמה שיותר זול רק לצורך תרגול,אם אפשר גם לשכור, למישהו יש רעיון?, תודה

האם חומרה יש לך? דיסקים, זיכרון, מחשב?

אתה יכול לקחת מחשב פשוט ולהתקין עליו תוכנה חינמית כמו לדוגמה FreeNAS או Nexenta.
דרך אגב, אתה יכול להתקין VMware ולהגדיר Storage את הדיסקים הפנימיים של אותו מחשב שעליו אתה מתקין.
אם אתה מתקין יותר מ ESXi אחד, לVMware יש תוכנה vmware storage appliance שיודעת לבנות NAS וירטואלי מהדיסקים הפנימיים בכל ESX

F00D Is G00D

New member
בשביל iscsi/nfs

תאורטית אתה ייכול פשוט ליצור מכונה ווירטואלית עם openfier/freenas או סימוךטור של ייצרן הסטורג' החביב עליך.
&nbsp
אתה פשוט צריך שהמכונה הזו תהיה על התקן אחסון מקומי (ורוב המקום יילך אליה) ושהמכונות הוירטואליות האחרות יידלקו תמיד רק אחרי שהמכונה הזו עלתה.
&nbsp
יש גם התקני סטורג' קטנים, אבל אם המטרה שלך היא ללמוד (ולא פשוט כי אתה צריך מקום אחסון). הייתי מעדיף סימולטור של ייצרן פופולארי, או אחת מההפצות החינמיות.
מכשיר קטן וזול עם דיסק שעושה ISCSI יש הרבה. אבל לא תלמד מזה כלום (למעשה אתה תמצה את הצעצוע הזה אחרי 10 דקות).

avivfl2

New member
תודה על העזרה עשיתי מה שאמרתם

הורדתי את הסימולטור isilion של nas, עשיתי את ההגדרות הראשוניות, איך אני בעצם גורם לאחסון להיות חלק מה ESX שלי שאני אוכל לאחסן בו למשל את תיבות ה EXCHANGE שלי?,אני לא מוצא את האופציה

DuuGi

New member
על מנת שESX ישתמש בסטורג' צריך להגדיר

את הסטורג' כ-NFS ואז לחבר לESX
או כ-SAN ואז לחבר עם ISCSI.
אתה לא מאחסן תיבות כי אם DB ואתה יכול לעשות את זה רק אם הEX שלך חושב שזה דיסק.
כלומר זה שהתקנת NAS נותן לך SMB אבל לא נותן לך attached disk.
מה שאתה צריך זה attached disk על ידי ISCSI או NFS.
בהצלחה.

למעלה