מחפש DSLR ומתלבט

verti

New member
מחפש DSLR ומתלבט

אני עובר לSLR כך שאין לי עדשות ושאני חופשי לבחור איזה חברה שאני רוצה. 300D - מאוד מושך אותי המחיר שלה אך אני חושש שהיא תגביל אותי הן מבחינת ביצועים והו מבחינת סטיגמה. 10D - חדשה היא מעל התקציב שלי ומדאיגים אותי בעיות הפוקוס. 100d - נשמעת אחלה אך לא ישאר לי כסף לעדשות. מצד שני, אני לא מעוניין להשקיע סכום רציני בגוף דיגיטלי עקב ההתפתחות המהירה בתחום. אני שוקל ברצינות משומשות אבל לא רוצה להתקע עם אחת ש"קרעו" אותה. אם למישהו יש הצעות טובות אשמח לשמוע כי אני ממש בדילמה.

verti

New member
בנוסף

אחרי כמה זמן התריס מת? מישהו מוכר D60 והוא מעריך שהיא צילמה כ10000 תמונות (סה"כ במשך שנה) זה נחשב שימוש מוגזם? כדאי לקנות?

old

New member
בכלל לא מוגזם יש הרבה

בפורום שעברו מזמן את הכמות הזאת עם ה10 ה60 הרבה יותר טובה מהביקורות עליה. איזה מחיר מבקשים?

verti

New member
ביקשו 5000

איזה חסרונות יש ל60 מול ה10? מתי התריס נכשל ומת? 30000 תמונות?

LazyGecko

New member
אין עוד הרבה אפשרויות.

לא הבנתי את בעית הסטיגמה, זה מצלמה לא אביזר אופנה. 10D וה 100D בערך אותו מחיר. יש שמועות שבמרץ קנון תוציא מצלמת ביניים בין 300D ל 10D אבל זה רק שמועות. קח בחשבון שהמחיר האמיתי זה בעדשות ולא במצלמה. תקנה 300D ועדשות טובות ותקבל תוצאות נהדרות.

verti

New member
אני אסביר לך

מצב היפותטי- נניח שבעתיד אני ארצה לעניין עיתון בקניית צילומים שלי. ישאלו אותי עם איזה מצלמה אני משתמש. ברור שאם אני אגיד 300D לא יקחו אותי ברצינות. אגב, יש גם את הD70 של ניקון שעומדת לצאת. מעניין איך היא תהיה

LazyGecko

New member
D70

תאריך היציאה של ה D70 לא ברור ולא הכי קרוב בעולם, לדעתי לא תצא לפני מאי, וגם אם תצא לפני כדאי לחכות קצת שיעברו חבלי הלידה. אם תחכה אז בדיוק לפני הקניה קנון יוציאו מחליף מפוצץ ל 300D ותחכה לזה... זה לא נגמר. תקנה עכשיו ותתחיל להנות. אגב, ממה שאני הבנתי, עיתונים לא יקחו אותך ברצינות גם עם 10D. זו לא מצלמת עיתונות.

יש כמה אופציות...

לחפש d60 משומשת (למרות ששמעתי שמוכרים אותן כמשומשות ביותר מ1000$!) לפי דעתי לחובב שזו הdslr הראשונה שלו - כדאי להשקיע בגוף זול כדי שישאר גם כסף לעדשות טובות. הרי בין וכה וכה תרצה לקנות מצלמה חדשה תוך שנה-שנתיים. בכל אופן הייתי מחכה קצת לD70 (הדגם לחובבנים של ניקון שיצא בקרוב) וגם למצלמות חדשות שאמורות לצאת מבית קנון ממש בקרוב (לפי lazygecko) אני אישית באותה דילמה כמו שלך ואם לא תהיה בשורה מיוחדת במצלמות החדשות של קנון אני אקנה את ה-300D בקיץ עם עדשות איכותיות

ted

New member
קפוץ למים - לא חשוב עם איזה.

בעוד שנתיים היא תהיה לך גוף שני. משומשות - צריך לברור טוב ולהיזהר - כי באמת יכולות להיות קרועות. בחר צד - ותתחיל לחגוג.

החלפת מכניזם shutter בקנון

שהוא זה ש"נגמר", עולה כ 800 ש"ח (לפחות זה מה שראיתי ברשת).

בשוק המשומשות בארץ יקרעו אותך גם

במחיר. יהיה מאוד קשה למצוא עיסקה טובה שתשתלם יותר מאשר לקנות מצלמה חדשה בארה"ב

הצעה שלי - לרכוש אחת שלא 'קרעו'

אותה - כך תקבל במחיר 'ריאלי' הרבה יותר גוף מעולה. עדיף על קומפקטית או גוף בסיסי,אם אתה מעדיף משהו 'מקצועי' יותר. אלא אם כן אתה אוהב 'חדש ונוצץ'.ואז - אתה כבר יודע את התשובה. אני...בחיים לא הייתי מסתדרת עם הקנון 300 או גוף שמבוסס עליו - לא סובלת את המימשק המוגבל.זה היה הגוף עם אורך החיים הכי קצר אצלי,ממש חודשים ספורים.אבל זו כבר העדפה אישית.

למעלה