הודעות מסחריות
א) עקב היותי מבקר קבוע בפורומי המוטוריקה למיניהם הן בארץ והן בחו``ל, אני יכול לומר מניסיוני שאכן אחד מכללי הפורומים הוא להמנע מהודעות מסחריות ובכללן הודעות קניה ומכירה למיניהן, אך עם זאת מידי פעם צצות מודעות שכאלה ואני לא רואה שום דבר רע בכך: הפורום אמור לתת שירות לציבור מבקריו, אם בפן השיתופי/חווייתי ואם בפן העיסקי/מקצועי, אדם נכנס לפורום הזה ע``מ לקבל מידע אודות אופנוע מסויים וישמח כמובן באותה הזדמנות לקבל המלצה על אחד ספציפי, התוצאה לאחר קניית האופנוע עקב המודעה בפורום היא: עוד לקוח מרוצה כלומר עוד גולש שמצא את מבוקשו בפורום= עוד גולש שהצטרף לקהילתינו. (שלא לדבר על זה שריבוי המבקרים/גולשים הוא לשביעות רצונה של הנהלת תפוז ולא כפי שחלק חושבים: שמירה על פורום אליטיסטי ומצומצם). ב) איך אתה כמנהל פורום עושה את ההבדלה בין פרסום הודעת מכירה פרטית זו או אחרת לבין הפניה לאתרים של חברות מסחריות (אם לאופנועים ואם לאביזרים) שהן בעלות גוון מסחרי פרופר? האם כל הפניה לאתר כל שהוא היא הודעה מסחרית? אם לא, אז ע``,פ אלו קריטריונים אתה קובע מהי הודעה מסחרית? לסיכום: גם אני מסכים שיש למנוע מצב של הצפת הפורום בהודעות קניה ומכירה שהינו מצב בלתי נסבל לחלוטין אך מאידך אסור למחק הודעות כאלו, לדעתי יש להסביר לכותב מהי מדיניות הפורום והיכן הוא יכול למצוא את מבוקשו: המלצות, הפניות וכדו` וכך תרוויח שתי ציפורים במכה אחת... וגם תיצור דיון שעשוי לשרת את הקוראים הבאים שימנעו עקב כך להוסיף הודעות קניה ומכירה משלהן. המלצה: ידוע לי שהנהלת הפורומים עומדת להכניס דף תוכן (כמו דף הקהילה ב-IOL ז``ל), נראה לי שכדאי להכניס שם מספר קישורים על אתרי קניה טמכירה (כגון לוח מוטו וכדו`) וכך הכל יבוא על מקומו בשלום.