מחפש תשובה

lsg101

New member
מחפש תשובה

טוב, אז אחרי שלא עניתם לי פעם שעברה, חשבתי שאולי אם אני אשאל שוב מישהו יידע את התשובה. 1. האם עדיין ניתן להתפקד לליכוד? האם ניתן בכל זמן או יש תאריכים מיוחדים כמו המבצע הזה שהיה לפני כמה חודשים? 2. האם יש איזה הגבלה בחוק שאוסרת על חיילים להיות חברים במפלגות? בסדיר או בקבע? שוב, תודה מראש. ליאור

Roobie

New member
בקשר לסעיף 2

ככל הידוע לי אסור לחיילים המשרתים בפועל בצבא להיות חברים במפלגה מסויימת, גם בסדיר וגם בקבע. מי אמר את המשפט בחתימה שלך?

lsg101

New member
תודה

קודם כל תודה על התשובה החלקית, גם זה עזר במשהו. בקשר למשפט: האמת היא, שראיתי את המשפט הזה בפורום אחר, בין כל מיני אמירות, אבל לא ידעתי של מי הוא. אז לבקשתך חיפשתי, והדבר הכי קרוב שמצאתי הוא ציטוט של ג´ורג´ וושינגטון: "To be prepared for war is one of the most effectual means of preserving peace" זה פחות או יותר אותו הרעיון. משעמם לי או מה?
ליאור

Roobie

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ודרך אגב, אני מסכים עם האימרה הזאת. ההוכחה לכך היא שוויץ, שלמרות שאין לה אף אויב בעולם יש לה צבא חזק מאוד. גם לנו בעת שלום צריך להיות צבא שהוא עדיין אחד החזקים בעולם.

טעות

לחיילים המשרתים בצבא (מה זה "בפועל"? יש חייל שאינו משרת "בפועל"?) מותר להיות חברים במפלגות, ואף לבחור ולהבחר למוסדות המפלגות, היו"ר וכו´. לחייל, לעומת זאת, אסור להביע בפומבי את עמדתו הפוליטית מכיוון שהוא מייצג את מדינת ישראל. במקרה הזה החייל משול לעובד מדינה, שגם לו אסור להתבטא פוליטית, אבל בהחלט מותר לו להיות חבר מפלגה ולהשפיע כמו כל אחד במשחק הדמוקרטי.

Roobie

New member
אוקיי, מצטער על הטעות

היתה שאלה דומה בפורום מולדת והתשובה שניתנה שם זהה לתשובה שנתתי כאן. בקשר ל"בפועל" - התכוונתי לא במילואים.

lsg101

New member
תודה!

תודה ליאור, עזרת לי מאוד. אתה במקרה יודע את התשובה לשאלה הראשונה? (האם עדיין ניתן להתפקד לליכוד?) ליאור

למעלה