מחפש תשובה

מחפש תשובה

טוב אז הרבה זמן לא כתבתי , אין לי מושג גם מי יענה לי אבל מניסיון העבר אני יודע שכדאי להוציא קצת החוצה. עברה שנה מאז שנפתחתי בפניי כמה אנשים וסיפרתי להם על משיכתי לבנים. באיזה שהוא שלב לא רציתי להתעסק בזה יותר ופשוט החלטתי לוותר על כל רעיון להיות עם אישה , אפילו עכשיו שאני כותב אין לי מושג ויכול להיות שיתאים לי להקים בית עם אישה. השאלה שלי היא האם אולי ניתן לחיות לבד ?? ככה סתם , בלי לסבול , ומבלי להתרגש יותר מדיי מהעובדה שאין לי בן /בת זוג לחיים. יש לי חברים טובים שאני יודע שיתמכו בי בעתיד ואף פעם לא יצא לי לאהוב מישהו שאהב אותי בחזרה(ואני יודע ,אף פעם לא נתתי למשהו כזה לקרות , לא סיפרתי לאף אחד מהגברים שאהבתי שאני אוהב אותם ואף פעם לא ניגש אליי מישהו כי גם אני לא מחוץ לארון ). כמובן שכבר מהילדות וגם בבגרות שכבתי עם גברים ועברתי על האיסור אך לא היתה אהבה בדבר , אפילו שנאתי הכל ותיעבתי את עצמי על כך שלא יכולתי להתגבר על יצריי, כיום אני פשוט מתאפק . נמאס לי מהאמפתיה של הרבנים שמתחילים להתעורר , זה לא בשבילי , כבר מזמן אני לא מייחס חשיבות ל"רב" שלא מדבר לעניין ובכוונתו רק להחזיר בתשובה את כולם ולפי דעתי הוא עצמו לא מבין ומחפש את המשמעות של קיומינו בעולם על הצד האלוקי ולא רק ההלכתי . אני גם לא מטיל ספק בתורה הקדושה ובאיסור. מצטער שאני ככה חופר , אבל אולי עדיף לא לספר לעוד אנשים ,להורים שעדיין לא סיפרתי להם , ופשוט להתעלם מכל מי ששואל "מתי אתה מתחתן? וכו'" . לא נראה לי שכל אחד חייב להתחתן , אולי פשוט עדיף להשקיע בלתת לזולת ולא לצפות לקבל משהו. לאחיינים ואחייניות שלי אני מעניק הכל אבל יכול להיות שילדים משלי זה לא הכיוון בוא אני צריך ללכת? סתם ככה מעניין אותי אם מישהו חש כך בעבר והתקדם לעבר משהו טוב או רע , אני אשמח לשמוע. ואני מקווה שיענה רק מי שנמצא או היה נמצא באותן הדילמות ולא מי שהכל וורוד אצלו , אני מחפש תשובה לעניין . האם כדאי להמשיך ולהיאבק את המאבק הבלתי אפשרי על חיים נורמליים או שהגיע הזמן להרפות ולהתמקד בחיים תורניים ,לימודיים ומשוחררים , כי אין לי את הכוחות להרגיש שוב את המחנק. כל טוב לכולם .

השלמות, איש חביב, נמצאת רק בדמיוננו

כמעט כל אחד מאיתנו חווה את מה שעובר עליך עכשיו. אם מישהו אומר לך שהכל וורוד, או שתמיד הכל היה וורד - הוא משקר או מגזים. ולשאלתך: החיים לבד אינם סוף העולם, רבים חיים כך, וניזונים מחום הידידים והמשפחה המורחבת. כשאתה חי לבד אתה עצמאי, מחליט לבדך כל רגע מה לעשות ואיפה להיות - משוחרר מחובות כלפי מישהו אחר. מצד שני, אתה לא חולק את חייך עם אדם, לא מקבל ונותן תמיכה גופנית ורוחנית ל/מאף אחד. זוגיות עם גבר אינה פרוייקט. אין תהליך של שידוך או יציאה לדייט עם כוונה מראש להפוך לזוג קבוע, אין תקציב ואין תאריכי יעד. אצלנו זה קורה באופן יותר ספונטני. אבל.... אבל!.... ישנו תנאי הכרחי לך שזה יקרה: אתה חייב לחשוף את עצמך ל"שוק" (מילה קצת זולה, אבל מתאימה כאן). אתה חייב לפגוש בחורים הומואים רבים, או בעזרת האינטרנט, או בעזרת מפגשים, או יציאה למקומות בילוי של הומואים. אחרת הסיכויים שתמצא זיווג הם אפסיים. כשאתה נפגש עם בחור, אסור לך מייד לחשוב "זה יכול להיות בן זוגי לעתיד", משום שזה גורם לך להתנהג בצורה שונה, חונקת, ואפילו מפחידה. הבחור, וגם אתה, שניכם, צריכים לחיות את ההווה, את הרגע, להנות זה מנוכחותו של זה, ואחר כך לקבוע פגישה נוספת, ועוד אחת, ועוד אחת במשך זמן רב, עד תרגישו ששניכם רוצים להיות ביחד כל הזמן, אולי לכל החיים. ואולי תהיה לך איתו משפחה לא קונוונציונלית עם ילדים. לשם כך אתה לא צריך לספר לעוד אנשים. במשך תקופה של שנים אחדות אתה יכול לחיות את חייך הסודיים בלי לצאת מהארון, ולטפח חיים יפים משלך, למרות הלחצים מן החוץ, מן ההורים, מהקהילה הסטרייטית ומהחברים הסטרייטים. ההבשלה לקראת היציאה מהארון תקרה מעצמה, ואז תרגיש למי כדאי וצריך לספר. חיים נורמלים עם אשה לעולם לא יהיו לך . אתה תמיד תימשך לגבר גם כשבו בזמן תהיה לך משפחה קונוונציונלית עם אשה וילדים. תמצא אולי הזדמנויות לשכב עם גבר, פה ושם, ואני לא מאמין שתתנזר לגמרי לתמיד. זה נדיר מאד מאד מאד. זה עובד אצל גברים רבים, או תוך הסתרה מן האשה (שכבר הוחלט כאן שזה אינו מוסרי) או תוך תיאום איתה. אז קוּם הִתְהַלֵּךְ בָּאָרֶץ, לְאָרְכָּהּ וּלְרָחְבָּהּ כִּי בְּיָדַיךָ הַדָּבָר

Harry J

New member
אהבתי מאוד את הגישה הריאלית שלך

בנוגע לדייטינג וכו'

avitano

New member
אתה יכול לחיות לבד אבל...

לדעתי, זה קצת לאבד את משמעות החיים בכלל, לא? אולי אנשים יתנגדו לדעה שלי אבל אני חושב שבסופו של דבר, למה אנחנו חיים? למצוא אהבה, להביא ילדים... בלי אלו בן אדם מרגיש ריק, הוא לא מגשים את עצמו אני רק בן 24 וכבר כמה שנים שאני חולם להביא ילדים... והייתי מביא אם הייתי מוכן לכך כלכלית... תחשוב קודם כל מה אתה רוצה, מה טוב לך, מה יגרום לך להיות מאושר אחר כך כל השאר... אל תחשוב על מה יגרום לאחרים להיות מאושרים בזכותך, זה לא העניין פה... מקווה שתמצא את נקודת האור הזו שלך...

הפילוסופים אמרו שמטרת החיים היא:

למצוא שמחת חיים. איך למצוא את השמחה הזאת, זה כבר משתנה מאדם לאדם. זאת דעתם של פילוסופים חילוניים. לפי אנשי הדת מטרת החיים שונה לגמרי. לפיהם, מטרת החיים היא לשרת את האל ולעשות את רצונו.

התשובה נמצאת בתוכך

היי קראתי את ההודעה שלך ופשוט ראיתי בה את עצמי לפני כמה שנים. אכן, כל אחד מאיתנו היה בנקודה בה אתה נמצא כרגע וכל אחד בחר בדרך שהכי התאימה לו. כמובן שאין כאן עניין של נכון או לא נכון. אני, בדומה לנטיית ליבך בחרתי כמוך. בדיוק כמוך...ראיתי באחיינים שלי ילדים שאולי לא ממש יהיו לי. הטבעתי את עצמי בעבודה במטרה לא להרגיש את הדברים החסרים. בניגוד אלייך, מעולם לא גיליתי את סודי לאיש.כמוך, מעולם לא התמסרתי נפשית לאהבה בכדי לא לגלוש משם למקומות אחרים. נעלתי את עצמי מכל כיוון אפשרי. לי אישית הדבר די הצליח במשך כמה שנים. לאחרונה, אני מרגיש כאילו הכל עולה על גדותיו וזה לא קל. יש בזה הרבה מן הבדידות והרבה לבד וזה לא נהיה קל עם הזמן. במקרה שלך, נשמע כאילו יש לך חברים אוהבים ותומכים שזה דבר חשוב ביותר. הייתי אומר אפילו שזה הדבר החשוב ביותר. בבחירות כאלה, תמיד תתהה "מה היה קורה אילו...".כאמור, אין כאן נכון או לא. עשה מה שליבך אומר לך והשתדל להיות שלם עם ההחלטה שלך... לאן תוביל אותך הדרך - רק ימים יגידו. בכל מקרה מה שתבחר - שיהיה בהצלחה. ממני סרוג נעול

Harry J

New member
אני נמצא במקום בו אתה נמצא.

כשאני חושב שמצאתי את האיזון אני מגלה שעדיין לא. אני גם משקיע באחייני היקרים. (אני חושב אבל שבתוך תוכי אני רוצה ילד משלי... משיהו שיגיד עלי קדיש...) בנוגע ללחצים חברתיים- אני גם מקבל שאלות בנוגע לחתונה. ואין לי ספק שהם רק יתגברו ככל שיעבור הזמן. עוד 4 שנים בכלל זה יהפוך למשהו רציני. אבל כרגע אני לא מרגיש שאני יכול ללכת על זה סתם ככה. אני יודע שמבחינה חברתית זה לא יהיה פשוט. אבל אני לא יכול ללכת על נישואים שזה דבר שתלוי לא רק בי ("צריך שניים לטנגו") רק בגלל מחויבות חברתית. ואני מוכן לשלם מחיר. אני פשוט שונא את הקטע שלפעמים נראה לי: שנישואין היא הדרך היחידה בה אני אממש את עצמי הן מבחינה דתית הן מבחינה רוחנית הן מבחינה רגשית ואישית. לפעמים בא לי לומר: "פאק אוףף!!!!" אבל אני יהודי מאמין ואני יודע שאני צריך להתאים את עצמי לתורה ולא ההפך. לספר לאנשים- לדעתי בשום פנים ואופן לא. במיוחד בחברה שמרנית. רק מי שאתה יודע בודאות שיקבל את זה נורמלי. חבל סתם לגרום עוגמת נפש להורים. וזה רק גורם ליחסים מורכבים יותר. אפשר גם בלי זה לממש את החיים בצורה צנועה. יש לי המון שאלות בנוגע לחיים. אני עצמי לא יודע מה הדבר הנכון לעשות. יש כל כך המון פרמטרים ואילוצים שיש להתחשב בהם אצל כל אחד. אבל אני לגמרי מבין את מה שאתה מרגיש ואת המקום בו אתה נמצא.
אני עכשיו מנסה לבדוק ולשאול ולברר. במידה ותהיה לי פריצת דרך אני אעדכן כמובן!

ריגשת אותי הארי....

/tapuzforum/images/Emo24.gifחם ולבבי מגיע לך האריל`ה המתוק וגם ל`מבולבל ומחפש אמת` החמוד, הזמן ירפא את המכאוב. דברים כנים ואמיתיים, תהיו אחיי הצעירים חזקים ובעז"ה נקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום, כל אחד בדרך שהקב"ה יתווה לו. בציפיה לגאולה שלמה ולביאת משיח צדקנו במהרה בימינו. אוהב אותכם מכל הלב אהבת נפש (חד"ה)

seregon7

New member
אתה צריך להחליט, לפה או לפה.

אבל אני לא בטוח שאתה עדיין בשל מספיק כדי לקבל אותה. אני חושב שאתה צריך עוד זמן עם עצמך, לחשוב ולהרהר. אני ממליץ לך לדבר עם אנשים שעברו את מה שעברת והחליטו לפה או לפה. אתה יכול למשל לדבר עם אנשים נשואים (אולי בקבוצת הנשואים של הו"ד?) שיספרו לך על ההחלטה שקיבלו, מה שהוביל אותם אליה ואיך הדברים התגלגלו. אני לא חושב שמישהו יחליט בשבילך, וגם אף אחד לא צריך אבל חשוב שתשמע את שני הצדדים. יש אנשים נשואים שיגידו לך שהם מצטערים שלא היה להם את האומץ לצאת מהארון ולחיות עם גבר באהבה ואינטימיות ויש מהצד השני אנשים נשואים שיגידו לך שהם שמחים על ההחלטה שקיבלו שאפשרה להם להקים משפחה יותר מקובלת ולהישאר חלק מהחברה הדתית ללא קשיים. כמו כן יהיו אנשים שיצאו מהארון שיגידו לך שהם שמחים על הצעד ועל האפשרות שהוא נתן להם לאהבה והגשמה עצמית (וכן, גם למשפחה) ומאידך יהיו כאלה שיגידו לך שהם מצטערים עליו משום שזה הוביל לנתק מהמשפחה ומהחברים. אולי אני יותר מבלבל אותך מאשר עוזר אבל אני חושב שחשוב שתבין את ההשפעות וההשלכות של כל צעד שתבחר. אגב, להקים משפחה אפשר היום גם עם גבר בין אם בהליכי פונדקאות, אימוץ או הורות משותפת. נכון, זה לא האידיאל אבל זה קיים ואני אומר תודה על האפשרויות האלה שלא היו קיימות לפני לא הרבה זמן. תחשוב. ואל תעשה משהו פזיז. הייתי ממליץ לך כרגע להישאר בארון ולא לעשות צעד שאין ממנו חזרה עד שתבין מה אתה באמת רוצה ולמה אתה מוכן. זה אולי ייקח יותר זמן ממה שאתה רוצה אבל עדיף שכשתעשה החלטה תהיה שלם איתה ומודע להשלכותיה, לטוב ולרע. מקווה שעזרתי!

תודה

תודה רבה לכל מי שהגיב , אני חושב שלמדתי עוד קצת והמטרה הייתה לשמוע וללמוד ממי שבעל ניסיון בדבר . אפילו שהתגובות היו לכאן ולכאן מכל תגובה לקחתי משהו ולבסוף אני חושב שאקח את הזמן ואקווה לטוב . שוב אני חושב רק דברים טובים על הפורום שבו יש לי את היכולת להתבטאות ולשפוך את מה שיש לי על הלב ונמצא שיש כאן אנשים בעליי לב שמבינים את המצוקות הנ"ל . אם יהיו התפתחויות בהמשך אספר לכם עליהם ואם לא אז אוסיף להיכנס ,לקרוא ואולי לכתוב לכם ולנסות על ידי כך להמשיך להתקדם ולהתרומם בנפש וברוח כי כרגע אני רואה בפורום הזה מקור לכוח ועידוד . שוב תודה לכל מי שהגיב וכל טוב

חמודי77

New member
הכרתי הומו ש

הוא נמשך לגברים ולא לנשים. הוא התחתן והוא חי עם זה, והוא מצליח לחיות עם אשתו חיים מלאים. ועומד לו ישתבח שמו... והוא שוכב איתה פעם בשבוע שבועיים. נישואין זה בריאות ואושר. אז אם אתה סובל נשים, ובודאי שמוצא חן בעינך לגעת באישה כלבבך, עשה את חובתך וקיים את רצון בוראך לשם שמים. ומתוך לשמה בא ללא לשמה... ואם בלית ברירה תצטרך להשלים סיפוק, תעשה את זה בזהירות ובאחריות. תחשוב על זה, תשוחח על זה, בהצלחה

יש הרבה כאלה, רק שעל מקרה לגופו

וכל אחד והרגשתו והשלמתו עם מצבו (ראה את תגובתו של seregon7, שהבהיר והסביר את כל האפשרויות. אגב: מתוך שלא לשמה - יבוא לשמה (ולא להיפך) אגב, מותר לשאול אם אתה כחרדי בגיל מתקדם (32) אתה עצמך נשוי?

seregon7

New member
"הוא התחתן והוא חי עם זה".

אתה גורם "לזה" להישמע כמו מחלה וזה לכשעצמו כבר צריך להדליק נורה אדומה. אני שמח שעומד לו ואני שמח ששמו משובח אבל אני חושב שאתה לא מבין את המצב לעומקו. לא מדובר רק על סקס, אם זה היה כך, הבחירה הייתה הרבה יותר קלה, עבורי לפחות. מה עם אינטימיות? תשוקה? קרבה? מה עם ההתרגשות והפרפרים בבטן? איפה הם? ומה עם האישה? האם היא יודעת שבעלה הומו? האם היא יודעת שהוא משלים סיפוקים מהצד? אני חושב שעידוד בגידה, גם אם בזהירות ובאחריות, אינו במקום. לא נראה לי שאתה מבין עד תום את הנסיבות וההשלכות. אני לא תמים. ברור לי שזה קורה הרבה ושהרבה אנשים בחרו בדרך זו. אבל מכאן ועד לעודד את זה הדרך עוד ארוכה ורצופה בהונאה...

מסכים איתך בהחלט...

/tapuzforum/images/Emo27.gifלהיות הומו זו אכן לא מחלה ואם אדם החליט לשאת אישה מכל סיבה שהיא, עליו לדעת שגם השלמת סיפוקים מהצד עם גבר זה סוג של בגידה ובודאי שאין לעודד זאת, אלא אם אשתו יודעת מלכתחילה על הנטיה שלו ומודעת למצב בו היא תהיה נבגדת (וכי יש אישה שתהיה מוכנה לכך, תמה אני). יצא לי להעפגש עם בחורים נשואים ובחסדי ה` פגישות אלו התחילו והסתיימו בשיחה מלב אלב בנושא של `התנהגותנו כלפי נשותינו` האם זה הוגן, האם זה פייר מה שעןשים לאישה מאחורי גבה? האם יעלה על דעת שאני כגברים נסכים שגם היא תבגוד בנו? ועוד כהנה והנה תהיות ושאלות, והמסקנה היא ברורה, או שאתה כנשוי מתגבר על הנטיה ואם אינך יכול וזה טבוע בך עמוק, עליך לידע אותה ולהכין את עצמך לקראת הבאות (הסכמה, אי הסכמה, גירושין, פירוד או בגידות הדדיות וכו`) תיאור המצב של מתן ברור ולכן אדם יידע לקראת מה הוא הולך ל כל צעד ושעל שהוא הולך. העיקר שנחשוב טוב ובעז"ה יהיה טוב

למעלה