מחפש שני שירים..

Ouri_s

New member
מחפש שני שירים..

שיר הפרטיזנים משהו כזה ? למישהו יש או יודע איפה למצוא..או מי שר אותו בכלל? ועוד שיר שהולך ככה בערך ""כשאת שוטפת ת´פנים , מורידה _____"שוטפת ת´רצפה וכמה את יפה" משהו כזה........אשמח אם תעזרו לי..

aspi

New member
תשובות ?!

שיר הפרטיזנים זה "אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה, לא?". אין לי מושג איפה משיגים את זה... לגבי השיר השני: המילים הם (לפי מה שאני יודע): "כשאת שוטפת ת´פנים מורידה את הכלבים שוטף את הרצפה - וכמה את יפה" (כן כן - זה כלבים ו"שוטף את" - לא קלפים ו"שוטפת"). שם השיר: כל עוד, שר אותו: אורי בשן (הבן של יגאל!!!)

אתנה33

New member
שיר הפרטיזנים היהודים

מילים ה. גליק תרגום שלונסקי לחן עממי אל נא תאמר הינה דרכי האחרונה את אור היום הסתירו שמי העננה זה יום נכספנו לו עוד יעל ויבוא ומצעדנו עוד ירעים אנחנו פה מארץ התמר אל ירכיתי כפורים אנחנו פה במכאובות ויסורים ובאשר טיפת דמנו שם נגרה הלא ינוב עוד עוז רוחנו בגבורה עמוד השחר על יומנו אור יהל עם הצורר יחלוף תמולנו כמו צל אך עם חלילה יאחר לבוא האור כמו סיסמא יהיה השיר מדור לדור בכתב הדם והעופרת הוא נכתב הוא לא שירת ציפור הדרור והמרחב כי בין קירות נופלים שרוהו כל העם יחדיו שרוהו ו"נגאנים" בידם אל כן אל נא תאמר דרכי האחרונה את אור היום הסתירו שמי העננה זה יום נכספנו לו עוד יעל ויבוא ומצעדנו עוד ירעים אנחנו פה

שיר הפרטיזנים

אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה את אור היום האירו שמי העננה זה יום נכספנו לו עוד יעל ויבוא ומצעדנו עוד ירעים: אנחנו פה! מארץ התמר עד ירכתי כפורים, אנחנו פה במכאבות וייסורים, ובאשר טיפת דמנו שם נגרה, הלא ינוב עוד עוז רוחנו בגבורה. עמוד השחר על יומנו אור יהל, עם הצורר יחלף תמולנו כמו צל. אך אם חלילה, יאחר לבוא האור כמו סיסמא יהא השיר מדוד לדור. בכתב הדם והעופרת הוא נכתב, הוא לא שירת ציפור הדרור והמרחב, כי בין קירות נופלים שרוהו כל העם, יחדיו שרוהו ו"נאגנים" בידם. על כן אל נא תאמר "דרכי האחרונה, את אור היום הסתירו שמי העננה". זה יום נכספנו לו עוד יעל ויבוא, ומצעדנו עוד ירעים אנחנו פה!

למעלה