מחפש שינוי ומודעות עצמית

amera

New member
מחפש שינוי ומודעות עצמית

מחפש שינוי ומודעות עצמית
אני בן 47. אדם מוצלח בעיני עצמו ומוצלח יותר בעיני אחרים. המוצלח בעיני עצמו באה מההשוואה לסביבה שאני גר בא אבל לא מוצלח מספיק כמו מה שאני רוצה - למרות שלא ברור בדיוק מה אני רוצה.

חיי משפחה בסדר אבל יכולים להיות הרבה יותר טובים. חינוך הילדים בסדר אבל יכול להיות הרבה יותר טוב.

אני חושב שאני אדם ערכי והומניסטי. ההרגשה שאני מממש 20% ממה שאני יכול. מרגיש שיש לי הרבה חולשות אבל גם מרגיש שאני יכול להתגבר עליהם. אני מרגיש שאני יכול לתרום לעצמי ולסביבה שלי הרבה הרבה יותר.

אני מחפש דברים לא חומריים - משהו לנפש, לרוח, לבן אדם שבתוכי. יש לי חסכים מסויימים מילדות.

אני חושב שיש לי מידה מסויימת של חרדה חברתית וביישנות. קשה לי לעשות חברים חדשים. אני אוהב לשבת בבית. אני חושב שאני מבין מה מניע אנשים אחרים וכמה הם חלשים. קשה לי לדבר על הרגשות שלי.

יש שמציעים לי הצעות כמו:
Coaching
דמיון מודרך
NLP
טיפול פסיכולוגי

איך אני אדע מה מתאים לי?

מחפש שינוי

שלום לך,
אתה שואל מה מתאים לך מבלי לפרט עבור מה.
לאורך כל הפנייה שלך עולה נימה של שליליות וביקורתיות בהתיחסות לעצמך ואף כלפי הסביבה.
אני (כמובן) ממליץ לך לבחור מאמן שגם מומחה ב-NLP כך שתוכל ליהנות מכל העולמות :)
יהודה בנך- מומחה לשינוי דפוסי חשיבה
מאסטר NLP ומאמן מוסמך

היי

איך תדע מה מתאים לך?
&nbsp
רק כשתתנסה בשיטות טיפול השונות
תדע מה הכי מתאים לך.
&nbsp
וגם
טיפול פסיכולוגי הוא הטיםול הכי ארוך טווח
מכל השיטות לעיל
זה גם משהו שאתה צריך לקחת בחשבון
&nbsp
מבחינת התקציב וגם מבחינת הרצון לעשות שינוי יחסית מהיר. (טיפול פסיכולוגי שיכול להימשך שנים מול מפגשי אימון קואוצ'ינג שזה בין 10-12 פגישות בלבד)
&nbsp
אתה אומר
"יכול להיות טוב יותר"
האם אתה פרפקציוניסט?
&nbsp
אני ממליצה לך לקרוא 2 ספרים
&nbsp
1. לבחור באושר של דר טל בן שחר
2. מיתוסים של אושר- של דר סוניה.
&nbsp
בהצלחה :-*

ommerl

New member
ברוך הבא לפורום NLP ודמיון מודרך

שלום לך. טיפול פסיכולוגי זה טיפול שעובד לפי אחת או יותר מהשיטות שפותחו בענף הפסיכולוגיה באוניברסיטה. יש מגוון רחב מאוד של מטפלים ושיטות ולבחור טיפול פסיכולוגי מתאים זה עניין בפני עצמו. יש גם פסיכולוגים, אולי נדירים אבל יש, שלמדו גם NLP.
&nbsp
NLP ודמיון מודרך בדרך כלל הולכים ביחד. כלומר בדרך כלל מי שעושה NLP עושה גם דמיון מודרך. אני מכיר מעט מאוד שעושים רק אחד מהשניים. NLP זו שיטה ליצירת שינויים באופן שבו אתה חושב, מרגיש ומתנהג כדי לשפר את החיים שלך. המוקד ב- NLP הוא שהשינוי יוטמע בת המודע שלך ולא רק במודע. לכן דמיון מודרך מאוד פופולרי בקרב מטפלי NLP.
&nbsp
coaching זו גישה קצת אחרת מ- NLP. למיטב הבנתי מאמנים יכולות מנטאליות כמו שבספורט מאמנים את המוח. זה אומר להבנתי שיש יותר שימוש במודע ובהתנהגות ופחות במסרים לתת המודע. יש הרבה אנשים שמשלבים בין קואוצ'ינג ל- NLP.
&nbsp
עכשיו משיש לך את המידע- איזו גישה נראית לך העדיפה ביותר עבורך?
אחרי שבחרת גישה, חשוב גם להבין שיש משמעות חשובה למי הבן אדם. השיטה זו רק שיטה. חלק גדול מאוד מההצלחה זה הכימיה שלך עם המטפל והניסיון שלו.

למעלה