מחפש שילוב.

avishem

New member
מחפש שילוב.

שלום, אני מתאמן בקפואירה כבר 4 שנים ואני רוצה להתחיל להתאמן בעוד אומנות לחימה. עכשיו יש לי מספר דברים שאני מחפש לפי הסדר מהחשוב לפחות חשוב: 1. עבודה עם הידיים. 2. עבודה על הקרקע. 3. יכולת ספיגה. 4. עבודה עם כלי נשק. יש לציין שעדיפה אומנות שבה המסה לא חשובה כ"כ, כי אני 1.74 מ´ אבל רק 58 ק"ג, למרות שאני מאוד חזק יחסית למשקל הגוף שלי. אני גם די גמיש בגוף (גב, כתפיים, רגליים). ועוד דבר, יש לי הרבה זמן להשקיע (סטודנט) אבל רק שנה עד הצבא. חשבתי על אייקידו/בודונינג´יטסו, אם יש לכם רעיונות לתרום לי זה יכול לעזור. (באיזור מודיעין). תודה מראש, אבי.

אתה עדיין חייב להתמקד ...

אפילו אם אתה רוצה להתחיל לבצע אימון צולב בעוד שיטה (רעיון לא רע), עליך לתפוס נישה ולחקור אותה: כלי נשק, או קרקע, או אימונים של מגע מלא בעמידה (סוג של קיק-בוקס תחרותי). השניים האחרונים (קרקע וקיק-בוקס), יאפשרו לך למתנסות במה שמכונה "ספיגה" כיוון שיש קרבות מגע מלא... בהנחה שיש לך שנה: נינג´וטסו ושיטות עשירות ומורכבות כדוגמתא תהה-נא בחזקת "תפסת מרובה - לא תפסת" ... לך לשיעורי האבקות (חפשית / סמבו) , לך ללחימה משולבת, לך להשרדות (יש להם מגע מלא הן על הקרקע והן בעמידה)... אשר לנשק: כאן אין לך הרבה אפשריות (ובטח שלא במודיעין): מה אתה מחפש: עבודה מסורתית או לחימה תכליתית (איך להשתמש ברחוב עם ובעיקר כנגד נשק?) מסורתית: תגזול ממך שנות אימון לא מבוטלות כדי שתקבל תמונה ברורה דיה. אני בהחלט ממליץ! השאלה היא מה טווח הזמן והרצון להשקעה העומדים לרשותך. אפשר ללכת גם לאימוני קרב מגע אשר כוללים מגע מלא ואף ניטרול כלי נשק, רק שאינני יודע אם תגיע לכך בשנת אימונים בודדת... תברר...

avishem

New member
תגובה.

הלכתי לנסות קיק בוקס ואיגרוף תאילנדי, בקיק בוקס אמרו לי שחבל על הזמן לבוא רק לשנה, ובאיגרוף תאילנדי עשיתי שם שיעור אחד והורדתי שם את כולם (החוג פתוח שנה) אז המדריך ביקש ממני להצטרף (בגלל הטכניקה בבעיטות) ולהתחרות ואמרתי לא שזה לא מתאים לי, כי אני מתאמן לכיף ולא בכדי להתחרות. בקשר לאומנויות הסיניות, זה מעניין אותי, יש לי תפיסה די מהירה, ונתונים התחלתיים ומבחינת השקעה יש לי המון זמן בין השיעורים באוניברסיטה לתרגל. אני מחפש להרחיב אופקים ולשלב עוד תחומים כך שאני לא מחפש ספורט תחרותי (כי אין לי מספיק זמן ) ולא ממש משנה לי איזה כלי נשק. בהיאבקות חופשית אמרו לי שאני רזה מידי, ובסמבו הייתי ולא אהבתי את המדריך (שלדעתי יותר חשוב מדריך טוב מאשר אומנות שתתאים).

amir_aikido

New member
כל הכבוד

אני שמח לקרוא שאתה יודע מה אתה מחפש, לצערי, במצב הזה רובנו לא נוכל לעזור לך כי בעצם השאלה שלך היא בעיקר אילו מורים מלמדים במודיעין ולא אילו אמנויות ללמוד. אגב, הייתי מאוד ממליץ לך להסתכל גם על ג´ודו אם יש, בעיקר אם יש לא תחרותי. ואני חושש שתגלה שיהיה עליך לצמצם במעט את הדרישות שלך מהאמנות המשנית, בעיקר אם אתה מתכון ללמוד אותה רק כשנה. אמיר

budoka

New member
מאה אחוז!

אתה בסדר גמור, יודע בעקרון מה הכיוון שלך, אתה מסוגל בכיף להגיע למסקנות שלך גם בלי עצות מאיתנו. עם זאת, אם כבר העלית את הנושא של בודו נינג´יצו וענו לך שלא תספיק הרבה מאד בשנה עד הגיוס, אז אני אומר, שממילא אין הרבה שמצליחים לרכוש ידע מעמיק על איזושהי שיטה לפני הגיוס, אז זה לא נורא אם תלך על זה. אם תאהב, תמיד יהיה לך בית חם לחזור אליו תוך כדי או אחרי הצבא. לגבי קבוצות במודיעין, בטוח שיש קבוצת בודו נינג´יצו או בודו טאיג´יצו. כנס לאתרי הבית המתאימים, יש רשימות מורים בשניהם, עד כמה שידוע לי. בהצלחה!

avishem

New member
תודה, לך ולאמיר.

בקשר לאמיר, הייתי בשיעור ניסיון ברעות ואמרו לי שדווקא בג´ודו עדיף לי להיות תחרותי כי המשקל שלי (נמוך מאוד) שם אותי בקטגוריה שאני אהיה חזק בה (ויש לי גם ככה פלג גוף עליון חזק), אבל אני לא רוצה תחרותי, אז הוא אמר לי שחבל על הזמן כי אין טעם לבוא ולהתאמן בלי תחרויות שכן תחרויות הן אחד הקריטריונים שלו לקבלת "פסים" לשם עליית דרגה ולא כמו בקפואירה, בג´ודו מי שלא עולה דרגה לא מתקדם מבחינת תרגילים חדשים. וגם אם לא בתחרויות אז אני אצטרך להרשם לפי גילאים (לאימונים הסדירים) ושם אין לי ממש פרטנרים "שחיפים כמוני" שיעבדו איתי. ובכל מקרה בג´ודו עובדים יותר על הפלות/הטלות, חניקות, בריחים ועבודת קרקע, מה שלא נותן לי הרבה עבודת ידיים, לכן אני כבר העדיף ג´וג´יטסו שמשלב בתוכו גם אלמנטים של ג´ודו. ובקשר לבודונינג´יטסו יש ברעות מאמן אז אני אלך לבדוק מה קורה אצלו ואם זה נראה לי מתאים. תודה מראש על העזרה, אבי.

למעלה