דולר של הרבי גם אני הייתי מוכן לקבל...
הרבי איננו ויש עוד דברים שאינם. דע לך, שלקראת פורים אני עסוק באיסוף קטעי שירה ובידור מתאימים לרוח הימנים הללו. מתוך ערגה לימים, שלמדתי ב"חיידר" של בעלזא בתל אביב ולאחר מכן נהגתי להתפלל עם סבי ז"ל ב"שטיבל" של בעלזא בבני ברק חיפשתי כמה ביצועים לשיר "בעלזא" ולא מצאתי טוב מהם אלא דווקא את הביצוע החדש ביותר (השיר נכתב בשנת 1928). תראה, מה הספרדים מסוגלים לעשות: הילד (אז)
רפי ביטון מופיע בהיכל התרבות בתל אביב בפני קהל של קרוב ל- 3,000 איש בביצוע מיוחד במינו מרגש עד דמעות לשיר "בעלזא". על התזמורת הפילהרמונית הישראלית מנצח הד"ר מרדכי סובול והוא גם המנהל המוסיקלי של מקהלת "יובל" המלווה את האומנים בהופעותיהם. "יובל" היא למעשה עמותה לחידוש מורשת החזנות הקלאסית. מרדכי סובול (בעברו אף הוא היה ילד פלא) העניק לחזנות מימד שונה מהמקובל בעבר. לא עוד ליווי של פסנתר (או עוגב במקרה הטוב) יחיד אלא תזמורת פילהרמונית בת 40 נגנים ומקהלה בת 30 זמרים, שכל אחד הוא חזן בפני עצמו. בכל שנה מתקיימים 5 קונצרטים בהיכל התרבות בת"א למנוים ועוד שבתות חזנות וקונצרטים ברחבי הארץ וגם בעולם הרחב. הקונצרטים הללו ממלאים אולמות ולא מעט מן הבאים הם בני עדות המזרח (רחמנא לצלן...
). אין תימה, שרפי ביטון מבצע את השיר "בעלזא" במין רגש מיוחד, שטרם נשמע כמותו. זהו אינו השיר היחידי, ששמעתי ממנו באידיש. גם את ה"יידישע מאמע" שמעתי מפיו. כיום כמעט ואיננו מופיע כזמר או כחזן. עיסוקו העיקרי של רפי ביטון הוא מנצח על מקהלת "קולות מן השמים" המלווה חזנים ישראליים. עתידו עוד נכון לפניו. אני מזמין את כל גולשי הפורום להירגע מעט מהאווחירה המשובבת ולעבור למשהו מעט רציני יותר אבל עדיין מעורר בתפעלות (תרגום סימולטני לעברית).