מחפש צעד קטן

mokersner

New member
מחפש צעד קטן

שלום לכולם יש לי מאומנת שהמטרה הראשנית שלה היא שהיא מספיק טובה (ענווה) היא מאוד רוצה לעשות שינוי בחיים שלה אך היא מאוד מתקשה לצאת מהאזור הנחות שלה אז אני פועל איתה בצעדים קטנים ביותר שבוע שעבר היא עבדה על 2 דברים 1 להפוך מחשבה אחת שלילית בחיובית (אפילו מלהגיד "אני לא טובה, ב"אני טובה, ) 2 להוקיר את עצמה פעם היום מכל השבוע היה יום אחד שעשתה את המשימה (שגם זהצעד הראשון שלה וכך קיבלה חיזוק והוקרה) המשימה שלה רק לכתוב "אני מספיק טובה" על הראי או על המקרר היא הסכימה אך אני קיבלתי שזה גם צעד גדול עבורה . אני מחפש רעיונות לצעדים קטנים שיכולים אפילו להראות מגוחיכים ישמח לרעיונות תודה רבה

Yin

New member
צעד קטן שלך או שלה?

יכול להיות שמה שאתה מגדיר צעד קטן אצלה נתפס כקפיצה קוונטית. היא הגדירה לך מהו צעד קטן - יום בשבוע. אולי שבוע הבא היא תוכל להוקיר את עצמה יומיים. עדי

יודה ב

New member
צעד קטן

בהמשך לתשובתך YIN. אני קורא ללקוחות שלי מתאמנים ולא מאומנים וגם מבקש מהם להגדיר את המשימות שלהם.

Yin

New member
יותר קטן

גם אני מכנה אותם כך, אך אין בי דחף לתקן אחרים שלא...

יודה ב

New member
יותר קטן

איפה ראית דחף? סה"כ דיברתי עלי ואיך אני נוהג. אני חושב שלבחירת המילים יש השפעה על ההוויה וכאן יכול להיות ששינוי השפה ישפיע על חלוקת אחריות מאמן/ מתאמן.

mokersner

New member
תגובה ליודה

אני מבקש ממנה להגדיר לי את המשימות הקטנות בשבילה אך אחרי כמה פעמים שאני שואל מכה כיוונים ולא מגיע לתשובה אז היא מבקשת ממני המלצה אז אני ממליץ עם שאלה כדי לראות שהדברים לא צעדים גדולים מידי בשבילה ומגיע להסכם על הגדרות עשייה תודה על ההערה מתאמנים ולא מאומנים .

mokersner

New member
תודה רבה על התגובה

צעד קטן בשבילה! אולי באמת פעם ביום זה גדול בשבילה אפילו שהיא אומרת שלא אנחנו ננסה נקטין גם את הימים ולא רק המעשים

1ysrat

New member
היתי באמת בודקת העוצר אותה אם רוצה שינוי

גם אם בדקתי מה עוצר אותה למה היא חוסמת גם אם כבר בדקתי כרנאה לא הגיעה באמת לנקודה אמתית אתה מזכר לי אדם שרוצה להפסק ליעשן שאומר ניפסק ממחר נכון אולי מחר ישן סיגריה אחת פחות

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
צעד קטן או גדול

אני חושבת שלהפוך את "אני לא טובה" ל"אני טובה" זהו צעד ענקי. זה נוגע לכל הדימוי העצמי שלה. זה שיש הבדל מילולי קטן לא הופך זאת לצעד קטן. מדוע היא טובה, או אפילו מספיק טובה? האם בדקתם ביחד מה הופך אותה למספיק טובה? מה המחשבות השליליות שלה שגורמות לה לחשוב שהיא לא טובה? התגברות על מחשבות שליליות לא קורית בזה שכותבים משפטים על המקרר, היא יכולה לקרות רק אחרי תהליך של הבנה ותובנה. אחרי שיש תובנה, לכתוב על המקרר יחזק אותה. יכול להיות שלהיות מספיק טובה מורכב מהרבה דברים בעצמו - להיות אמא טובה, להיות עובדת טובה, להיות בת זוג טובה. אפשר להתחיל מאחד הם ולבדוק אילו אמונות ומחשבות עומדות מאחורי התחושות האילו, ולנסות לגעת שם. יתכן ושם תמצא צעד קטן אמיתי ומשמעותי.

mokersner

New member
ענבל

דיברנו על דברים שהיא טובה בהם והיא אומרת שהיא טובה אך רוב הפעמים היא מפחדת מזה שלא הייה טוב מספיק .. הבהרת לי את הדברים ננסה למקד תחום אחד ולהתעמק בזה עזרתם לי מאוד תודה רבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פחד

מהניסיון שלי, קשה להתמודד עם פחד מופשט כמו "לא טוב מספיק" ויותר קל להתמודד עם פחד קונקרטי - שם אפשר הרבה פעמים לראות בקלות שהוא לא מציאותי ולא רלוונטי. בכל מקרה, בשבוע הבא תתארח אצלנו בפורום רונדה בריטן מ"מתחילות מחדש" בדיוק בנושא הזה של פחד ושחרור מפחד (הודעה מלאה תצא בקרוב
) וזה נושא שתוכל לשאול גם אותה עליו.

raikibfr

New member
עצה קטנה

הי לm: אדם שבאיזור הנוחות נישאר ,נימצא בקיפאון אשר איזור הנוחות הוא קלאסי עבורו. מטלות זה בעצם מוצר הזוי השאלה שחסרה מה היתה מטרת בואה אליך? כמאמנת אני מצפה לראות את זה לפחות מהפגישה השלישית מקסימום. אם זה תצומי אזי היא על המטרה וזה כבר לא איזור נוחות,גמאני כמטפל אעזור לה בזה. אהבה אולי חסרה?אבן דרך ?אתגר?אמביציה לעשייה? לטעמי ואשמח לשתף פעולה,יש לזעזע אותה במעיין סטירת לחי. יש להראות כמה היא קטנה באיזור הנוחות וכמה היא גדולה כשהיא מביאה שינוי,קרי עשייה. צרי לה את מעגל היצירה מ1עד 12 ושתירשום בו את אשר מפריע לה בציון מ1עד10 ומיתוך זה תתחילי להניע אותה. אגב אני מאסטר ברייקי ומטפל בתטה הלינג עיסוי וריקי וכמו כן ליווי ויעוץ רוחני . שמואל:0525319092

bridges

New member
לפעמים נכון לעבוד בצעדים קטנים ולפעמים לא...

יש לי הרגשה שאתם עוסקים המון בעשייה ועדיין לא נגעתם במקור, באמונה המגבילה, בקול שאומר לה כל הזמן "את לא מספיק טובה". זהו המקום לצאת מאזור הנוחות. וברגע שהיא תגלה את האמונה ותשנה אותה לאמונה שתקדם אותה תהיה קפיצת מדרגה וצעדים משמעותיים קדימה. במקרה שלה, לא הייתי נותן לה שום עצות או רעיונות למשימות אלא נותן לה לקחת אחריות מלאה על המשימות שלה. כן, יכול להיות שתהיה שתיקה רבה, אבל זה יעזור לה להתחיל ולתרגל את המוח שלה לחשיבה תוצאתית וחשיבה חיובית. בהצלחה, רונן

mokersner

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולם על השיתוף אני בודק את השבוע עם היא תעשה את הצעד הקטן ןעוד צעד קטן ועם לא עובד ננסה לשנות גישה ענבל ישמח בפורום עם רונדה בריטן מ"מתחילות מחדש" תודה רבה וסופ"ש רגוע

רענן113

New member
צעד קטן

מה שלומך? ראשית אחללה רעיונות. בדוק איתה איפה המקומות המנטליים שטוענים אותה באנרגייה, איפה היא כן מרגישה טובה ותן לה לבחור האם היא רוצה להיות שם. מה גורם לי לחייך, מה מאפשר לי לקחת נשימה עמוקה באלו מקומות בחיי הייתי שם והם תרמו לי לטוב לכייף. בדוק איתה מה זה עבורה להרגיש טובה אני בהחלט הייתי נשאר בהוקרות עצמיות והייתי חוזר איתה למחוייבות שלה לתהליך. הייתי חוזר איתה לידיעה שאם אינה במצעת את מה שהיא החליטה לקחת על עצמה התהליך שלה לא יתקדם. בהצלחה רענן לחיים אימון אישי ועסקי

תלתלית3

New member
ראשית אין מספיק טובה

טובה זו מילה יחסית אבל צריך לומר "אני טובה". במקום להתייחס לעצמה תגדירו מטרה המתייחסת להתנהגותה. ככה אין תוית של טוב ורע. התנהגות ניתן לשנות. שנית אין צעד קטן שהוא מגוחך, שהרי אתה מכניס שיפוטיות לאימון. זה העולם הפנימי שלה. שלישית האם בדקת או שללת אופציה של הפרעת קשב וריכוז ? דימוי עצמי נמוך הנובע ממחשבות שליליות אוטומטיות. נסה לקחת אותה למקומות בהם עשתה דברים טובים וחזק אותם. כתוב לה כרטיסים מחזקים. עבוד איתה עם קלפים בעלי מסר חיובי. בקש שתכתוב כל יום דבר טוב שקרה לה, מה למדה חדש ומה היא מבטיחה לעצמה בשבוע הבא. כל הצלחה היא הצלחה גם אם היא קטנה. עידוד ועוד עידוד ועוד... סמנו אבני דרך לשינוי כך שכאשר היא תהיי שם היא תדע שהצליחה. בהצלחה טליה

למעלה