מחפש עזרה

chief09

New member
מחפש עזרה

אני מתלבט בין לימודים בארה"ב ולימודים בארץ כבר המון זמן, חלק מהתהליך לקראת הלימודים בארהב כבר עברתי, ושמעתי כבר המון בעד ונגד מהמון יועצים, אנשים שלמדו שם ומי לא.. הבעיה שלי היא שאני בכלל לא יודע מה אני רוצה ללמוד, אני בקרוב מסיים צבא, אבל אין לי מושג מה אני מחפש... אני אדם ריאלי, אני יודע שהכיוון הוא טכנולוגי, מדעי, ואולי בעיני חלק מהאנשים זה יראה כטעות, אבל השיקול המרכזי שלי הוא מקצוע בעל רמת הכנסה גבוהה, אפילו מאוד גבוהה... בהתחשב בזה שאין לי העדפות לכאן או לכאן, אני אדם שמסתדר כמעט עם כל דבר (רק לא ספרות), ככה שאין לי מגבלות בנושא... אני מקווה שאחרי שאני אגיע להחלטה איזה מקצוע ללמוד, או לפחות לאיזה כיוון יותר ספציפי יהיה לי יותר קל להחליט איפה ללמוד... כמובן שהשיקולים שלי בנושא הם ללכת לאוניברסיטה הכי טובה שאפשר, פה או בארהב... תודה על העזרה..

המתלבט5

New member
עצה שלי- טכניון, רק טכניון

עצה שלי היא : רק טכניון!!!! מה יכול להיות יותר טוב בארץ? במיוחד אם אתה בן אדם ריאלי, שמסתדר טוב עם מדע וטכנולוגיה, אני לא יודע בקשר ללימודים בחו"ל, אבל השאלה היא האם אתה מעוניין בתואר בינלאומי או שאתה מתכנן לעבוד רק בארץ? ועוד הפעם, לדעתי, תואר של טכניון מספיק יוקרתי גם בחו"ל, הרבה סטודנטים מחו"ל לומדים שם ( כמו באוניברסיטאות אחרות בארץ), אני לא שואל מאיפה אתה בארץ, כי לא נראה שמיקום הוא בעיה אם חשבת על חו"ל, אבל ישנו גם מכון "ויצמן" למדע, מכון טכנולוגי בחולון, מחלקות הנדסה באוניברסיטאות ברחבי הארץ ומכללות למיניהן.

chief09

New member
גם אני חשבתי על הטכניון, אבל...

האמת שגם לי הציעו המון אנשים את הטכניון, רבים גם אמרו שהרמה שלו היא גבוהה מאוד, אפילו אמרו שבהשוואה לארהב הוא נכנס איפשהו בין העשר - עשרים אונ' המובילות... מבחינת עבודה, הכל פתוח, הסבירות היא שאני אעבוד בארץ, אבל קיים גם סיכוי לחו"ל, ולא, המיקום הוא לא בעיה, מבחינה כספית אומנם ישנה בעיה מסויימת במידה וארצה ללמוד בארהב, אבל אני בטוח שבעזרת הציונים שהשגתי עד עכשיו אני אצליח להתגבר עליה, אבל אני עוד לא חושב על זה כרגע, אלא אם בכלל כדאי לי להכנס לנושא... גם על מכון ויצמן שמעתי, אבל הבנתי ששם מלמדים לתואר שני בלבד לא? בגדול מה שחשוב לי זה שאני אלמד במקום הכי טוב שאפשר, כלומר האונ' הכי טובה שמלמדת את הנושא אותו בחרתי, רק שהבעיה היא שאין לי מושג מה לבחור... תודה בכל מקרה!

מכון ויצמן-אכן לתואר שני ומעלה.

אה,והמכון האקדמי טכנולוגי חולון הוא בעצם שם של....מכללה, ומה לעשות, לנ"ל אין עוד שם כשל אוניברסיטה.

מקום לימודים

תואר ראשון -עדיף בארץ. אם כבר -המשך לתארים מתקדמים בארה"ב. לימודי התואר הראשון בארה"ב נמשכים 4 שנים ובארץ 3. בנוסף, בארץ אתה מתמקד בתחום אחד או שנים על פי בחירתך. בארה"ב לימודי התואר הראשון רחבים יותר, ובסופם לבוגר יש מטען ידע מצומצם יותר בתחום הנבחר מאשר לבוגר בארץ.

chief09

New member
הבדל בין תואר בארץ לארה"ב ?

הבנתי שתואר בארץ, תלת שנתי נקרא BA ותואר בארה"ב, ארבע-שנתי נקרא BAs (ראיתי שיש גם מספר תארים כאלה בארץ בכמה מקצועות) יש הבדל בסוג התארים? מבחינת הייחס, ההעדפה המקצועית ?

למעלה