מחפש עזרה לגביי

RamiL10

New member
מחפש עזרה לגביי

שלום אני מחפש מועדון/ מדריך אשר יוצא נכה צהל משותק רגליים לקורס צלילה.
זה חלום שלו לצלול ואני רוצה לעזור לו. ואין לי שום כלי או ידע.
לבנתיים אני לא מצליח למצאו שום פתרון.
אשמח אם תעזרו לי/ לו.

ReefDiver

New member
בדוק עם אתגרים

אני יודע שיש להם קבוצת צלילה פעילה, וחלק מהמובילים הם נכים בעצמם.
בד"כ הם נסמכים על מתנדבים בריאים לצלילה בזוגות. כמה מחברי הפורום מתנדבים כבאדי'ז לפעיליות כאלה.
מן הסתם הם ידעו גם היכן הוא יכול ללמוד לצלול.

רבנצרן

New member
דבר עם צור הראל מאתגרים

צור הראל הוא המדריך מספר אחד בארץ לכל התחום של נכויות פיזיות (פראפלגים וקטועי גפיים) והוא גם מרכז ומדריך את כל הקורסים לנכים אלו. אני אשלח לך במסר את המספר שלו וממליץ לך ליצור איתו קשר - הוא ידע לענות על כל השאלות וגם לגבי מועדים של קורסים. אני יכול להעיד אישית: אני פעיל מפעם לפעם בחוג הצלילה של אתגרים ומכיר את צור היטב ויכול להמליץ עליו בחום. ורק תיקון קטן לריפדייבר - המובילים של הצלילות הם לא נכים אף פעם, אלא מתנדבים בריאים בלבד ומי שיש רק "ספק" לגבי הכשירות שלו (פיזית ולא פיזית) לא ממש יוכל להיות מוביל ואפילו לא מתנדב (ואני לצערי יכול להעיד על כך באופן אישי...
)

ReefDiver

New member
יצא לי לפגוש באילת DM שמוביל גם באתגרים וגם אנשים בריאים

הבנאדם מדהים, נפצע אם אני זוכר נכון בלבנון הראשונה, עושה רושם שפציעה לא פשוטה, אבל מתפקד ודואג לעצמו בלי שום עזרה.
אז ייתכן שהוא יוצא מן הכלל, אבל נראה שאין לו בעיה להוביל צלילה, ולדבריו זה מה שהוא עושה.
ואם אתה זוכר את המנהל של מדוזה, איך הוא התנהל בטבעיות. לא שידוע לי אם הוא קשור לאתגרים, אבל עבד כמדריך פעיל ולא נראה כאילו יש לו בעית כשירות.

רבנצרן

New member
המקרה של אופיר (מנהל מדוזה לשעבר) הוא באמת יוצא דופן

את אופיר אני מכיר ומוקיר כבר הרבה שנים וגם עשיתי אצלו קטעים מתוך הסטאז'ים שלי, ויש עוד כמה ממשתתפי הפורום שעשו אצלו קורסים וישבחו אותו, אבל זהו מקרה יוצא דופן בצורה קיצונית! אז נכון שזוהי ההוכחה שאפשר גם אחרת אבל מדובר גם אכן באדם שהוא איש מדהים בעצמו, ובלי קשר למגבלה הפיזית (שאכן הוא צלח אותה). וד.א: אופיר לא היה קשור לחוג הצלילה של אתגרים (למרות שהוא דמות מוכרת ואהודה בקרב חברים ומתנדבים בחוג והרבה אנשים בחוג היו שמחים לראות אותו פעיל בחוג). ולגבי אותו דייבמאסטר שפגשת באילת - כפי שציינת הוא הוביל גם צוללים רגילים, וכאן טמון ההבדל: מי שסיים קורס דייבמאסטר ורשאי/יכול להוביל ללא הגבלות יכול באופן עקרוני גם להוביל נכים. אבל בפועל זה מאד לא נפוץ (בלשון המעטה) לראות נכים פיזים שהם מובילים קבוצות ובד"כ מי שמגיע לזה הוא אדם שמעבר למאמץ הפיזי להתגבר על הנכות גם יש לו אופי מאד מיוחד (כמו אופיר והבחור שפגשת אותו). אז אני מתקן: לא "אף פעם" אלא לעיתים נדירות. ואני רק חוזר ואומר: למדריך או דייבמאסטר שיש לו איזה שהם בעיות רפואיות או כאילו רפואיות עושים את המוות ומפריעים בכל מה שאפשר. אני מכיר לפחות שניים כאלה שמשתתפים (או השתתפו בעבר) בפורום שעברו ועוברים זאת וזה למרות שיש להם רקורד מוכח ומוצלח בהובלה של צלילות רבות. אני לצערי אחד מהשנים
. ולמרבה הצער חוג הצלילה של אתגרים לא שונה מאחרים וגם שם יהיה מאד קשה למישהו בעל נכות או מוגבלות להתקדם (ואני אומר זאת לצערי מנסיון אישי
)

למעלה