מחפש עבודה חדשה

semuelf

New member
מחפש עבודה חדשה

אני עכשיו מחפש לי עבודה חדשה, ושאלתי מישהו שפגשתי האם החברה שהוא עובד בה מגייסת.
הנה התשובה שלו, מסביר לי למה לא כדאי לעבוד עבור החברה שלו.
אוי ואבוי.

Our department want another developer, but no one can speak English except me! And some of them have unfriendly personality. I think most of the people don’t enjoy working.

Though I feel good for my new role, I REALLY regretted this awful environment about English. In fact I joined 4 month ago, they told a lie at the interview. I’ll be able to look for other global company to improve my English skill when I get more experienced at here in two years.

semuelf

New member
ששיקרו לו בראיון?

שהוא אומר שרוב העובדים שלהם לא אוהבים לעבוד שם?
שהם לא חברותיים? (וזה עוד יחסית ליפנים, שגם ככה לא חברותיים)
והוא כבר מחכה לזמן שיוכל לקפוץ לחברה הבאה. נשמע לי בעסה ברמות.

herouth

New member
אבל כל הדברים האלה קיימים גם בארץ.

יש חברות עם אוירה גרועה. על שקרים בראיונות אין מה לדבר, זה קורה המון.

ההבדל העיקרי הוא שבישראל לא צריך לחכות עד שאפשר יהיה לקפוץ לחברה הבאה. אפשר להחליט ולהתחיל לחפש. אף אחד לא מסתכל על הוותק שלך בחברה הנוכחית.

kagekun

New member
ההבדל העיקרי שבישראל זה נורמטיבי

שקרים ושכל אחד דואג רק לעצמו.

היפניים לא חברותיים? תלוי את מי שואלים. יש להם בעיות, כן, הרבה.

Simbbam

New member
עולם העבודה היפני makes me a sad panda...

semuelf

New member
יש חברות ויש חברות

בכל מקום בעולם, לפני שנכנסים לחברה צריך לבדוק שהם מתאימים לך באותה מידה שהם בודקים שאתה מתאים להם.

ובקשר לזה ששיקרו לו, הוא לא פירט.
היום בשוק היפני הבאזוורד זה "להיות גלובלי". כל החברות רוצות.
כמו שכולם הם Agile. אז עכשיו הם רוצים גלובלי.
הבעיה היא שקשה להיות גלובלי. צריך לדבר אנגלית, צריך לעדכן את הלקוחות הגלובלים באותו מידע שמעדכנים את היפנים, (ובאותו זמן, אחרת הם מרגישים בחוץ) צריך לתחזק אתר ותיעוד באנגלית.

זה לא פשוט. אני מניח שהחברה אמרה לו שהיא רוצה להיות גלובלית ושיתנו לו משאבים עבור זה, (אגב, הוא לא עובד פשוט, אלא CXX) ופשוט זה לא קרה.

דבר דומה קרה עם הסניף שלנו בארה"ב, שה-VP שלנו לענייני ארה"ב נהיה די מריר.
(אבל לאחרונה באמת מקדישים לו קצת זמן ומשאבים, אז זה הולך יותר טוב)

mishel s

New member
לפי דעתי...

הבחור סתם ממורמר מזה שהוא רצה לעבוד בחברה "בין לאומית" כלומר, שיהיו עוד עובדים שמדברים אנגלית כדי שהוא יוכל להתאמן על האנגלית שלו.
והשקר ששיקרו לו זה כנראה שיש עוד אנשים דוברי אנגלית.
יכול להיות שאפילו לא אמרו לו את זה ישירות אלא רק אמרו שזה חברה בינלאומית והוא הניח שיש עוד דוברי אנגלית.
ברור לגמרי שזה מה שמפריע לו והוא רק רוצה להתאמן באנגלית.
מבחינתך, אם אתה רוצה סביבה יפנית זה דווקא מקום טוב!

מה זמוזר זה שהוא אומר את זה לך בתור סיבה לא ללכת לעבוד שם.
הרי אתה לא צריך להתאמן באנגלית ודווקא ליפנית זאת סביבה מעולה, אם אף אחד לא ממש דובר אנגלית.

herouth

New member
אבל אם האוירה רעה וכולם ממורמרים

...אז בלי קשר לעברית, אנגלית, יפנית או אינדיאנית, עדיף לשמור מרחק.

mishel s

New member
שימי לב

שהבחור תיאר את הסביבה הגרועה "של אנגלית"...
ועל זה שאנשים לא חברותיים, זה יכול גם להיות בראש שלו כי הוא כל כך לא בקטע, ציפה להתאמן באנגלית וקיבל יפנים שלא יודעים אנגלית... אולי הוא אמר כמה דברים ועכשיו כולם קרים אליו... עניין אישי לגמרי.
לגי זה שהוא אומר שנראה לו שרוב האנשים לא אוהבים את העבודה שם.
להזכירך לפי הסקר שפורסם פה לפני יומיים, רק 7 אחוז מהאנשים ביפן אוהבים את העבודה שלהם... אז להגיד שרוב האנשים במחלקה שלא לא אוהבים את העבודה לא באמת אומר כלום.

mishel s

New member
מה שאני אומר זה..

שלא הייתי פוסל את מקום העבודה אך ורק בגלל מה שהבחור הזה אומר.

למעלה