מחפש ספר להדרכה

אביב1992

New member
מחפש ספר להדרכה

התמזל מזלי והתחלתי כרגע לעסוק כרגע בהדרכה אישית בתחום ספציפי. ואני מחפש ספר ללמוד ממנו דברים כמו :
איך להניע את האדם לפעולה (לגרום לו לפעול), איך מדריך אמור להיות- דיסטנס,פידבק וכו' , תכונות של מדריך , איך ליצור יראה וכבוד (שזה מאוד חשוב בתחום שלי)
יש לי את הידע הבסיסי שלקחתי מהצבא - שירתי כ-מפקד קרבי ובמסלול מפקדים מלמדים אותך איך - להקשיב מתי שצריך , לגלות אמפתיה , ליצור דיסטנס מתי שצריך.
אבל אני מחפש ספר שירחיב לי על התחום שאוכל ללמוד ממנו המון
תודה מראש על העזרה.

אנשים לא עונים לך כי...

שלום לך

הסגנון שאתה מחפש מאוד שונה מהסגנון המקובל היום באימון. אני לא חושבת שמישהו פה (אשמח לשמוע תיקון!) עובד בסגנון של יראה וכבוד, או דיסטנס, ואפילו מעט מאוד פידבק. אנחנו יושבים עם אנשים בגובה העיניים, מקשיבים הרבה, משקפים (מספרים לאדם מה אנחנו שומעים ממנו), ועוזרים לו לחפש בתוך עצמו מה יעזור לו עכשיו, מה הכוון. זה עובד נפלא - יש לנו תוצאות אדירות עם מתאמנים (מביאים לקוחות לעסק, מסיימים דוקטורטים, מפסיקים לצעוק על ילדים, נגמלים מסמים...) והכל באמפטיה, בעדינות, עם המון כבוד למתאמנים ולא כלפינו המאמנים.

אז יש לי המון ספרים נפלאים שאני אוהבת, ולמדתי מהם הרבה - אבל לא בכוון שאתה מחפש.

אפשרות אחרת שעולה בדעתי היא שיחה או שתיים אישיות עם מאמן, שיוכל לעזור לך להתמקד ולבנות בעצמך את הבהירות לגבי הכוון שאתה רוצה ללכת בו עם מתאמנים. אני חושבת שזה יכול להיות מועיל מאוד.

שיהיה בהצלחה

AlexCoaching

New member
מנהיגות

זה מה שמניע אנשים.
להוביל על ידי דוגמה, השראה ורצון אמיתי לעזור לאנשים להגיע ליעדים שלהם.
מנהיג אמיתי נמצא שם בשביל האנשים שלו ולא הם שם בשבילו.
ספר מומלץ שפותח את הראש זה the leader without a title של רובין שארמה.
מה שכן זה ממש לא בכיוון של לנהל אנשים ולהגיד לאנשים מה לעשות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
השפעה מיידית

נסה את הספר "השפעה מיידית" של ד"ר מייקל ו. פנטלון. הוא מתאר גישה שיכולה להתאים לך - חיזוק מוטיבציה והנעה לפעולה.
מומלץ.

KFIRB

New member
לא יודע באיזה תחום אתה מדריך

אבל אם אתה עוסק בהדרכה אישית, ואני נמצא במקום שבו לא ניתן לעבוד ללא הדרכה אישית, ומנגד פגשתי גישות שונות בהדרכה אישית בחיי האישיים. כמודרך וכמדריך וכאיש צוות שליווה את שני הצדדים.

קשיחות לצערי לא מובילה לשום מקום, גם לא דיסטנס, דיסטנס רק מרחיק , מעורר אנטיגוניזם, בדר"כ גישות הדרכה מיושנות אלו מוכיחות את עצמן שוב ושוב כמיועדות לכישלון, כשליוויתי דיאדות כאלו של מדריך כזה עם אנשים כאלו, כשלי כמעט לא היה מקום לשנות את המדריך , זו הייתה כבר עובדה בשטח, מה שקרה הוא שאנשים או שלא שרדו או שלא רצו להיות במחיצתו, וכמובן שהייתה לו פריבילגיה להצדיק את עצמו ולטעון טענות פתולוגיות על המודרכים.

כמודרך אני אוהב שיתנו לי פידבק, אחד הדברים שמציקים לי שאין פידבק אמיתי על מה שאני עושה עם אחרים. פידבק מעורפל ודיסטנס לא יוצרים לעולם אמפטיה אמיתית, זה ממש לגלות אמפטיה ולא להרגיש אותה.

כמדריך המאנתי בכוחו של האדם , ודרך בחינת הכוחות שלו ניתן להבנות עימו את דרך הלמידה שלו, למשל יהיה מי שיאהב "אהבה קשוחה" לצד הומור וצחוק, כשזה מתאים ולאחר יתאים דווקא הליכה עקב בצד אגודל.
מה שדרוש לדעתי ממדריך טוב הוא גמישות, מי שאין לו גמישות לא יידע מתי להפעיל את הכלים השונים שאותם ציינת ואולי משום כך היית רוצה ספר הוראות. מי שיש לו את הגמישות יודע מתי הוא צריך להפעיל כל כלי.

ספר קריא, מדהים ופשוט - חוכמת המנהיגות

חוכמת המנהיגות - 8 עקרונות למנהיגות עם חזון

באמצעות סיפור על מפגש בין שני חברים לשעבר מפורטים 8 עקרונות למנהיגות נאורה, יעילה ובעלת חזון. ג'וליאן מנטל, הנזיר שמכר את הפרארי שלו, חוזר מהודו עם נוסחת מנהיגות עתיקת יומן אותה הוא מפיץ ומלמד את חברו, פיטר, הבעלים והמנהל של חברת תוכנה בינלאומית שהוכתרה בין המצליחות בעולם אך נתקלת בקשיים ובעיות המובילים אותה בדרך הבטוחה אל הכישלון.

לפי רובין שארמה שמונת העקרונות למנהיגות עם חזון יובילו כל ארגון להצלחה והתבססות תוך יצירת מקום עבודה המאפשר לעובדיו ביטוי עצמי, צמיחה והתפתחות אישית ע"י חתירה לקראת חזון משותף כזה המעורר את האנשים לפעולה מצויינת מתוך אמון ונאמנות מוחלטת למנהיג.

עקרון מס' 1: קשור משכורת למטרה. הנחת היסוד היא שמטרה היא המניע החזק ביותר בעולם. משימתו של המנהיג היא ליצור חזון/ מטרה עתידית מלהיבה לאנשיו שתדבר לליבם ושהם יוכלו להרגיש מחוברים אליה. היינו, לא חזון "פלקטי" מפוצץ! בדרך לחזון הראה לאנשייך שטובתם עומדת לנגד עינייך, שחרר את הפוטנציאל הטמון בהם והיה אתה עצמך החזון שאתה מנסה לקדם.

עקרון מס' 2: נהל בעזרת השכל, הנהג מהלב. עקרון יחסי האנוש. צור תקשורת עמוקה עם אנשייך, הוקר אותם והתייחס אליהם באדיבות ובטוב לב. אבני היסוד של יחסי אנוש מעולים הם: קיים הבטחות, הקשבה ערה ופעילה, התייחסות אוהדת מתמדת וכנות. מנהיג בעל חזון נוהג כך באנשיו המחזירים לו בנאמנות ואמון מוחלטים בדרכו ובו. כך נבנית מחויבות לארגון.

עקרון מס' 3: תגמל בהתמדה, הענק הכרה דרך קבע. עקרון אחדות הצוות. גיבוש צוות ע"י תגמול והכרה דרך קבע בהתאמה לאדם הספציפי לפי צרכיו ורצונותיו ולא בהכרח כפי שאתה היית רוצה. אולם, הוקרה לא חייבת להיות כספית. כך תיצור אווירת עבודה של מצוינות לא ע"י חיפוש "מה לא עובד", אלא ע"י תגמול של התנהגות רצויה. כך גם האנשים בארגון יראו את עצמם כחלק משלם גדול יותר וכחברים חשובים בצוות מאוחד.

עקרון מס' 4: הכנע לשינוי. עקרון ההסתגלות לשינוי וההתמודדות איתו ע"י שינוי הפרשנות של מהו שינוי. לא להגיב לשינוי ע"י לחימה או מנוסה אלא פיתוח גמישות לאתגרים בלתי צפויים, מחשבה חדשה ונועזת וסובלנות במצבי עמימות ואי-וודאות. ראיית השינוי כהזדמנות לצמיחה, שיפור והתקדמות וזאת ע"י למידה מתמדת, הפותחת אפיקים חדשים ונכונות לשינוי ואימוץ רעיונות חדשים, והתקדמות לעשייה.

עקרון מס' 5: התמקד בראוי. עקרון היעילות האישית המובילה להנהגת הזמן.
מתבטאת בהגדרת חזון, בגזירת תכנית יעדים לשנה הקרובה וממנה גזירת תכנית פעולה שבועית מדי שבוע בשבוע. התמקדות במה שמכוון אל החזון מבטיח עשייה איכותית לקראת הגשמתו וניקוי השולחן מהטפל ומ"כיבוי שריפות". המטרה כאן מיקוד ואחריות אישית.

עקרון מס' 6: מנהיג, הנהג את עצמך. עקרון המנהיגות העצמית בחזקת "נאה דורש, נאה מקיים ותוכו כברו". מצויינות מתחילה מבפנים משליטה עצמית ושיפור עצמי מתמיד.

עקרון מס' 7: ראה מה שרואים כולם, חשוב מה שאיש אינו חושב. עקרון היצירתיות וכושר ההמצאה של האנשים בארגון שמנהיג בעל חזון מעודד בכדי להתגבר על חשיבה ארכאית ולהביא להתחדשות וחדשנות.

עקרון מס' 8: קשור מנהיגות למורשת. עקרון התרומה והמשמעות שמותיר אחריו מנהיג בעל חזון. לחיות חיים של מטרה בכדי להטביע חותם של שירות ותרומה לכלל שהרי מה שמנהיג/אדם מותיר מאחוריו היא המתנה הנעלה והנצחית ביותר שהוא יכול להעניק.

אם-כן, התפיסה שהספר מייצג היא שמנהיג הינו בראש ובראשונה אדם שלם עם עצמו המצוי כל הזמן בהתפתחות אישית. מנהיג בעל חזון מהווה השראה לעובדיו המתחברים לחזון שלו המבוסס על הענקה ותרומה לכלל. הוא אדם הנוהג באנשיו באופן אנושי, באדיבות ובטוב –לב. הוא משמש מודל ודוגמא ומוביל את אנשיו אחריו ובדרכו ע"י כך שהוא נותן להם לבטא את עצמם, לממש את עצמם, לגלות את היצירתיות שבהם, להיכשל בדרך להצלחה ולזכות בהוקרה על הישגיהם. מנהיג בעל חזון יוצר חיבור אנושי וחם אל מקום העבודהשעובדיו משקיעים בו את מרצם וחותרים אחר מצוינות אישית המובילה להצלחה עסקית של כלל הארגון. עקרונות אלו עומדים בסתירה מוחלטת לגישה הכוחנית (-מערבית) שלהמנהל כמוביל להישגים עסקיים בכל מחיר והשואב כוחו ממעמדו גרידא בחזקת "המטרה מקדשת את האמצעים". העקרונות המפורטים מכוונים לכאורה למנהיגות בארגון עסקי, אך הםיכולים להיות מיושמים גם בחיים האישיים של כל אחד ואחד בחזקת מנהיגות אישית לחיים. ספר קריא ומדהים בפשטותו ובהיגיון הישר שבו.

ordanco

New member
כיוון אפשרי

קראתי את מה שכתבת
התהפכה לי הבטן
הנחתי לזה לכמה ימים

קראתי את מה שהגיבו לך
לא נחה נפשי

נראה לי שאתה עושה קצת מישמש בין ניהול, פיקוד ומנהיגות
אתה לוקח את המנהיגות למקומות אפלים ולא כריזמטיים

הדרכתי מספר שנים קורסי מנחי קבוצות, קורסי הדרכה, קורסי ניהול ומנהיגות, קורסי כריזמה,
וכיום אני מנחה המון מנהלים בחברות במשק ונראה לי שהכלי שהכי כדאי לך להתחיל איתו כספר:
"7 הרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד" של סטיבן קובי

יכול להיות שאחרי זה תקלל אותי שזה בכלל לא קשור למה שאתה צריך או שתאמר ששינוי הכיוון הזה עשה אותך מדריך - מנהיג הרבה יותר טוב.
אני מוכן לקחת את הסיכון ואתה?

אורן

למעלה