מחפש מתכון לעוגת שמרים טובה עם שמן (כי אין לי

שי ר י

New member
בצק השמרים המעולה של אורית S

אני הכנתי במלית פרג לפי הזמנה מיוחדת אבל כמובן שכל מלית עובדת כאן. למטה צרפתי מינ מליות שונות יתרונו של הבצק. טעים גם שבוע אחרי וגם אחרי הפשרה על השיש (אם מקפיאים) # אני הכנתי חצי מהכמות המובאת פה. מחצי כמות ניתן להכין 3עוגות בתבניות אינגליש קייק. אני עשיתי 8 מעטפות, 1 כרוכית ו1 צמה שמנה מאד עוגת שמרים במלית פרג (אורית S) 1 קילו קמח 1/4 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס סוכר 1 כוס שמן 4 ביצים 1/2 1 כוסות מים פושרים מערבבים הכול ומתפיחים שעה אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח) ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים. חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה. לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר. למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם. לוקח כ 1/4 שעה עד 20 דקות. כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק. למלית הפרג: (רוני ונציה) - מתאים לחצי מכמות הבצק שהובאה למעלה. 1 כוס חלב 1/3 כוס סוכר 2 כפות דבש 200 גרם פרג טחון 50 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר 10 כפות קמח 1 קליפת לימון מגוררת 1 כפית מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל צימוקים (לא חובה) מכינים את המלית: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. שהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך ערבוב רצוף כ 5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (ניתן להקפיא שאריות מהמלית). *** אני הוספתי גם קצת צימוקים שהושרו במעט יין אדום).********* בתום האפייה, לפי המלצת ללוקה) חממתי 1/2 כוס חלב +ברנדי+ 2 כפות סוכר ושפכתי בעדינות מעל העוגות ואפיתי עוד 1 נושא : עוגת שמרים של אוריתS ------------------------------------------------------------------------- מלית שוקולד: 2 חבילות חמאה או מרגרינה (סה"כ 400 גר') 1 כוס קקאו 2 כוסות סוכר ממיסים 2 דקות במיקרוגל ושמים במקרר שיתקשה. אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח) ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים. חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה. לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר. למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם. (לי לקח 1/4 שעה) כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק. אפשר למלא חלק עם אגוזים וחלק עם חלבה מלית אגוזים אגוזים טחונים סוכר שקית סוכר וניל לכל כוס אגוזים קצת מים ביחס: לכל כוס אגוזים חצי כוס סוכר. ממיסים את הסוכר עם קצת מים 2 כפות בערך לכוס מערבבים בתוכו את האגוזים. לחלק הוספתי צימוקים. מלית חלבה ממרח חלבה למרוח על זה לפורר חלבה רגילה לגביניות מלית: 500 גרם טוב טעם 3/4 כוס סוכר 2 כפות קורנפלור 1 ביצה תמצית וניל צימוקים קטנים לבנים סינרול מרחתי קצת שמן על הבצק כוס סוכר חום כף קינמון מלית קקאו כוס קקאו שתי כוסות סוכר 3-4 כפות פירורי ביסקויט למרוח את עלה הבצק בשמן קנולה ולפזר את המלית ציפויים חלק ציפיתי עם גלזורה 100 גר' אבקת סוכר כף חלב כף וקצת ליקר סברה חלק ציפיתי עם כוס סוכר + כוס מים + ברנדי(שפכתי קצת )

נירהמ1

New member
שירי - הרולדה נראית מעולה../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

מכירה את המתכון. הוא מופיע בשמות שונים בכל מיני אתרים. מתכון מעולה. חושבת שהוא נמצא כבר במאמרים. והרולדה שלך באמת נראית
. כל הכבוד.

שי ר י

New member
תודה נירה. באמת מי שלא אוהב שמרים עם חמאה

או מרגרינה, זה מתכון מעולה. האמת היא שהוא עולה בטעמו על הרבה מתכונים אחרים גם ללא היתרון של השמן

נירהמ1

New member
אני אוהבת גם וגם - אני מכינה בדרך כלל

עם חמאה, אבל יש לי בת צמחונית שלא אוכלת חמאה ולה במיוחד אני מכינה בצק עם שמן. המתכון שלי דומה במקצת למתכון שהבאת, רק שבשלי אני מחליפה חלק מהקמח הרגיל בקמח מלא ושמה סוכר דמררה או חום קלאסי במקום סוכר לבן. אני שמה גם מילויים ללא סוכר, כמו: ריבות לא ממותקות (יש היום בלי סוכר לבן ובלי ממתיק מלאכותי מצויינות), או שממלאת בתפוחים וקינמון, וממתיקה בדבש, או סילאן. יוצא מעולה.

שי ר י

New member
נירה, תוכלי לפרט כיצד להכין מלית

תפוחים וקינמון.... נשמע מפתה. תודה

נירהמ1

New member
ודאי שאוכל - פשוט מאוד - לוקחים...

2 תפוחי גראני סמית' - קוצצים אותם לקוביות קטנות - אם מכינים מתפוחים מתוקים אפשר להוסיף מעט מיץ לימון (אני מכינה מכל סוג תפוחים - מה שיש במקרר). שמים בקערה: 1/2 כוס סוכר דמררה פלוס 1 כפית קינמון אפשר במקום הסוכר לשים 2 כפות גדושות-גדושות דבש ו/או סילאן מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים מפזרים את קוביות התפוחים והקינמון בצורה שווה על הבצק ומגלגלים לרולדה הדוקה. אפשר גם למרוח ריבה ללא סוכר (וללא ממתיק מלאכותי - יש מצויינות על המדפים), לפזר מעל את קוביות התפוחים, אפשר לפזר גם אגוזים קצוצים - הקיצר, מה שאוהבים.

pirge

New member
שירי,יופי של מתכון לשמרים ונראה טעים בפרג

למעלה