מחפש משהו פשוט

Spidi man

New member
מחפש משהו פשוט

אני מחפש סקריפט בphp שמראה כמה גולשים יש באתר כרגע. אני יודע שיש אותו דבר גם בasp אבל אני מעדיף בphp. אני לא יודע אם מותר לכם להביא סקריפטים, אם כן, אשמח לקבל אותו. תודה

N i X

New member
פשוט? לא ממש...

בהתחלה זה נשמע דיי פשוט, אבל כשחושבים על זה, זה לא כל כך, יש כמה מגבלות שאת צריך לעבוד איתן, אין לך דרך לדעת אם המשתמש נשאר באתר, או לא, אתה רק יכול לדעת מתי משתמש מוריד דף מסויים למחשב שלו, אבל אם הוא נשאר לקרוא אותו הרבה זמן, אין לך אפשרות לדעת אם הוא באתר, או שהוא ראה שזה ארוך והלך לאתר אחר. בד"כ מה שעושים, זה שכמפעילים דף מסויים, האתר מוסיף את האיפי של המשתמש לבסיס נתונים + הזמן בו הורד הדף, וכשדף מסויים נקרא שוב, הסקריפט בודק אם עבר X זמן ואז מוריד את המשתמש מהרשימה. (כאמור, אין דרך לדעת מתי המשתמש באמת עזב). ככה עבד phpnuke ישן... יש עם זה כמה בעיות, המרכזית היא, שכאמור אין לך אפשרות לדעת מתי המשתמש עזב את האתר, אפשר אולי לעשות JS שכשמשתמש עוזב את האתר נפתח לו דף שמעדכן את רשימת המשתמשים וישר נסגר, אבל זה עלול לעצבן (מאוד!) משתמשים. ובעיה קטנה יותר, שיכולים להיות כמה משתמשים מאותו IP, פרוקסי למשל. לכן כדאי לעשות סוג של unique id למשתמשים, ע"י עוגיה או משהו דומה. או אולי משהו עם sessions? אם אתה הולך לפי השיטה של phpnuke, זה 10 דקות עבודה. (לא כולל בדיקות ;) ) בהצלחה!

Spidi man

New member
תודה רבה!

אבל ככה זה עובד גם בASP? אני יודע שיש קוד מאוד דומה שעובד בסדר עם העניין.

ik5

New member
asp זה asp ...

אבל אני זוכר שקראתי פעם ספר על asp ספר די ישן (עוד הייתי בסדיר אז והייתי בתורנות שבת) שמצאתי בבסיס... והיה שם דוגמה לזה וזה עשה משהו די דומה למה שכתבו לך פה

אמיר ט

New member
ב ASP העניין מאד פשוט

כי השרת IIS "יודע" לבד כמה גולשים יש ופשוט שולפים את המידע הזה ממנו.

N i X

New member
איך הוא יודע?

אף פעם לא עבדתי עם IIS, אבל איך הוא יודע? הרי לקוח יכול להתחבר, לעשות GET לקובץ, להתנתק, לקרוא את הקובץ חצי שעה (הגזמה...) ואז לתחבר לעשות GET לקובץ הבא... בזמן הזה המשתמש "נמצא" באתר, אבל לIIS אין אפשרות לדעת בוודאות האם זה כך. (או כך לפחות ניראה לי לפי הגיון)

Mr Boggy Man

New member
לא, בasp הiis באמת יודע...

אחד הדברים שנתתי לM$ קרדיט זה על הדבר הזה.

behemot

New member
צודק - אין שום קסמים - רק תקשורת

הוא מחשיב את כל הGETים באיזה שהו טווח זמן מן הסתם

hary_i

New member
תקשורת היא תקשורת

פרוטוקול HTTP לא מאפשר לדעת מתי התנתק מישהו מהשרת וזאת מהסיבה הפשוטה שאין תעבורה כל עוד אין בקשה מהלקוח. האפצ'י (או הס מלהזכיר IIS) הם שרתים, הם שולחים דפים שביקשו מהם. אין לשרת דרך לדעת מתי לקוח זה או אחר התנתק כי הניתוק לא שולח כל הודעה. יש ב IIS כמה שינויים לא סטנדרטיים שעובדים רק עם אקפסלורר אבל לא שמעתי על שינוי כזה בפרוטוקול. אם מישהו יודע על דבר כזה אשמח לשמוע.

למעלה