מחפש מנתח

קוגלגר5

New member
מחפש מנתח

שלום לכולם לפני שלוש שנים נותחתי אצל ד"ר אבינוח. הטבעת עבדה נפלא והורדתי קרוב ל50 ק"ג. לאחר כשנה וחצי החל תהליך של חדירת הטבעת לדופן הקיבה שסופו היה הוצאת הטבעת בניתוח בסורוקה, כשנתיים וקצת לאחר השמתה. חשבתי כי אוכל להמשיך בחיי ללא טבעת אך לאחר מספר חודשים נוכחתי כי אני מעלה במשקל - לאט אבל בטוח - והחלטתי להתקין טבעת פעם נוספת לפני שאחזור למצבי הקודם. פניתי הפעם לפרופסור סולי מזרחי והוא החליט כי כיון שמדובר בניתוח שלישי באותו איזור, הסיכון גדל והוא מוכן לנתח אותי רק בסורוקה ולא במסגרת פרטית. הסכמתי והתכוננתי להמתנה בת כמה חודשים כפי שנאמר לי. לאחר כחודשיים נקבע לי תור לניתוח ל15.9.11 וטרום ניתוח כשבוע לפני כן. עד כאן מדובר היה כבר בקרוב לארבעה חודשי המתנה. יום לפני טרום הניתוח, התקשרו אלי מביה"ח לבטל את התור כיון שהמרדימים בבית החולים ביטלו את כל התורים של ספטמבר ואין כל ידיעה מה יהיה בהמשך. כולם היו אדיבים מאוד אבל לא סיפקו שום מידע מועיל או ממשי. מאז עברו שבועיים ולמעט העובדה שאת מחלקת טרום הניתוח בסורוקה אי אפשר להשיג טלפונית, דבר לא השתנה. אני מרגיש לכוד במין תסריט מטופש ללא יכולת לקבל תשובות. אין לי חשק להתחיל תהליך מחודש עם מקום אחר ולהמתין שוב חודשים, ומצד שני, אין שום סימן שמשהו זז בסורוקה. האם מישהו/י נוסף נתקל בבלאגן הזה? האם מישהו/י יכולים להמליץ על המרכז בוולפסון - שמעתי ששם זמן ההמתנה קצר תודה על כל התייחסות אבנר

dubit1234

New member
למה לא לבצע שוב אצל אבינוח?

אני מניחה שיאשרו לך מחדש בקופת החולים, בגלל הרקע. יש לו הרבה מאד נסיון ומכיוון שהמקרה מיוחד, כדאי לדעתי לבחור מישהו כמוהו .

רוייקו

New member
קריטי ביותר במצבך להסתייע במנתח מיומן ביותר

ולמיטב ידיעתי אבינוח הוא אחד המנוסים בשטח הניתוחים החוזרים. שווה לך לעשות מאמץ ולהגיע אליו בכל מחיר. אולם,עולה השאלה מה איכות הריקמה של הקיבה, לאחר שהיתה לך כבר אירוזיה . האם הפעם הבאה אפשר להבטיח שלא תתרחש שוב אירוזיה ? ובעצם, מדוע לא מעקף קיבה, למשל ?

קוגלגר5

New member
פרופ' מזרחי

תודה על התשובות פרופ' מזרחי הנו מנהל המחלקה בה עובד ד"ר אבינוח בסורוקה ובעצם הם מנתחים יחד. על פי שניהם, אין סיכון מיוחד בארוזיה חוזרת לאחר שעובר מספיק זמן מהסרת הטבעת שחדרה. דופן הקיבה, כך הבנתי, חוזרת להיות קשיחה. הטבעת עבדה עבורי מצוין ואין לי רצון לעבור לניתוחים מסובכים יותר כגון מעקף או שרוול, גם כיון שמבחינתי ניתוח טבעת אינו משנה ממש את המערכת באופן כה בלתי הפיך כמו הניתוחים האחרים. רוייקו, האם אתה יודע משהו אחר בנוגע לסיכונים לארוזיה חוזרת?

רוייקו

New member
סיכונים

לא יודע אם יש סיכון ספציפי לאירוזיה חוזרת, לאחר שהיתה אירוזיה פעם ראשונה. אף אחד לא יודע להסביר מדוע מתרחשת אירוזיה אצל אותם מנותחים ולא בטוח האם תתרחש אירוזיה. יש סברה שאירוזיה נובעת מזיהום שנוצר סביב המקום בו חובקת הטבעת אבל מעולם לא הוכחה סברה זו. יש סברה שאיכות הריקמה פחות טובה ואז היא פגיעה יותר ועם סיכוי להתנקבות בזמן לחץ. אני בכלל תהיתי לגבי השאלות: אצל מי יש יותר אירוזיה - נשים או גברים ? האם היה משהו משותף להם, נגיד אנמיה ? מעקף קיבה הוא ניתוח מצויין וגם שרוול קיבה, שניהם פתרונות חלופיים למי שלא רוצה לקחת סיכון חוזר עם טבעת. אופציה אחרת.

קוגלגר5

New member
ארוזיה

רוייקו תודה על התשובה ממה שקראתי במקומות שונים, הסברה של זיהום היא השכיחה ביותר. ככלל זה קורה בעד 2% מהניתוחים ולא מצאתי כי יש אחוז שונה לגבי ניתוחים חוזרים

רוייקו

New member
לא יודעים. הכל סברות. המספרים כל כך קטנים

שלא משקיעים בזה מאמץ להבין מהן הסיבות לאירוזיה.

למעלה