מחפש מידע

tomer151

New member
מחפש מידע

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם: כל מי שטייל במדינות עולם שלישית/מדינות נכשלות בכל רחבי העולם (כדומגת מדינות אפריקה, אסיה וכו') באיזורים הכפריים, אנא תארו קשיים המאפיינים את חיי היום יום של התושבים במקום. לדוגמא: מחסור במים, העדר בחשמל, מצבורי מוקשים שלא פורקו וכל העולה על דעתכם. אודה לכל עזרה, תומר

tomer151

New member
re:מחפש מידע

אני סטודנט לעיצוב ובמסגרת פרוייקט הגמר שלי מעוניין לעסוק בנושא של שיפור רמת חיים לאוכלוסיות כפריות/נחשלות באמצעים קיימים. לשם כך אני צריך למפות בעיות קיימות ולראות באיזה אופן ניתן לעזור. לכל יעוץ או עזרה אשמח תודה, תומר

sitvaniyot

New member
סטודנט יקר

אין שום צורך לשפר את רמת החיים של האוכלוסיות ה"נחשלות". נחשלות היא בעיני המתבונן. הם מסתדרות מצויין בתנאי החיים שלהם. הם יודעות לאלתר כל מה שדרוש להן. שמת לב איך העולים מהריפובליקות של רוסיה יודעים לתקן כל מכשיר ולבנות כל מה שצריך? אותו עיקרון פועל גם כאן. בלאוס למשל, מהמתכת של נפלי הפצצות האמריקאיות, התושבים עד היום, מכינים כלי אוכל, וריהוט לבית. באפריקה, המקומיים משתמשים בבקבוקי הפלסטיק שהתיירים זורקים כמיכלים ופה המקום לבקש מהטיילים להפסיק להשחית את הבקבוק בתום השימוש. כפרים תמיד נבנים ליד מקורות מים, כך שמים לא חסרים. מי שחי במדבר, יודע לגלות את בורות המים. הם לא זקוקים להתערבותינו. להיפך, אנחנו רק מזיקים להם. הסוכריות שאנו מחלקים לילדים גורמות לחורים בשיניים ולאיבוד השן. המאכלים המערביים שלנו גורמים להם להשמנת יתר ולמחלות הנילוות אליה. אנו התרגלנו להרבה דברים מיותרים, אל תנסה להפוך אותם למערביים. אם אתה מחפש פרויקט, מה שהם צריכים זה בתי ספר, רפואה טובה, ומפעלי מזון לילדים חסרי בית!!! בתמונה - פינת בישול שהגג נשען על נפלי פצצות בלאוס

tomer151

New member
הסבר

כנראה לא הסברתי עצמי נכון הכוונה היא איך לנצל משאבים שיש להם ע"מ להקל במעט את המצב הקיים, ולא "לחנך" את האוכלוסיה לצריכה מערבית. דוגמת הקלה על שאיבת מיים, או העברתם מהנהר, לא ע"י הוספת זבל לאזור, אלא ע"י אלתור שיוכל להדיע לחלקים גדולים יותר באוכלוסייה. מקווה שעכשיו יותר ברור. תודה.

sitvaniyot

New member
הבנתי אותך מצויין

נגיד, שתשים להם ברז בכפר, ותחסוך את ההליכה לנהר. חשבת מה יקרה אז? במושגים המערביים שלנו, זו הקלה, נכון? יתפנה זמן, יהיה יותר קל להגיע למים. במונחים שלהם, הזמן שמנוצל, לשיחה סביב הנהר, לרחצה וכו.. יתפנה. מה יקרה להם בזמן הפנוי? הגברים ישתכרו והנשים תקבלנה מכות. וכמו שאמר לי אחד חכם בפיג'י:" פעם, (כשהפיג'יאים היו קניבלים והאישה שלא שמעה בקול בעלה הוכנסה לסיר) לגבר היו 50 נשים והוא לא שמע ציוץ בבית. היום לגבר יש אישה אחת והיא כל הזמן מנג'זת: קנה לי לק לציפורניים, תביא לי בד לשמלה". אנא, רחם עליהם. בתמונה אחות נשים על המקונג.

sela v

New member
לא מסכים כל כך

אפשר לעזור להם בענייני בריאות. יש הרבה מקומות שאין מים ראוים לשתייה, ואפשר לעזור בטיהור המים. אותו דבר בחקלאות, לא חייבים להביא טרקטור ואיתו דלק, אבל יש טכניקות שאפשר להעביר להם, ושאחרי זה לא נראה בטלויזיה מיליונים גובעים ברעב.

סאקרה

New member
סתווניות-תמונה מאוד מיוחדת. תודה.

לא מסכימה עם הגישה הגורפת שלך. מאוד קל לחיות ברמת חיים מערבית נוחה ו"לקדש" את הפרימיטיביות האקזוטית. במידה והתושבים נצמדים למסורות קדומות ודוחים קידמה- את צודקת,לא צריך לכפות אותה. אבל אם אחת המסורות היא למשל- חשיפת התינוקות הנולדים לעקיצת יתושות אנופלס בלילה, כדי שיחטפו מלריה ויאבקו על חייהם. שרדו?-יופי! שווה להמשיך להשקיע בהם,כי הם מחוסנים. לא שרדו? לא נורא,נעשה חדש... אז שווה לנסות לשנות את המציאות,לרסס מקורות מים,לעקר זכרי יתושים לחלק כילות ואם יש תקציב אז גם תרופות. נתתי דוגמה אחת,יש לי עשרות.

kogawa

New member
i'm with the sitvanit

and in a week time also in laos.. "kidma" is a westeren word with direction like the word east and far-east that direct europiens to the rest of the world they have less money - true, but do they have less hepiness? they are working all day but do they have problems of what to do in their spare time? they can make use of some more adducation but quolity of life can't be magerd just by how close are to our way of life sorry for the speling - in the chainis keybord there are no visable letters (-:

natyh

New member
יובל יש תוכנת עברית

דרך ה USB חבל שאתה לא משתמש בה . נתי

jeshu

New member
אני בהחלט מסכים שצריך לשנות את ההגדרה המערבית ל"איכות חיים" כי כרגע המצב הוא פשוט מגוחך.

sitvaniyot

New member
סאקרה יקרה

אנחנו לא חלוקות בדיעותינו, אלא מסכימות. קראי עד סוף הודעתי הראשונה ותראי שגם אני כתבתי שהם זקוקים לרפואה טובה, וגם בתי ספר ומזון לילדים חסרי בית.

jeshu

New member
הצגת את הדברים באור קצת רומנטי מידי יש המון בעיות באספקת המים בעולם השלישי.הם לא בדיוק מאלתרים תמיד את הטוב ביותר (בלשון המעטה).יש בעיות היגנה חמורות בהרבה מקומות.ההבדל התרבותי הוא שאנחנו לא רגילים לזה ושמים לב והם לא מכירים יותר טוב. שיניים בריאות גם באזורים נטולי ממתקים וקנה סוכר הן לאו דווקא מראה נפוץ - אחת הסיבות היא כימית - פשוט אין מספיק פלוארו במיי הרים גבוהים בניגוד למים באזורים נמוכים ולחילופין במדינות מערביות שבהן הוא מוסף ועוזר לשמור על השיניים שלנו. וכלי האוכל האלה בלאוס ממתכות הם טובים ? אם הם מאלומניום אז לפעמים הם פשוט רעילים בייחוד אם שמים בהם אלכוהול (וזה משהו שלא חסר באף בית בלאוס). יש המון מה ללמוד מהם - זה נכון כי הם בודאי יודעים לנצל כל פיסת חומר עד תום. ויש גם המון מה לתרום להם - כי הם פשוט בורים בהרבה תחומים (לא כולם אבל הרוב). בקיצור מה שלומדים מהם ומה שתורמים - תריך להעשות לאט לאט ובזהירות תוך בחינת הצרכים וההשלכות.

Yo-man

New member
הערה לסיתוונית ולכולם

אתם צודקים (כולכם) שאף אחד לא מנסה לשנות את המקומיים, התרבות שלהם והמציאות היום-יומית שלהם. מצד אחד ניתנה פה הדוגמה שאם יהיה ברז בבית לא יהיה לאנשים המפגש היומי ליד הנהר, אבל הצד החברתי הרבה הרבה פחות חשוב בהתייחסות ל"קידמה" או ההקלות אותן מנסה הסטודנט החרוץ להביא. העיקר פה הוא גם לא איכות החיים, אלא תוכלת החיים. בנפאל היא 59.8, הודו 64, לאוס 55... באנגליה מדובר ב-78. בישראל (עם המלחמות והפיגועים) 79.3 נכון שההרגלים של להעמיד מים ל-3 ימים ולערבב אותם בעלים אחרי הרתחה ולפני שמעבירים אותם סינון דרך פרוותו של חמוס צעיר יפים, אבל אם יהיו לאנשים האלה דרכים טובות יותר להתאים את המים והמזון לצרכים שלהם אולי הם לא ימותו כל כך מהר... כמו שבסיני לפני 15 שנה לא היה חשמל ולא יכולת להשיג בשר אלא רק דגים, והפיצות גרמו תמידית לבעיות מעיים בגלל גבינה שנשמרה במים ולא במקרר. עם בואו של החשמל נעלם משהו מהקסם ומההמתנה בת 3 השעות למנה העיקרית אבל חזרנו בריאים לגבולות המדינה. והתלונה של הבחור מפיג'י שהוא לא יכול לבשל נשים יותר, לא נראית לי ליגיטימית. אם זו הטענה למנוע מהקידמה להגיע למדינות עולם שלישי אז הטיעון נכשל. זה שלאותו גבר זה מפריע, וזה שאנחנו באים עם הערכים המערביים שלנו ומשנים את אורח חייו זה חבל, אבל הומני. (סתם הערת אגב: אתם יודעים שעד מלחמת נפוליאון לא היה ערך לחיי אדם, וכל מי שנפצע בקרב הושאר איפה שנפצע. לא היו רופאים וחובשים בשנים ההן. פלורנס ניינטינגייל היתה האחות הרחמנייה הראשונה שעלתה על הענין שזה לא מוסרי. איפה היינו היום אלמלא אותה אישה ?) בשם האנושות אנחנו יכולים להתערב בחייהם ומנהגיהם של בני העולם השלישי (לדעתי). וגם אם זה לא נראה לכן נכון - הבחור לומד עיצוב ורוצה לקבל מידע על בעיות ממשיות. מה שהוא יעצב לא יכנס לייצור מחר (כנראה אף פעם, סליחה על חוסר הפירגון
) וכנראה שלא ישנה את העולם. אז הדיון העקרוני חשוב, אבל איפה העזרה לסטודנט הנחמד (שהסביר את עצמו יפה מאוד ובחן) ?

nitsansh

New member
תרשה לי לתקן...

רופאים קרביים היו כבר בצבא הרומי, הרבה לפני נפוליון...

jeshu

New member
אולי תיסע לטיול של חודש ? או תחפש מקום להתנדב בו חודש ? כי יהיה לך דיי קשה להבין הרבה דברים שאנחנו פה ננסה להסביר.

למעלה