מחפש מידע על Appalachian Trail

giladshay

New member
מחפש מידע על Appalachian Trail

רקע: אני לא שותף פעיל בפורום זה (יותר בצלילה), וכ"כ טיילתי בהרבה מקומות בעולם עד היום.
כוונתי: לצאת ל- Appalachian Trail Thru Hiking באביב 2004.
לידיעה: למי שלא יודע זהו טראק שנמשך לאורך של 2168.1 מיילים, לאורך החוף המזרחי של ארה"ב, ואורך כחצי שנה (מהר ספרינגר שבג'ורג'יה בדרום ועד הר קאטאדין שבמיין בצפון).
בקשה: לכול מי שעשה את הטראק ו/או יודע פרטים מעניינים עליו שיכולים לסייע לי כטיפים, אשמח באם יוכל לפנות אליי במסרים.
גלעד.

יש לי ספר מעניין

Hiking The Triple Crown הספר הזה משווה בין שלושת שבילי הענק של ארה"ב - אפלצ'ים, הרכס הפאסיפי ופרשת המים היבשתית, וכולל המון טיפים מועילים (למרות שעד היום לא יצא לי לערוך טיול רגלי של יותר מחמישה ימים...).

ששש

New member
מסע ארוך

שלום לך לא הצלחתי עדיין להבין אם יש לך נסיון במסעות ובטיולים בכלל ובטרקים בפרט. בכל אופן כל טיול ארוך גם אם הוא טיול תרמילאים טומן בחובו עייפות נפשית, שחיקה, געגועים (לא צריך להתבייש להודות) כמובן מעבר לשאר תקלות שקורות במהלך טיול כזה. בטרק רגליכ"כ ארוך כפי שאתה מבין המטייל נידרש ללכת חצי שנה ברציפות יום אחרי יום אחרי יום, תוסיף עוד 180 פעמים... לישון בתנאי שטח, לאכול מבישול עצמי ארוחה אחרי ארוחה... כך שבראש ובראשונה המטייל צריך לגלות הרבה מאוד נחישות, רצון עז, כח סבל ועמידות על מנת להשלים מסע כ"כ ארוך. בנוסף על מנת לטייל בצורה איכותית ולא לסבול מכאבי גב, ברכיים, מקור וכו' בטיול רגלי שכל הציוד על הגב כדאי להתמצא הייטב בציוד על מנת לבחור ציוד איכותי וקל שבדרך כלל ייעלה גם הרבה כסף. (הכוונה לנעליים מתאימות, שק"ש, ציוד בישול, ביגוד טוב ועוד ועוד) מה גם כפי שכתבתי בהתחלה לא ברור אם יש לך נסיון בטרקים, אולי אתה לא אוהב ללכת כל כך? כדאי שתעשה כמה טיולים באורכים שונים ובדרגות קושי משתנה לפני "המסע הגדול" (אפילו תוכל לעשות למשל את שביל ישראל) על מנת שתראה עד כמה אתה נהנה ממסע ארוך שכל הציוד דבוק לך לגב ותוכל להעריך את היכולת שלך בתנאי שטח שונים. כמובן שרצוי שתעשה את הטיולים האלה עם הציוד המיועד על מנת להתרגל אליו . אני מקווה שלא הוצאתי לך קצת רוח מהמפרשים אך לעניות דעתי הכנה קפדנית של עצמך קודם כל הנפשית והגופנית וגם ברמת הציוד והמידע המוקדם שתוכל לאסוף יוכלו לעזור לך לצלוח משימה כזו ולסיים אותה. אם אני לא טועה מעטים הישראלים שעשו זאת משהו כמו עשרה, תנסה להשיג מידע עליהם אני בטוח שיוכלו לתרום לך מנסיונם. בהצלחה!

למעלה