מחפש מידע, עזרו לי...

עירן26

New member
מחפש מידע, עזרו לי...

שלום לכולם. אני מבקש לדעת מה שיותר פרטים על הרב אליעזר ברלנד מישיבת שובו בנים י-ם. למה יש ויכוחים אודותיו בכל מיני קהילות ברסלב? מהי דרכו שכ"כ מפריעה להם? ומדוע יש כ"כ חוסר אחדות בין החסידים השונים בברסלב? האם זהו מצב בריא? אנא ענו לי וחוו דעתכם בעניין. להשתמע

זיסער

New member
והנה האתר של שובו בנים בעברית

האתר של שובו בנים בעברית

כל הכבוד, אבל שאלונת..

ב"ה כמה דברים: "...נמצא שהמחלוקת היא בבחינת מים, והמים, היינו המחלוקת, מרימים את האילן..." "שמעתי בשמו שאמר שעל-ידי המחלוקת שחולקים על האדם עושים לו טובה, כי על ידי זה יכול לגדול ולצמוח. כמו כשנוטעים גרעין בארץ: אם היתה כל הארץ הדוקה יחד לא היה אפשר שיגדל ויצמח מהגרעיון אילן, ובהכרח שתחלק הארץ קצת כדי שיהיה מקום לאילן להתגדל. כמו כן על-ידי המחלוקת שחולקים, על-ידי זה נותנים לו מקום להתגדל ולצמוח." כמובן שצריך מאוד להזהר כי מחלוקת עלולה גם להיות הרסנית, "כשיש מחלוקת על האדם יכולים להטות אותו מדרך השם יתברך ולהפילו ממדרגתו, חס ושלום..." אבל זאת לא סיבה למנוע לגמרי כל מחלוקת, לענ"ד, הרי לפי דבריו של ר´ נחמן אין צמיחה בלי מחלוקת...

שמחה5

New member
רק היום ראיתי

אשרייך שמצאת את זה. במקום שאני גולשת אין בכלל ספרים כך שלא יכולתי ממש לצטט. בכל מקרה המחלוקות אין לא לנו.ועלנו להשתדל בכל הכח לברוח מזה.אמן.

שמחה5

New member
בריאות

לפי עניות דעתי אין רבנים בברסלב שנקיים ממחלוקת זו או אחרת. כל קבוצה בחסידות בטוחה שהאמת אצלה וכולם מחוברים לרבנו בנשמה. עלינו רק להמשיך ולהתפלל למען אחדות בעם ישראל ובמיוחד אצלנו שכבר זכינו להתקרב לרבנו. אני בכל אופן משתדלת עד כמה שאפשר להתרחק מכל המחלוקות, ולהאמין שכולם צדיקים ואני רוצה לקוות שאולי המחלוקת עצמה קיימת על מנת שרב זה או אחר ימשיכו לעלות מעלה מעלה כמו שרבנו אמר שהמחלוקת עליו היא טובה גדולה בשבילו על מנת להתעלות.כל טוב.

lorel

New member
../images/Emo18.gif

זה לא נראה לי כל כך מדויק, כיוון שכל אחד לפי התכונות שלו והכוחות שה´ יתברך חנן אותו, מוצא את הדרך שלו בעבודת ה´ (בין אם זה בקבוצות השונות בחסידות או ביהדות בכללה), וה"מחלוקת" הזו שכתבת עליה זה לא ממש מחלוקת אלא דרך יחודית שכל רב פיתח לפי שורש נשמתו וכל אחד בוחר למי להתחבר. כול הדרכים הן אמת ומובילות לאותה המטרה "להתענג על ה´ ולהנות מזיו שכינתו" (מסילת ישרים פרק א´) לנו נותר רק לבחור באיזה שביל לצעוד על מנת להגיע למטרה הנ"ל.

שמחה5

New member
../images/Emo28.gif

זה נכון שכל רב פיתח דרך יחודית משלו שבה הוא עובד את השם ומקרב רחוקים להשם יתברך. אך דובר על חוסר ההסכמה של הרבנים השונים על דרכם של רבנים אחרים.בתור אחת ששמעה שיעורים מרבני ברסלב שונים אכן ישנה לצערי חוסר אחדות ולעיתים גם התנגדות לדרכו של האחר. אין ברצוני להכנס לפרטי פרטים אך אני בהחלט מסכימה שכל אחד צריך למצוא את הצדיק בדורנו שאליו הוא נקשר בשורש הנשמה ולהדבק בו. אני למשל מאוד קשורה לשני רבנים ואני יודעת שלא תמיד הם מסכימים בלשון המעטה. אני יודעת שהדבר הכי נכון זה "עשה לך רב" אחד. בעזרת השם שאני אזכה לזה.

למעלה