מחפש מזון טעים כמו פריסקיז

היי.
בזמן האחרון חתולי הגינה שלי התמכרו לפריסקיז, ומסרבים לאכול כל מזון אחר שנתתי להם - לה-קט, אוליבר, סופר קט, מיסיו, ג׳ורג׳י, מורנדו, נוטריבסט, ושק נוסף שאני לא זוכר שהחנות המליצה עליו. פשוט משאירים את הצלחות מלאות ימים שלמים, לא משנה כמה הם רעבים, גם הקבועים וגם האורחים לרגע. הולכים לחפש מסעדה טובה יותר. וויסקאס הם איכשהו מוכנים לאכול אבל כבר כמה חודשים שאני כבר לא מוצא אותו לקניה.
באחת החנויות המוכרת אמרה לי שהם המתכרו לטעם של צבעי המאכל. נראה לכם שיש בזה משהו?
הבעיה עכשיו היא שכבר לא ניתן למצוא פריסקיז בחנויות... אמרו לי שיש בעיה עם היבואן שפשוט לא מביא, ואין צפי לחזרה.
איזה אוכל טעים לחתולי גינה בררנים אתם מכירים? בואו נגיד עד 20 שקל לקילו, פחות או יותר כמו שהיה עולה לי הפריסקיז.
תודה!

גורדיאן-II

Active member
נשמע מוזר מאוד שהם לא מוכנים לאכול אלא אוכל מסוג אחד, חתולי רחוב רעבים הם לא בררניים עד כדי כך.
נראה כי יש מישהו אחר בסביבה שלך שמאכיל אותם במשהו עמוס בחומרי טעם, אולי כדאי לברר מה קורה ולמצוא אותו או אותם, ואז אפשר לתאם ביניכם כדי שכולכם תאכילו אותם במשהו קצת יותר הגיוני, ואחת הסיבות לכך שמה שקורה אצלך לא הגיוני זה ש-20 ש"ח לקילו זה מחיר יקר שמתקרב לזה של אוכל איכותי למדי.

רק כדי להכניס את זה לפרופורציה - אני מאכיל באולטרה-קט, 7-8 ש"ח לקילו, טעים ודי פופולרי בקרב חתולי הרחוב בסביבה שלי.
אולי אני טועה, אבל לא נראה לי כי החתולים רעבים ובררניים, נראה לי שהם פשוט שבעים מאכילה במקום אחר.

גם אולטרה-קט ניסיתי בזמנו ללא הצלחה.
לא ראיתי שמאכילים פה בסביבה, אולי קצת פה ושם אבל אין נהירה של חתולים לחצר ספציפית חוץ מאלינו.
את הפריסקיז הם מחסלים תוך שעה-שעתיים. אני צריך למלא שלוש קעריות בקוטר 20 ס״מ שלוש פעמים ביום כדי שישארו קצת גרגרים גם לנוודים...
שלוש מהחתולות הקבועות הן חתולות שגרות בגינה מלידתן, ויש בגינה עכשיו גם חתולה חדשה שהתיישבה פה עם חמישה גורים שאוכלים מזון יבש, ובנוסף יש בסביבות 7 נוספים קבועים שמגיעים מבתים סמוכים בשעות ההאכלה הרגילות ועוד כמה שמצטרפים מדי פעם.
ובכל פעם שניסיתי להחליף את הפריסקיז, אפילו תושבות הגינה (שלא אוכלות בשום מקום אחר בשגרה - כשהן רעבות הן פשוט מייללות ליד הדלת) לא הסכימו לאכול אפילו גרגר.
ויותר מזה - את אוליבר למשל (וגם חלק מהשקים האחרים שניסיתי יותר מ-20% מהם לאורך כמה ימים והחנות סירבה לקבל בחזרה) שמתי בערימה ליד פח זבל שכונתי שנמצא ברחוב מקביל, והערימה נשארה שם במשך שבוע עד שכנראה מישהו (ולא חיה) ניקה אותה.
הקיצר - בררני על יש פה בשכונה ובפרט אצלי בגינה.
אז איזה אוכל עמוס בחומרי טעם הוא מומלץ?

גורדיאן-II

Active member
טוב, יש לי רק פתרון אחד להציע: תשיג פריסקיז, וגם אולטרה-קט, ותתחיל לערבב את שני הסוגים במינון הולך וקטן של פריסקיז וגדל של אולטרה-קט, עד שהם יתרגלו לאוכל פחות עמוס בטעם. זה ייקח זמן, ומאמץ, אבל זה אפשרי.
ודרך אגב, פריסקיז הוא לא אוכל איכותי, שווה להשקיע מאמץ לגמול אותם ממנו.

וחוץ מזה - כל הכבוד על האיכפתיות ועל ההאכלה, נראה שיש לך שם להקה שלמה. אני רק מקווה שאתה דואג גם לעקר אותן.

מעקר את מי שאפשר... האמת היא שהעיריה כאן (קרית אתא) עושה עבודה טובה, ולא מעט מהנוודים וגם מאלה שהתמקמו בגינה שלנו מגיעים כבר מעוקרים.
אני אנסה לערבב עם הפריסקיז שנשאר לי, אבל מניסיון העבר גם זה לא הולך - בוררים את הפריסקיז מהמזון הנוסף.
תודה על העזרה, אשמח להמלצות על מזונות טעימים נוספים.

גורדיאן-II

Active member
מעקר את מי שאפשר... האמת היא שהעיריה כאן (קרית אתא) עושה עבודה טובה, ולא מעט מהנוודים וגם מאלה שהתמקמו בגינה שלנו מגיעים כבר מעוקרים.
אני אנסה לערבב עם הפריסקיז שנשאר לי, אבל מניסיון העבר גם זה לא הולך - בוררים את הפריסקיז מהמזון הנוסף.
ועוד משהו - אם הם 'בוררים' - טחן את הפריסקיז לאבקה ותתבל בזה את המזון השני, זה יהיה אולטרה-קט בטעם פריסקיז, ובלי אפשרות של ליקוט הפריסקיז בלבד.

in bal1

Well-known member
אתה מקריית אתא.אני גרה ממש לידך וגם אני מאכילה חתולים.אני פשוט קונה 2 משטחים של קופסאות שימורים לחתולים.כל משטח לדעתי זה 24 קופסאות וזה עולה 120 ש"ח
בהתחלה נתתי להם אוכל יבש ועירבבתי קצת עם השימורים,אז הם היו אוכלים את הרטוב ואת היבש משאירים. אז קונה ק שימורים.

דגלמנגל

Well-known member
למה שלא תקחי את הרעיון הגאוני של גורדיאן, ותטחני/תרסקי את היבש ואז תערבבי עם השימורים? נכון, זה דורש הכנה ואולי קצת מלכלך, אבל בשורה התחתונה זה משפיע על הכיס.

Yukita

Active member
מנהל
הי, בהחלט נשמע כאילו יש להם מקורות מזון נוספים, כפי שכבר ציינו לפניי- רמה כזו של בררנות לא מאפיינת את הרעבים באמת. או זה, או שמשהו ממש מקולקל באוכל.

בכל אופן ערבוב של מזון אחד באחר צריך להתנהל מאוד בהדרגה. כלומר, צריך להיות מוכנים שהתהליך יהיה ארוך ולא רק יומיים-שלושה, וצריך להתחיל עם כמויות ממש קטנות של המזון החדש. כשהכמות קטנה, קשה יותר "לברור" סוג מזון אחד מהשני.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש מזונות טורקיים כמו ריפלקס ומיטו, אנשים טוענים שהם מאוד טעימים לחתולים.
הם עולים יותר ממזונות רגילים לחתולי רחוב אבל עדיין יוצא יותר זול מפריזקיס.

אלישבע777

Well-known member
מאחר שחתולים בולעים את המזון כמעט ללא לעיסה, יהיה קשה להם לבלוע אבקה טחונה כפי שהיציעו כאן בפורום. האבקה יבשה ועלולה להיתקע בגרון ולגרום להם לשיעול!!! אני ממליצה לטחון את המזון ולהרטיבו לדייסה אז הם ילקקו את התערובת וגם יזכו למזון עתיר נוזלים, אלא מה - המזון עשוי להתייבש במהירות ושום לא יהיה טעים ולא יהיה קל לאכילה והוא גם עלול להתקלקל מהר ולהעלות רימות של זבובים ונמלים. אם לא הולך, אז יש עוד רעיונות כאן בפורום.

גורדיאן-II

Active member
מאחר שחתולים בולעים את המזון כמעט ללא לעיסה, יהיה קשה להם לבלוע אבקה טחונה כפי שהיציעו כאן בפורום. האבקה יבשה ועלולה להיתקע בגרון ולגרום להם לשיעול!!! אני ממליצה לטחון את המזון ולהרטיבו לדייסה אז הם ילקקו את התערובת וגם יזכו למזון עתיר נוזלים, אלא מה - המזון עשוי להתייבש במהירות ושום לא יהיה טעים ולא יהיה קל לאכילה והוא גם עלול להתקלקל מהר ולהעלות רימות של זבובים ונמלים. אם לא הולך, אז יש עוד רעיונות כאן בפורום.
לא בדיוק, אלישבע, לא מדובר בהגשה של אבקה בלבד, מדובר בערבוב מעט אבקה עם האוכל היבש, זה נצמד, מניסיון, כי פני השטח של גרגרי האולטרה-קט ושאר המוצרים מחוספסים ותופסים את האבקה.
רק כדי לסבר את האוזן - מזה כמה חודשים אני מערבב באוכל של החתולים שלי, האוריג'ן, אבקת הרפלס, וזה עובד בדיוק כך, נצמד, מתבל, ובטח שלא גורם לשיעול.

אלישבע777

Well-known member
לא בדיוק, אלישבע, לא מדובר בהגשה של אבקה בלבד, מדובר בערבוב מעט אבקה עם האוכל היבש, זה נצמד, מניסיון, כי פני השטח של גרגרי האולטרה-קט ושאר המוצרים מחוספסים ותופסים את האבקה.
רק כדי לסבר את האוזן - מזה כמה חודשים אני מערבב באוכל של החתולים שלי, האוריג'ן, אבקת הרפלס, וזה עובד בדיוק כך, נצמד, מתבל, ובטח שלא גורם לשיעול.
או קי, טוב לדעת! אין לי ניסיון בעניין הזה. העיקר שזה מתאים ומועיל!

למעלה