תעלב אם אני אגיד שזו התשובה שצפיתי?
גם אני לא מבין גדול בזה, אבל בעיקרון יש לך כמה מצבי צבע כשאתה עובד בגרפיקה על המחשב,יש RGB, CMYK (אלה ראשי תיבות של צבעי הבסיס שמשתמשים בהם במצבים האלה) ויש גרייסקייל, שזה רק אפורים. RGB זה אדום, ירוק וכחול, ובפרופיל הצבע הזה אתה צריך להשתמש רק כשאתה יוצר משהו שאמור להיראות רק על מסכים - מחשב, טלוויזיה, סלולרי. כלומר, את 'אודי' באינטרנט עשיתי בRGB. אם אתה עובד על משהו שאמור להופיע בדפוס בסוף, לעומת זאת, אתה צריך מההתחלה לעבוד בCMYK, שזה ציאן, מג'נטה, צהוב ושחור (כלומר, תחת פרופיל הצבע הזה עשיתי את 'סבא יחזקאל מבין את הנוער', המדור שלי במעריב לנוער, ואני מקווה שגם אתה עושה ככה את המדור שלך). CMYK יותר מוגבל מבחינת הצבעוניות שלו מRGB כי RGB מכיל בתוכו את כל הצבעים הזוהרים שיכולים להתקיים רק אם מופיעים על מסך שמפיץ אור, אבל לא על נייר, שבאופן טבעי לא מפיץ אור, ולכן כשאתה עובד בRGB אתה לעיתים קרובות תשתמש בעבודה שלך בכל מיני גוונים וצבעים שנראים סבבה על המחשב אבל בסופו של דבר לא יתאפשרו בדפוס, ואז הם יתעוותו לך ולא תבין מה קיבלת, ולכן מומלץ לעבוד מראש בCMYK. אני מהמר גם שזה הבסיס ללפחות חלק מהפאקים בהדפסה שהיו לך. בפוטושופ זה ממש לא בעיה להעביר בין המצבים השונים (דרך image>mode), אבל אני מניח שאתה עובד בפלאש ועושה אימפורט לתמונה, אז אין לי מושג איך מסדרים את זה שם מראש (כי זו תוכנת אנימציה ולכן באופן טבעי כל מה שנעשה בה מיועד להופיע על מסך כלשהו, ולכן אין טעם בכלל להכליל שם CMYK), אבל אני מניח שגם לזה יש פיתרון - חפש בגוגל. (יש סיכוי סביר שכל מה שאמרתי פה זה חירטוט שלם, אבל העיקרון עדיין זהה - CMYK לדפוס, RGB למחשב)