מחפש מדפסת

petpatrol2

New member
מחפש מדפסת

היי כולם אני מתעניין בקניית מדפסת לייזר. מישהו כאן יכול להמליץ על מדפסת טובה? לא קריטי לי אם היא משולבת או לא. אני צריך מדפסת איכותית שאולי בשלב כלשהוא אוכל להשתמש בה גם להדפסת חוברות.

amitais

New member
זירוקס טובה

יש לי זירוקס והיא אחלה. אבל שווה לבדוק את הסמסונג, היא עכשיו במחירי רצפה, משהו כמו 350 ש"ח למדפסת לייזר.

petpatrol2

New member
נתנו לנו זירוקס לתקופת מבחן

אבל זה הדפיס את הצבעים לא בדיוק כמו שהם מופיעים, אז כשאני מתעסק עם ההגדרות או שחלקים המוצללים מתאחדים עם החלקים הלא מוצללים, או שאין הבדלים בין גוונים שונים של אותו הצבע, או שחלקים יוצאים בהירים מדי או מאבדים את הצבע המקורי שלהם, וכו'... יש לך הבנה בזה?

Hubert Hubert

New member
זה לא בהכרח בעיה של המדפסת.

הדברים שניסית להדפיס תמיד היו בCMYK?

Hubert Hubert

New member
תעלב אם אני אגיד שזו התשובה שצפיתי?

גם אני לא מבין גדול בזה, אבל בעיקרון יש לך כמה מצבי צבע כשאתה עובד בגרפיקה על המחשב,יש RGB, CMYK (אלה ראשי תיבות של צבעי הבסיס שמשתמשים בהם במצבים האלה) ויש גרייסקייל, שזה רק אפורים. RGB זה אדום, ירוק וכחול, ובפרופיל הצבע הזה אתה צריך להשתמש רק כשאתה יוצר משהו שאמור להיראות רק על מסכים - מחשב, טלוויזיה, סלולרי. כלומר, את 'אודי' באינטרנט עשיתי בRGB. אם אתה עובד על משהו שאמור להופיע בדפוס בסוף, לעומת זאת, אתה צריך מההתחלה לעבוד בCMYK, שזה ציאן, מג'נטה, צהוב ושחור (כלומר, תחת פרופיל הצבע הזה עשיתי את 'סבא יחזקאל מבין את הנוער', המדור שלי במעריב לנוער, ואני מקווה שגם אתה עושה ככה את המדור שלך). CMYK יותר מוגבל מבחינת הצבעוניות שלו מRGB כי RGB מכיל בתוכו את כל הצבעים הזוהרים שיכולים להתקיים רק אם מופיעים על מסך שמפיץ אור, אבל לא על נייר, שבאופן טבעי לא מפיץ אור, ולכן כשאתה עובד בRGB אתה לעיתים קרובות תשתמש בעבודה שלך בכל מיני גוונים וצבעים שנראים סבבה על המחשב אבל בסופו של דבר לא יתאפשרו בדפוס, ואז הם יתעוותו לך ולא תבין מה קיבלת, ולכן מומלץ לעבוד מראש בCMYK. אני מהמר גם שזה הבסיס ללפחות חלק מהפאקים בהדפסה שהיו לך. בפוטושופ זה ממש לא בעיה להעביר בין המצבים השונים (דרך image>mode), אבל אני מניח שאתה עובד בפלאש ועושה אימפורט לתמונה, אז אין לי מושג איך מסדרים את זה שם מראש (כי זו תוכנת אנימציה ולכן באופן טבעי כל מה שנעשה בה מיועד להופיע על מסך כלשהו, ולכן אין טעם בכלל להכליל שם CMYK), אבל אני מניח שגם לזה יש פיתרון - חפש בגוגל. (יש סיכוי סביר שכל מה שאמרתי פה זה חירטוט שלם, אבל העיקרון עדיין זהה - CMYK לדפוס, RGB למחשב)

petpatrol2

New member
אה! אוקיי!

אני אנסה לפתוח את הציור עם פוטושופ ולעשות את ההעברה. עכשיו אני צריך להזכר איפה שמתי את פוטושופ.

petpatrol2

New member
פרובלם

אוקיי, אז פתחתי בפוטושופ את הציור שלי, שיניתי את זה לCMYK, וכמובן שהצבעים השתנו קצת. מה שלא הבנתי זה שכששמרתי את התמונה ופתחתי אותה, הצבעים היו אפילו עו דיותר שונים, ולא כמו שהם נראו בפוטושופ. למה זה ואיך אני מתקן את זה?

Hubert Hubert

New member
אתה צריך לעבוד מראש בCMYK

כמו שאמרתי, לRGB יש מגוון צבעים רחב יותר, כי הוא כולל בתוכו את כל הצבעים הזוהרים שבלתי אפשריים על הנייר. כשאתה הופך תמונה שנעשתה במקור בRGB לCMYK אתה מאבד את הצבעים האלה, שהופכים לצבעים הכי קרובים לצבעים ההם שאפשריים בדפוס.

donkeycow

New member
פתחת בפוטושופ?

תוכנות שונות מדמות CMYK בצורה שונה, אם פתחת את התמונה ב picture viewer או משהו כזה הצבעים יראו שונים מאשר בפוטושופ גם בתוך הפוטושופ יש שיטות שונות להצגה של צבעים, אבל אם לא התעסקת איתן אין סיבה שיהיה הבדל

apathic

New member
חבל.. למה?

אל תכנס לזה אפילו. עדיף להדפיס בבית דפוס דברים צבעוניים. האיכות תהיה יותר גבוהה והמחיר (לאו דווקא כסף, גם זמן והשפיות שלך) בסופו של דבר יהיה יותר נמוך בשבילך - לא תצטרך לתחזק את המדפסת, לא תצטרך לבזבז על זה זמן (אם לא ידעת מה ההבדל בין אר.ג'י.בי. ל-סי.אמ.וויי.קיי. אתה בצרות... זאת רק ההתחלה), לא תצטרך לקנות צבע למדפסת, לא תצטרך לסמוך על המדפסת שלך שהיא דגם מאוד מסויים כשבבית דפוס יש כמה דגמים שטובים לדברים שונים (כמו למשל גודל נייר). אבל איך שבא לך, זה הכסף שלך.

amitais

New member
האמת שאביב צודק

מדפסת צבעונית בבית זה די לא משתלם. טונר של כל צבע עולה 500 שקל בערך, ואתה צריך 4 כאלה, מה שאומר כ-2000 שקל פעם בשלושה חודשים בערך, תלוי בכמות ההדפסות. הרבה יותר משתלם ופשוט להדפיס בלשכת שירות. אם אין לך אחת ליד הבית - תעבור לתל-אביב...

למעלה