מחפש מאמר טוב על DATASET

pagis

New member
מחפש מאמר טוב על DATASET

אני עובד עם אובייקט DATASET בלי קשר לאף DB, אני משתמש ב DATASET בתור DB שמקבל נתונים מהמשתמש ואז שומר אותו ל XML וטוען בהפעלה הבאה של האפליקציה. אבל נתקלתי בהמון דברים שאני לא מכיר (לא יצא לי לעבוד עם ADO.NET) אך אני מריץ שאילתות על DATASET, מה הדרך הכי טובה לאפיין וליצור TYPED DATASET וכו' וכו' . אני אשמח אם תפנו אותי למאמר שמתעסק בנושאים האלו (כל מה שמצאתי התמקד בתקשורת מול DB שונים) תודה.

pagis

New member
התייעצות: DATASET vs. XML+XPATH

אני רוצה לטעון מקובץ בינארי את ה HEADER לזכרון כדי לנתח אותו, ולהריץ עליו שאילתות (מה שיאפשר לי אם ירצה השם, לפענח את מבנה ה HEADER) השאלה היא באיזו צורה עדיף לעבוד לדעתכם (אני יודע את המבנה הכללי של ה HEADER, מבחינת האובייקטים השונים, מה שאני חוקר זה המשמעות של כל אובייקט). האם לטעון ל DATASET או ליצור XMLDOC ולרוץ עליו עם XPATH ? הסינטקסט של XPATH תמיד מרגיש לי קצת נכה, מצד שני גם DATASET בעצם ירוץ עליו עם XPATH כי הרי האובייקט הוא XML-י, כך שאולי עדיף לי לשלוט יפה יותר על השאילתות. בקיצור, דעות לכאן ולכאן יתקבלו בברכה.

pagis

New member
למרות שאף אחד כאן לא עזר

אני מעדכן שהחלטתי ללכת על XPATH לאחר שקילת השיקולים ושקלול :) בקיצור, נראה לי שזה יעבוד יותר טוב ויהיה יותר פשוט להרחבות בעתיד. חוץ מזה הגעתי למסקנה שניסוח שאילתות ב XPATH יהיה פשוט יותר וגמיש יותר מניסוח שאילתות שירוצו על ה DATASET, למרות שאני מניח שאלו גם שאילתות XPATH בסופו של דבר אבל הן סתם יעברו יותר פילטרים של הפריימוורק ותיהיה לי פחות שליטה

למעלה