מחפש לרכוש -

נדב פ1

New member
מחפש לרכוש -

שלום , אני מעוניין לדעת היכן באפשרותי לרכוש מילון עברי-יפני או אנגלי יפני מלא , לפחות 20 אלף מילים ביפנית בכתב סימניות קאנג'י עם תרגום לעברית / אנגלית . נחוץ מילון אשר מכיל בו גם מאגר מילים בתחום הטכנולוגי-כלכלי ביפנית . תודה , נדב .

T h e R o s e

New member
מילונים של יפנית

נדב, אני מאמינה שאפשר להזמין באמזון. לגבי מילונים אנגלית יפנית של מונחים טכניים, ניתן למצוא און-ליין או כמובן לרכוש באמזון. אם יש לך אפשרות לכתוב ולראות יפנית אני ממליצה על: http://reg.crosslanguage.co.jp/webdic/webdic.html מכיוון שיש בו הרבה אפשרויות (רפואי, טכני, כלכלי וכד'). בהצלחה

GnomeBubble

New member
אני הייתי ממליץ לך לוותר על ה"עברי"

עד כמה שאני יודע, אין מילון יפני-עברי מקיף באמת, ואין סיבה שיהיה אחד כזה במאה השנים הקרובות. עם כל הכבוד, אנחנו עדיין מדינה של 6 מליון תושבים בלבד, כאשר רק לחלקיק האחוז מאיתנו (נאמר, 3000 איש?), יש צורך למילון כזה, ועוד מתוכם לפחות 90% דובר אנגלית ברמה מספקת. בהחלט לא קהל יעד שמצדיק מילון. אני בעד להוסיף את השאלה הזאת (שהופיעה כמה פעמים) ל-FAQ, לתת קישור למילון של מירתוס/כת המקויה ולהסביר שליותר מזה אין למה לצפות. אולי, אם כבר, יהיה טוב לתת המלצות על מילונים באנגלית.

CountDust

New member
האמת שאנחנו בסביבות ה-7 מליון ../images/Emo13.gif

3000 איש ואי אפשר למצוא איזה פריק אחד שרוצה לכתוב מילון מקיף באמת?

נדב פ1

New member
מאה אחוז ,

מאה אחוז ותודה , אהיה מעוניין לדעת לגבי מילון כלשהו אשר עונה לדרישות , מן הסתם אכן באנגלית . רב תודות ומטח ברכות...

T h e R o s e

New member
מילון עברית-יפנית

אני משערת שכולם מכירים את המילון של כת המקויה עברית יפנית נכון? אני ממליצה גם לרכוש את הבאבילון מכיוון שיש שם אנגלית-יפנית-אנגלית. במידה ורכשתם את הנ"ל ויש לכם גם עברית, באבילון נותן פירוש של האנגלית גם בעברית וגם ביפנית ביחד. מקל על החיים. לגבי אתרים של אנגלית-יפנית-אנגלית און-ליין יש לי כמה להמליץ אז אם אתם מעוניינים תיידעו אותי.

GnomeBubble

New member
בקישורים של הפורום

יש מספר אתרים עם מילון יפני-אנגלי/אנגלי-יפני. כולם מבוססים בסופו של דבר על אותו המילון, שזהו EDICT החופשי (אלא אם נקו הוסיף גם את GOO ואת המילון היפני השני ששכחתי את השם שלו). יש גם את המילון של בבילון שהוא די טוב - בכל אופן, באופן עקרוני אני מעדיף את EDICT על גלגוליו השונים, בין כל האופציות למילוני האון-ליין. בקשר לספרים, יש לך כמובן מילונים יותר טובים (שמספקים גם הסבר ופירוש, ולא רק מילה נרדפת באנגלית), אבל אני לא מסוגל להמליץ לך, כי לא ניסיתי אף אחד מהם (הודות לעובדה שהם יקרים למדי). שים לב שיש לך שני סוגי מילונים: מילון קאנג'י (לחיפוש תווי קאנג'י) ומילון מילים (מילון "רגיל"). בדרך כלל, צריך את שניהם. אני מניח שלפחות לכמה מחברי הפורום יש מילון קשיח כזה או אחר, אז אם מישהו יכול להמליץ...

למעלה