מחפש לקנות פלאפון חדש חשוב שתהיה מצלמת סלפי טובה

Gabay8

New member
היי, אני מחפש לקנות נייד חדש , הדברים החשובים לי:
הנייד הנוכחי שלי הוא סמסונג A32, (לא מכשיר דגל), שקניתי לפני כמעט 4 שנים
התחלתי לעבוד לאחרונה כיוצר תוכן, ואני מצלם סרטונים מהמכשיר, ובסרטונים שצילמתי מעירים לי מדי פעם על איכות הצילום, אז זה הדבר הכי חשוב לי
א. מצלמה טובה וצילום איכותי (שיהיה סביר , באיכות טובה, שלא אקבל פידבקים על איכות לא טובה)
ב. אפשרות לחיבור מיקרופון חיצוני (אל תצחקו, אני יודע שזה נשמע טריוויאלי, אבל בנייד שלי כל מיקרופון שאני מחבר , המכשיר אמנם מזהה אותו אבל משתמש במיקרופון הפנימי המובנה שלו ולא במיקרופון החיצוני שאני מחבר אליו, גם במעבדות לא הצליחו לעזור) זה מאד חשוב לי
לגבי פרמטרים אחרים, חשוב בגדול שיהיה טוב, מספיק זיכרון, מסך רצוי גודל 6 ומעלה, רזולוציה טובה, מכשיר עם ביקורות טובות יחסית
- אני בעיקרון רגיל לאנדרואיד אז נותן לזה עדיפות
תקציב - סביבות 2000-2200, יכול לחרוג

לוייםLEVIM

Well-known member
היי, אני מחפש לקנות נייד חדש , הדברים החשובים לי:
הנייד הנוכחי שלי הוא סמסונג A32, (לא מכשיר דגל), שקניתי לפני כמעט 4 שנים
התחלתי לעבוד לאחרונה כיוצר תוכן, ואני מצלם סרטונים מהמכשיר, ובסרטונים שצילמתי מעירים לי מדי פעם על איכות הצילום, אז זה הדבר הכי חשוב לי
א. מצלמה טובה וצילום איכותי (שיהיה סביר , באיכות טובה, שלא אקבל פידבקים על איכות לא טובה)
ב. אפשרות לחיבור מיקרופון חיצוני (אל תצחקו, אני יודע שזה נשמע טריוויאלי, אבל בנייד שלי כל מיקרופון שאני מחבר , המכשיר אמנם מזהה אותו אבל משתמש במיקרופון הפנימי המובנה שלו ולא במיקרופון החיצוני שאני מחבר אליו, גם במעבדות לא הצליחו לעזור) זה מאד חשוב לי
לגבי פרמטרים אחרים, חשוב בגדול שיהיה טוב, מספיק זיכרון, מסך רצוי גודל 6 ומעלה, רזולוציה טובה, מכשיר עם ביקורות טובות יחסית
- אני בעיקרון רגיל לאנדרואיד אז נותן לזה עדיפות
תקציב - סביבות 2000-2200, יכול לחרוג
אתה צריך להגדיר ברור מה זה נקרא לחבר מיקרופון חיצוני.

בטלפונים יש מונחים מקצועיים.

DISPLAY PORT
OTG.
DEX.
UWB.
USB-C 2.0.
USB-C 3.1.

מה הפירוש הטלפון מזהה את המיקרופון, איך אתה יודע שהטלפון מזהה את המיקרופון, ואיך אתה יודע שהוא לא עושה שימוש במיקרופון.

הבאר את עצמך.

Gabay8

New member
אתה צריך להגדיר ברור מה זה נקרא לחבר מיקרופון חיצוני.

בטלפונים יש מונחים מקצועיים.

DISPLAY PORT
OTG.
DEX.
UWB.
USB-C 2.0.
USB-C 3.1.

מה הפירוש הטלפון מזהה את המיקרופון, איך אתה יודע שהטלפון מזהה את המיקרופון, ואיך אתה יודע שהוא לא עושה שימוש במיקרופון.

הבאר את עצמך.
מזהה את המיקרופון : קניתי מיקרופון מסוג RODE, כשאני מחבר את הרכיב חיבור של המיקרופון דרך הUSB האפליקציה של RODE ישר נפתחת
איך אני יודע שהטלפון לא מזהה?
1. אני שם את הפלאפון על השולחן, ואני לוקח את המיקרופון החיצוני איתי , ואני מדבר ומתרחק , הקול שלי נחלש עד שלא שומעים אותו בכלל , כי התרחקתי מהפלאפון, ולמיקרופון שנמצא איתי אין כל השפעה
2. אני מרחיק את המיקרופון החיצוני שניים שלושה מטרים ממני ומדבר אל הפלאפון מקרוב- הקול שלי נשמע חזק , כי אני קרוב למיקרופון הפנימי ורחוק מהמיקרופון החיצוני
ומה שכתבתי קרה גם במעבדה של KSP וגם במעבדה פרטית שהלכתי אליה

SHERME

Well-known member
אתה מחפש טלפון שמתאים לצילום תוכן מקצועי עם מיקרופון חיצוני

זה צורך חשוב מאוד ליצירת סרטונים באיכות גבוהה

ברגע שמחברים את המיקרופון, הטלפון בדרך כלל מזהה אותו אוטומטית ומעביר את הקלט הקולי מהמיקרופון הפנימי למיקרופון החיצוני

סוגי חיבורים עיקריים:

חיבור 3.5 מ"מ (שקע אוזניות): אם לטלפון יש שקע אוזניות רגיל (3.5 מ"מ), זה החיבור הפשוט ביותר אתה יכול לחבר אליו מיקרופון תואם עם חיבור TRRS

חשוב לוודא שמדובר בחיבור TRRS שכן הוא כולל תמיכה גם במיקרופון (בניגוד לTRS שמשמש בעיקר לאוזניות)

חיבור USB-C כדי לחבר מיקרופון חיצוני, תזדקק למיקרופון עם חיבור USB-C, או למתאם מUSB-C ל3.5 מ"מ מומלץ לוודא שהמתאם תומך בהעברת אודיו

חיבור Bluetooth: אפשרות נוספת היא שימוש במיקרופונים אלחוטיים המתחברים באמצעות Bluetooth

אפליקציית המצלמה המובנית תזהה ותשתמש במיקרופון החיצוני באופן אוטומטי

עם זאת ישנן אפליקציות צילום חיצוניות (כמו "Open Camera" או "FiLMiC Pro") שיכולות לתת לך שליטה טובה יותר על הגדרות השמע, כולל בחירה ידנית של מקור הקלט.

מומלץ לחבר את המיקרופון החיצוני לטלפון לפני שאתה פותח את אפליקציית המצלמה, כך האפליקציה תדע לזהות את המיקרופון החיצוני כקלט ברירת המחדל

לפני רכישת מיקרופון, מומלץ לוודא שהמיקרופון שאתה בוחר אכן תואם לדגם הטלפון הספציפי שלך יצרני מיקרופונים רבים מציינים זאת במפרט המוצר

SHERME

Well-known member
סמסונג A56:
128/8
256/8
256/12

OnePlus Nord CE5:
256/8 + סלוט לMSD

נראים כמתאימים

חיבור מיקרופון חיצוני לצורך הקלטת קול בצילום וידאו:

סמסונג A56:

טלפונים של סמסונג GALAXY כוללים פיצ'ר הנקרא Pro Video באפליקציית המצלמה, פיצ'ר זה מאפשר לבחור את מקור הקלטת האודיו

האפשרויות כוללות בין היתר USB (למיקרופון חוטי) וBT (למיקרופון Bluetooth)

OnePlus Nord CE5:

לטלפון יש אפשרות להגדיר "התקן הקלטה למצלמה" (recording device for camera) ולהחליף בין המיקרופון הפנימי למיקרופון חיצוני

רזולוציית צילום וידאו:

סמסונג A56: הטלפון תומך בצילום וידאו ברזולוציה של 4K@30fps ו1080p@30/60fps הן במצלמה האחורית והן במצלמה הקדמית
בכל הרזולוציות יש מייצב תמונה דיגיטלי EIS

OnePlus Nord CE5: הטלפון תומך בצילום וידאו ברזולוציה של 4K@60fps ו1080p@30/60fps
במצלמה האחורית, בUW ובמצלמה הקדמית אפשרי לצלם 1080 30/60FPS
בכל הרזולוציות והמצלמות יש מייצב תמונה דיגיטלי EIS

אצל שניהם במצלמה הראשית 50MP יש מייצב תמונה אופטי OIS

חיבור מיקרופון חיצוני דרך Bluetooth:

שני המכשירים מצוידים בBluetooth 5.4

באפליקציית המצלמה של סמסונג קיימת האפשרות לבחור BT (Bluetooth) כמקור האודיו

בדגמי OnePlus יש אפשרות בהגדרות המצלמה לבחור את מקור האודיו, תצטרך להיכנס להגדרות האפליקציה ולחפש אפשרות כגון "מקור אודיו" או "מקליט ברירת מחדל" ולשנות אותו למיקרופון החיצוני BT

מחיר סמסונג A56 דור 5
דגם 256/12 ללא סלוט להרחבה
1400 שקל ברשת גו מובייל מכשיר יבואן מקביל

מחיר ONEPLUS CE5 דור 5
דגם 256/8 עם סלוט לMSD כ1380 שקל מכשיר יבואן רשמי ברשת KSP

Gabay8

New member
סמסונג A56:
128/8
256/8
256/12

OnePlus Nord CE5:
256/8 + סלוט לMSD

נראים כמתאימים

חיבור מיקרופון חיצוני לצורך הקלטת קול בצילום וידאו:

סמסונג A56:

טלפונים של סמסונג GALAXY כוללים פיצ'ר הנקרא Pro Video באפליקציית המצלמה, פיצ'ר זה מאפשר לבחור את מקור הקלטת האודיו

האפשרויות כוללות בין היתר USB (למיקרופון חוטי) וBT (למיקרופון Bluetooth)

OnePlus Nord CE5:

לטלפון יש אפשרות להגדיר "התקן הקלטה למצלמה" (recording device for camera) ולהחליף בין המיקרופון הפנימי למיקרופון חיצוני

רזולוציית צילום וידאו:

סמסונג A56: הטלפון תומך בצילום וידאו ברזולוציה של 4K@30fps ו1080p@30/60fps הן במצלמה האחורית והן במצלמה הקדמית
בכל הרזולוציות יש מייצב תמונה דיגיטלי EIS

OnePlus Nord CE5: הטלפון תומך בצילום וידאו ברזולוציה של 4K@60fps ו1080p@30/60fps
במצלמה האחורית, בUW ובמצלמה הקדמית אפשרי לצלם 1080 30/60FPS
בכל הרזולוציות והמצלמות יש מייצב תמונה דיגיטלי EIS

אצל שניהם במצלמה הראשית 50MP יש מייצב תמונה אופטי OIS

חיבור מיקרופון חיצוני דרך Bluetooth:

שני המכשירים מצוידים בBluetooth 5.4

באפליקציית המצלמה של סמסונג קיימת האפשרות לבחור BT (Bluetooth) כמקור האודיו

בדגמי OnePlus יש אפשרות בהגדרות המצלמה לבחור את מקור האודיו, תצטרך להיכנס להגדרות האפליקציה ולחפש אפשרות כגון "מקור אודיו" או "מקליט ברירת מחדל" ולשנות אותו למיקרופון החיצוני BT

מחיר סמסונג A56 דור 5
דגם 256/12 ללא סלוט להרחבה
1400 שקל ברשת גו מובייל מכשיר יבואן מקביל

מחיר ONEPLUS CE5 דור 5
דגם 256/8 עם סלוט לMSD כ1380 שקל מכשיר יבואן רשמי ברשת KSP
תודה על התגובה, לגבי סמסונג A56, התעמקתי בו קצת , ללא ספק נותן תמורה טובה למחיר, אבל אני רואה שסמסונג S23, מכשיר דגל לשעבר, די קרוב אליו במחיר ונראה שעולה עליו מבחינת איכות המצלמה,

Gabay8

New member
האם לדעתכם סמסונג S23 הוא מכשיר טוב בבחינת איכות מצלמה לצילומי וידאו (מצלמת הסלפי חשובה לי), כי שניים ממכם הזכירו את הA56, ולא הזכרתם מכשירי דגל,האם הוא עדיף על הS23 שהיה מכשיר דגל לפני שנתיים?

em28

Well-known member
האם לדעתכם סמסונג S23 הוא מכשיר טוב בבחינת איכות מצלמה לצילומי וידאו (מצלמת הסלפי חשובה לי), כי שניים ממכם הזכירו את הA56, ולא הזכרתם מכשירי דגל,האם הוא עדיף על הS23 שהיה מכשיר דגל לפני שנתיים?
עשיתי את מה ש-SHERME עושה וזה לשאול את ה-AI:

אערוך השוואה בין מצלמות ה-Samsung Galaxy S23 ל-Samsung Galaxy A56 על בסיס נתונים טכניים ויכולות צילום.
חשוב לציין שה-S23 הוא מכשיר דגל, בעוד שה-A56 הוא מכשיר מסדרת הביניים, ובהתאם לכך ישנם הבדלים משמעותיים.
מערך המצלמות האחורי:
Samsung Galaxy S23:

• מצלמה ראשית: 50 מגה-פיקסל, עם צמצם f/1.8, מייצב תמונה אופטי (OIS) ופוקוס אוטומטי.
  • מצלמת טלפוטו: 10 מגה-פיקסל, עם זום אופטי X3. תוספת זו היא יתרון משמעותי של ה-S23.
  • מצלמה אולטרה-רחבה: 12 מגה-פיקסל.
Samsung Galaxy A56:
  • מצלמה ראשית: 50 מגה-פיקסל, עם צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי (OIS).
  • מצלמת מאקרו: 5 מגה-פיקסל לצילום מקרוב.
השוואת איכות הצילום:
מצלמה ראשית:

שני המכשירים מציעים מצלמה ראשית עם רזולוציה זהה של 50 מגה-פיקסל.
עם זאת, ה-S23 משתמש בחיישן ובמעבד תמונה מתקדמים יותר, המאפשרים איכות תמונה טובה יותר בתנאי תאורה מגוונים.
הוא נוטה להציג צבעים מדויקים יותר וטווח דינמי רחב יותר.
צילום לילה:
ה-S23 מצטיין יותר בצילומי לילה, עם חשיפה טובה יותר ופחות רעש דיגיטלי (Noise).
ה-A56 מסוגל לייצר תמונות לילה סבירות, אך פחות חדות ומפורטות.
זום:
ה-S23 כולל עדשת טלפוטו ייעודית עם זום אופטי X3, המאפשרת להתקרב לאובייקטים מבלי לאבד איכות תמונה.
ב-A56, הזום הוא דיגיטלי בלבד ומוגבל יותר באיכותו.
מצלמות נוספות:
ה-S23 מצויד במצלמה אולטרה-רחבה איכותית, בעוד שה-A56 כולל בנוסף מצלמת מאקרו לצילומים קרובים מאוד.
צילום וידאו:
ה-S23 תומך בצילום וידאו ברזולוציה גבוהה יותר (עד 8K) ובקצב פריימים מהיר יותר (4K ב-60 פריימים לשנייה).
ה-A56 תומך בצילום וידאו ב-4K, אך ב-30 פריימים לשנייה.

מצלמה קדמית (סלפי):
Samsung Galaxy S23:

מצלמת סלפי של 12 מגה-פיקסל עם פוקוס אוטומטי (PDAF) ויכולת צילום וידאו ב-4K עד 60 פריימים לשנייה.
Samsung Galaxy A56:
מצלמת סלפי של 12 מגה-פיקסל, אך ללא פוקוס אוטומטי, ויכולת צילום וידאו ב-4K עד 30 פריימים לשנייה.

סיכום:
ה-S23 מציע מערך מצלמות מתקדם ומגוון יותר, המספק איכות תמונה ווידאו עדיפה במגוון מצבים, ובמיוחד בתנאי תאורה מאתגרים ובשימוש בזום.
ה-A56, כמכשיר מסדרת הביניים, מספק חווית צילום טובה מאוד לשימוש יומיומי, אך אינו משתווה ליכולות המתקדמות של ה-S23.

בסופו של דבר, הבחירה תלויה בצרכים ובתקציב:
  • אם אתה צלם חובב שמעריך גמישות, איכות גבוהה, וידאו מתקדם ויכולות זום אופטי - ה-S23 הוא הבחירה העדיפה.
  • אם אתה זקוק למצלמה טובה לשימוש יומיומי (תמונות נוף, פורטרטים, צילומי מאקרו מזדמנים) ואינך מחפש את התכונות המתקדמות ביותר - ה-A56 הוא מכשיר מעולה שנותן תמורה טובה למחיר.

em28

Well-known member
עשיתי את מה ש-SHERME עושה וזה לשאול את ה-AI:

אערוך השוואה בין מצלמות ה-Samsung Galaxy S23 ל-Samsung Galaxy A56 על בסיס נתונים טכניים ויכולות צילום.
חשוב לציין שה-S23 הוא מכשיר דגל, בעוד שה-A56 הוא מכשיר מסדרת הביניים, ובהתאם לכך ישנם הבדלים משמעותיים.
מערך המצלמות האחורי:
Samsung Galaxy S23:

• מצלמה ראשית: 50 מגה-פיקסל, עם צמצם f/1.8, מייצב תמונה אופטי (OIS) ופוקוס אוטומטי.
  • מצלמת טלפוטו: 10 מגה-פיקסל, עם זום אופטי X3. תוספת זו היא יתרון משמעותי של ה-S23.
Samsung Galaxy A56:
  • מצלמה ראשית: 50 מגה-פיקסל, עם צמצם f/1.8 ומייצב תמונה אופטי (OIS).
  • מצלמת מאקרו: 5 מגה-פיקסל לצילום מקרוב.
השוואת איכות הצילום:
מצלמה ראשית:

שני המכשירים מציעים מצלמה ראשית עם רזולוציה זהה של 50 מגה-פיקסל.
עם זאת, ה-S23 משתמש בחיישן ובמעבד תמונה מתקדמים יותר, המאפשרים איכות תמונה טובה יותר בתנאי תאורה מגוונים.
הוא נוטה להציג צבעים מדויקים יותר וטווח דינמי רחב יותר.
צילום לילה:
ה-S23 מצטיין יותר בצילומי לילה, עם חשיפה טובה יותר ופחות רעש דיגיטלי (Noise).
ה-A56 מסוגל לייצר תמונות לילה סבירות, אך פחות חדות ומפורטות.
זום:
ה-S23 כולל עדשת טלפוטו ייעודית עם זום אופטי X3, המאפשרת להתקרב לאובייקטים מבלי לאבד איכות תמונה.
ב-A56, הזום הוא דיגיטלי בלבד ומוגבל יותר באיכותו.
מצלמות נוספות:
ה-S23 מצויד במצלמה אולטרה-רחבה איכותית, בעוד שה-A56 כולל בנוסף מצלמת מאקרו לצילומים קרובים מאוד.
צילום וידאו:
ה-S23 תומך בצילום וידאו ברזולוציה גבוהה יותר (עד 8K) ובקצב פריימים מהיר יותר (4K ב-60 פריימים לשנייה).
ה-A56 תומך בצילום וידאו ב-4K, אך ב-30 פריימים לשנייה.

מצלמה קדמית (סלפי):
Samsung Galaxy S23:

מצלמת סלפי של 12 מגה-פיקסל עם פוקוס אוטומטי (PDAF) ויכולת צילום וידאו ב-4K עד 60 פריימים לשנייה.
Samsung Galaxy A56:
מצלמת סלפי של 12 מגה-פיקסל, אך ללא פוקוס אוטומטי, ויכולת צילום וידאו ב-4K עד 30 פריימים לשנייה.

סיכום:
ה-S23 מציע מערך מצלמות מתקדם ומגוון יותר, המספק איכות תמונה ווידאו עדיפה במגוון מצבים, ובמיוחד בתנאי תאורה מאתגרים ובשימוש בזום.
ה-A56, כמכשיר מסדרת הביניים, מספק חווית צילום טובה מאוד לשימוש יומיומי, אך אינו משתווה ליכולות המתקדמות של ה-S23.

בסופו של דבר, הבחירה תלויה בצרכים ובתקציב:
  • אם אתה צלם חובב שמעריך גמישות, איכות גבוהה, וידאו מתקדם ויכולות זום אופטי - ה-S23 הוא הבחירה העדיפה.
  • אם אתה זקוק למצלמה טובה לשימוש יומיומי (תמונות נוף, פורטרטים, צילומי מאקרו מזדמנים) ואינך מחפש את התכונות המתקדמות ביותר - ה-A56 הוא מכשיר מעולה שנותן תמורה טובה למחיר.
ואחזור שוב על הצעתי: מכשירי דגל.

SHERME

Well-known member
הS23 לא הוזכר במפורש בגלל הסוללה הקטנה שלו
4000 ברוטו 3880 נטו
בחיים לא אמליץ לבן אדם על טלפון שבשעה 6 בערב רשמית מת
לכן המלצתי על A56 יען יש לו סוללה 5000 ומצלמת וידאו נפלאה במצלמה הראשית וכן באולטרה ווייד 12MP
טלפוטו עם זום אופטי X3 לדעתי מצלמה מיותרת ליוצר תוכן אין כ"כ מה לעשות איתה ובפרט בצילום וידאו

em28

Well-known member
קטונתי מלייעץ בענייני מיקרופון, אבל נראה לי שחיבור מיקרופון BT הוא הפתרון בשבילך.

לגבי מכשירים - מה שמבדיל את מכשירי הביניים ממכשירי הדגל זו איכות המצלמה, בעיקר בוידאו.
ולכן כל סדרת ה-A של סמסונג, סדרת ה-X של שיאומי וסדרת ה-NORD של OP נפסלות על הסף.

נשארנו עם עייפון עדכני (אם רלוונטי), סמסונג מסדרה S, שיאומי מסדרה F ו-OP 12/13.
כל אחת מהאפשרויות הללו תהיה סבירה, האפל והסמסונג יקרים מאד, השיאומי וה-OP יותר VFM.

קטונתי מלייעץ בענייני מיקרופון, אבל נראה לי שחיבור מיקרופון BT הוא הפתרון בשבילך.

לגבי מכשירים - מה שמבדיל את מכשירי הביניים ממכשירי הדגל זו איכות המצלמה, בעיקר בוידאו.
ולכן כל סדרת ה-A של סמסונג, סדרת ה-X של שיאומי וסדרת ה-NORD של OP נפסלות על הסף.

נשארנו עם עייפון עדכני (אם רלוונטי), סמסונג מסדרה S, שיאומי מסדרה F ו-OP 12/13.
כל אחת מהאפשרויות הללו תהיה סבירה, האפל והסמסונג יקרים מאד, השיאומי וה-OP יותר VFM.
מהרשימה שלך אפשר להוציא את וואן פלוס 12/12R ו13R.
הם יודעים לעשות הכל. חוץ מלצלם.

פוקו סדרה F7 הייתי מאשר ביחס למחיר 2700 שקל רק את דגם האולטרה.
פוקו F7/F7 PRO לא יודעים בכלל לצלם.

סמסונג +S24 יודע לצלם מצוין.
אבל מחירו 2700 שקל.

סמסונג S24FE יודע לצלם פשוט מצוין. אבל הסוללה הקטנה (4500) מוציאה כל חשק להתעסק איתו.
אני מתעב טלפונים שבשעה 18:00 הטלפון מת.

חבל"ז.
סמסונג A56 5G מצלם פשוט מצוין. ווייד אולטרה ווייד וסלפי בסטילס. ווייד אולטרה ווייד וסלפי בוידאו.
256/12.
UFS 3.1 + LPDDR5X.
מעבד יחסית חזק מאוד.
מסך נהדר 6.7.
טביעת אצבעות תחת המסך מצוין.
סטריאו חזק.
WIFI 6.
סוללה 5000.
טעינה 45W.

וואן פלוס נורד CE5 תומך 5G. מצלם מצוין.
ווייד אולטרה ווייד יחסית ל8MP וסלפי בסטילס. ווייד אולטרה ווייד 8MP וסלפי בוידאו.
היתרון המרכזי שלו שיש סלוט לMSD. וזה דבר חשוב ביותר ליוצר תוכן.
256/8.
UFS 3.1 + LPDDRX5.
מעבד חזק מאוד.
מסך נהדר 6.77.
טביעת אצבעות תחת המסך טוב מאוד.
רמקול מונו חזק מאוד.
WIFI 6.
סוללה 5200.
טעינה 80W.

הדבר החשוב ביותר.
אנדרואיד 15 עם 6 שנים קדימה עדכוני אנדרואיד ופאצ'ים של אבטחה. בסמסונג.
אנדרואיד 15 עם 4 שנים קדימה עדכוני אנדרואיד ו6 שנים קדימה פאצ'ים של אבטחה. בוואן פלוס.
בשני הטלפונים יש פיצ'רים של AI. לעריכת תמונות סטילס ווידאו.
וAI צייר בכדי לחפש.

אני לא רואה שום צורך להוציא 2000/3000 שקל על סמארטפונים. רק בגלל שיש להם מעבד מילה אחרונה.
או מסך ענק ומרהיב.

em28

Well-known member
לא סתם אני (וממליץ גם לך) מתעלם ממקיאי המפרטים.
הרסו כל חלקה טובה בפורום אנדרואיד זצוקלבלחלבלבל"ה ועברו לכאן להשלים את העבודה.

JEK12345JEK

Well-known member
לא סתם אני (וממליץ גם לך) מתעלם ממקיאי המפרטים.
הרסו כל חלקה טובה בפורום אנדרואיד זצוקלבלחלבלבל"ה ועברו לכאן להשלים את העבודה.
בדיוק ההפך
הם לא רושמים בכלל מפרטים
כי מעולם טרחת להתעמק בהם
הם מביאים פרטים לרוכש הפוטנציאלי עד לרזולוציות הכי נמוכות
אלו דברים שלא תמצא בGSMARENA ואפילו לא במפרט המוצר של החנות עצמה
בלי קשר לזאת כתמיד סגנון תגובותיך מכוערים וניבזיים

אני מחזק את עבודת הקודש של היוזרים החשובים בפורום SHERME וLEVIM

em28

Well-known member
רק כדי שתבין עד כמה חוסכים במכשירי ביניים השוויתי בין ה-A56 ל-S20, מכשיר בן 5 שנים.

כשמשווים את המצלמות של ה-Samsung Galaxy S20 (דגם דגל מ-2020) ל-Samsung Galaxy A56 (דגם ביניים מ-2025),
חשוב להבין ש"חדש" לא תמיד אומר "טוב יותר" בכל פרמטר, במיוחד כשמדובר במכשיר דגל ישן מול מכשיר ביניים חדש.
ה-S20, כמכשיר דגל, הגיע עם מערך מצלמות מתקדם יותר שעדיין מחזיק מעמד היטב.

השוואת המצלמות העיקריות:
מצלמה ראשית:

ל-A56 יש חיישן ראשי של 50MP, בעוד של-S20 יש חיישן של 12MP.
עם זאת, החיישן של ה-S20 גדול יותר (1/1.76" מול 1/1.56" ב-A56), מה שמאפשר לו לקלוט יותר אור.
לחיישן של ה-S20 יש גם פיקסלים גדולים יותר (1.8 מיקרון מול 1.0 מיקרון ב-A56), מה שמשפר את הביצועים בתאורה נמוכה.
ה-S20 מגיע גם עם טכנולוגיית Dual Pixel PDAF, המאפשרת פוקוס אוטומטי מהיר ומדויק יותר.
מצלמת טלפוטו (זום):
זהו ההבדל הגדול ביותר. ה-S20 מצויד בעדשת טלפוטו של 64MP עם זום היברידי X3, המאפשר לצלם תמונות ממרחק עם איכות גבוהה.
ל-A56 אין עדשת טלפוטו ייעודית, והוא מציע רק זום דיגיטלי, שפוגע באיכות התמונה ככל שמתקרבים.
מצלמה אולטרה-רחבה:
לשני המכשירים יש מצלמה אולטרה-רחבה של 12MP. שדה הראייה של ה-A56 מעט רחב יותר (123∘ מול 120∘ ב-S20).
ה-S20 כולל פיצ'ר Super Steady video, שמשפר את יציבות הוידאו בצילום בזווית רחבה.
מצלמת מאקרו:
ל-A56 יש מצלמת מאקרו ייעודית של 5MP. ב-S20 אין מצלמה כזו, אך העדשה הראשית והעדשה האולטרה-רחבה שלו יכולות לספק תוצאות טובות בצילומי קלוז-אפ.
מצלמה קדמית (סלפי):
ה-S20 כולל מצלמת סלפי של 10MP עם Dual Pixel PDAF, המציעה פוקוס מהיר וחד יותר.
ל-A56 יש מצלמת סלפי של 12MP, אך ללא פוקוס אוטומטי.
וידאו:
ה-S20 מצטיין בתחום זה עם יכולת צילום וידאו ב-8K בקצב של 24fps וב-4K בקצב של 60fps.
ה-A56 מוגבל לצילום וידאו ב-4K בקצב של 30fps.

לסיכום:
במכלול, ה-Samsung Galaxy S20 מציע מערך מצלמות מגוון ומתקדם יותר, במיוחד בכל הקשור לצילומי זום וצילום וידאו ברזולוציה גבוהה.
בעוד של-A56 יש מצלמה ראשית טובה מאוד לקטגוריית הביניים ומצלמת מאקרו ייעודית, ה-S20 עדיין עולה עליו בביצועים כלליים, בפוקוס אוטומטי, בצילום בתאורה נמוכה וביכולות הוידאו.

לכן, מי שמעדיף איכות צילום מתקדמת, עדיף לו לבחור ב-S20.

רק כדי שתבין עד כמה חוסכים במכשירי ביניים השוויתי בין ה-A56 ל-S20, מכשיר בן 5 שנים.

כשמשווים את המצלמות של ה-Samsung Galaxy S20 (דגם דגל מ-2020) ל-Samsung Galaxy A56 (דגם ביניים מ-2025),
חשוב להבין ש"חדש" לא תמיד אומר "טוב יותר" בכל פרמטר, במיוחד כשמדובר במכשיר דגל ישן מול מכשיר ביניים חדש.
ה-S20, כמכשיר דגל, הגיע עם מערך מצלמות מתקדם יותר שעדיין מחזיק מעמד היטב.

השוואת המצלמות העיקריות:
מצלמה ראשית:

ל-A56 יש חיישן ראשי של 50MP, בעוד של-S20 יש חיישן של 12MP.
עם זאת, החיישן של ה-S20 גדול יותר (1/1.76" מול 1/1.56" ב-A56), מה שמאפשר לו לקלוט יותר אור.
לחיישן של ה-S20 יש גם פיקסלים גדולים יותר (1.8 מיקרון מול 1.0 מיקרון ב-A56), מה שמשפר את הביצועים בתאורה נמוכה.
ה-S20 מגיע גם עם טכנולוגיית Dual Pixel PDAF, המאפשרת פוקוס אוטומטי מהיר ומדויק יותר.
מצלמת טלפוטו (זום):
זהו ההבדל הגדול ביותר. ה-S20 מצויד בעדשת טלפוטו של 64MP עם זום היברידי X3, המאפשר לצלם תמונות ממרחק עם איכות גבוהה.
ל-A56 אין עדשת טלפוטו ייעודית, והוא מציע רק זום דיגיטלי, שפוגע באיכות התמונה ככל שמתקרבים.
מצלמה אולטרה-רחבה:
לשני המכשירים יש מצלמה אולטרה-רחבה של 12MP. שדה הראייה של ה-A56 מעט רחב יותר (123∘ מול 120∘ ב-S20).
ה-S20 כולל פיצ'ר Super Steady video, שמשפר את יציבות הוידאו בצילום בזווית רחבה.
מצלמת מאקרו:
ל-A56 יש מצלמת מאקרו ייעודית של 5MP. ב-S20 אין מצלמה כזו, אך העדשה הראשית והעדשה האולטרה-רחבה שלו יכולות לספק תוצאות טובות בצילומי קלוז-אפ.
מצלמה קדמית (סלפי):
ה-S20 כולל מצלמת סלפי של 10MP עם Dual Pixel PDAF, המציעה פוקוס מהיר וחד יותר.
ל-A56 יש מצלמת סלפי של 12MP, אך ללא פוקוס אוטומטי.
וידאו:
ה-S20 מצטיין בתחום זה עם יכולת צילום וידאו ב-8K בקצב של 24fps וב-4K בקצב של 60fps.
ה-A56 מוגבל לצילום וידאו ב-4K בקצב של 30fps.

לסיכום:
במכלול, ה-Samsung Galaxy S20 מציע מערך מצלמות מגוון ומתקדם יותר, במיוחד בכל הקשור לצילומי זום וצילום וידאו ברזולוציה גבוהה.
בעוד של-A56 יש מצלמה ראשית טובה מאוד לקטגוריית הביניים ומצלמת מאקרו ייעודית, ה-S20 עדיין עולה עליו בביצועים כלליים, בפוקוס אוטומטי, בצילום בתאורה נמוכה וביכולות הוידאו.

לכן, מי שמעדיף איכות צילום מתקדמת, עדיף לו לבחור ב-S20.
תודה על המחמאות.
מעולם לא הייתי חבר בפורום אנדרואיד.
ומעולם לא הקאתי מפרטים (למרות שאני דווקא בעד לדעתי זה נושא חשוב מאוד).
ההצעה שלך על סמסונג S23 באמת מצחיקה אותי.
למרות שמדובר במכשיר דגל.
הטלפון לא שימושי ליוצר תוכן.
בגלל הבטריה הקטנה שלו.
אין לבן אדם מה לעשות ביום יום עם S23 S22 S24 S25.
למרות שהם מכשירי דגל.
יש לי חבר שהוא יותר תוכן והוא רכש S24 רגיל בגלל שלושת המצלמות, לאחר כחודש הוא מכר אותו ב20% פחות ממחירו.
ובהמלצתי הוא רכש A56.
הוא מאוד מרוצה ממנו בגלל הסוללה הגדולה.
בגלל המצלמה הראשית בגלל מצלמת האולטרה ווייד והסלפי.
שניהם והסלפי מצלמים וידאו מצוין ובכל המצלמות יש מייצבים דיגיטליים EIS.

בהתחשב שהטלפון עולה 1400 שקל לדגם 256/12
לכן המלצתי עליו.
אותו בן אדם/חבר שוקל עכשיו להמליץ לידידו לרכוש וואן פלוס CE5.
לאחר שהוא בירר עליו פרטים לעומק והוא קבע שהטלפון מצלם וידאו בצורה ובאיכות נפלאה.
בראשית ובסלפי. והכי חשוב יש לטלפון סלוט לMSD וזה פלוס עצום ליוצרי תוכן וממש מקל עליהם את החיים.
סמסונג זה סמסונג וואן פלוס זה וואן פלוס.
שניהם חברות שיודעות לייצר טלפונים עם מצלמות איכותיות.

למעלה