מחפש כפפות סקי

Liorski

New member
מחפש כפפות סקי

הי לכולם,
אני בארה"ב ומחפש המלצה לכפפות סקי.

תודה

alien life form

New member
כל כפפה עם גור טקס שיושבת לך טוב על הידיים

חשוב שלא יהיו כיסי אוויר בקצות האצבעות. אלה מפריעים לאחוז במוטות. הכפפה זה לרוב האביזר שפוגש הכי הרבה שלג (למעט המגלשים) לכן האיטום חשוב. יש כאלה שממליצים על כפפות אגודל ( בלי אצבעות) או אצבע אחת. אני לא אוהב.

HelloweeN

New member
מסכים.

גורטקס - חשוב ביותר עד קריטי. לגורטקס של את רמת האטימות והנשימה הטובות (by far) ביותר לכן כדאי להשקיע בזה.
עור - כפפות עור יהיו הכפפות הכי עמידות והכי מומלצות. זוג כפפות עור מלא יעלה באזור ה-$100 דולר וזאת השקעה לשנים. חשוב ביותר שכ-ל הכפפה תהיה עשויה מעור ולא רק כף היד. עוד לא מצאתי כפפות שמתקרבות לאיכות של חברת HESTRA. הן יקרות, אבל זה כפפות לשנים ארוכות.
מידה נכונה - חשוב שהכפפות יהיו כמה שיותר צמודות לכף יד ויהיו במידה הנכונה האצבעות חייבות לגעת בקצה וזה מאוד מאוד מקל על הגריפ.
צורה - כפפה רגילה מול MITTENS, אם יש רגישות רבה לקור, המיטנס יהיו עדיפות כי הן שומרות על חום הגוף בצורה טובה יותר. מצג שני, קשה מאוד לתפקד עם הצורה הזאת של הכפפה (למשל ללחוץ על כפתורים בשלט של הטלפון וכד').

לסיכומו של ענין, חשוב לדעת את המידה, החומר ואת הצורה.
לפני כמה שבועות קניתי לאשתי עפפות גורטקס של איזו חברה שלא שמעתי עליה בחיים בפחות מ-$20 כולל משלוח באיביי - עובדות נהדר.

Arnon Ayal

New member
כמאמר המורה שלי: ממך ציפיתי ליותר

אם יש לינקים, אשמח לראות על מה אתה מדבר, כיון שזה הפריטים הדחופים הבאים לי ולאישתי.

HelloweeN

New member
סליחה, לא התכוונתי

לא המלצתי על דגם מסויים אלא זה יותר בכיוון של מידע כללי. אינני יודע מה בדיוק אתה מחפש אבל יש המון אופציות ומעט הרחבתי את ההודעה של קודמי. הזכרתי מותג אחד שכדאי לבדוק - HESTRA שמייצר כפפות עור. חיפוש זריז בגוגל ייתן לך את הכתובת של האתר תוך 20 מאיות השניה, ויש שם לא מעט דגמים מאוד איכותיים לבחור מהם. אם תרצה למשל סגנון אחר של כפפות, זה יצריך חיפוש נוסף והאפשרויות הן בלתי מוגבלות.
אישית, עברו לי עשרות זוגות של כפפות על הידיים, אין דגם אחד שהוא המאסטר מודל. ככה שקשה לי להמליץ על משהו שהוא "זה". אם אתה עושה סקי, ואין לך בעיה עם כפפות יחסית ארוכות, אז HESTRA יהיו מעולות מאוד. אני אישית לא אוהב כפפות ארוכות אלא עם SHORT CUFF ומגיני ידיים, לכן הכפפה העיקרית שלי היא של חברת LEVEL, והיא אפילו לא גורטקס למרות שמאוד הייתי רוצה.
כשאני עושה סקי, אין לי צורך במגיני ידיים ומפה - אני משתמש בכפפות אחרות.

קיצר, הבנת את הנקודה. יש נתונים ועצות - תתחיל לחקור, ואתה תמיד מוזמן להתייעץ פה (ועל הדרך לקרוא את הבלוג שלי שאני סוקר בו המון מוצרי סקי וסנובורד INFO-BLEACH.CO.IL).

Arnon Ayal

New member
האמת שכבר בדקתי את HESTRA

בעקבות הפוסט שלך.
אישית, מחפש כפפות גורטקס, אני מזיע הרבה ומקווה שככה קצת פחות אסריח בסוף ביום.
תודה על המידע

HelloweeN

New member
גורטקס זה יש מלא אפשרויות.

תתחיל לחפש מה שאתה אוהב עד שתמצא.
אישית, אם אתה עושה סקי וכבר לא בגיל של שטויות (קפיצות וזה), הייתי משקיע בכפפה שהיא 100% עור, כמו ה-HESTRA או כפפות של חברת REUSCH. צירפתי כמה לינקים לדגמים שמצאתי ושניראים לי איכותיים (חשוב מאוד שכ-ל הכפפה תהיה עשויה מעור, לרוב זה יהיה SHEEPSKIN) ויש להם ממברנה טובה נגד מים שלדעתי תעשה את העבודה. שים לב שאלו הן כפפות יקרות, אבל אני מאמין בהשקעה סולידית לטווב הארוך.
מעבר לזה, זה כבר ההעדפה אישית.

http://www.reusch.com/winter/products/piste.html
http://www.reusch.com/winter/products/piste/reusch-blaze-r-tex-xt.html

נועם ח

New member
בכפפות שהן 100% עור צריך גם לטפל, לא?

שמעתי שיש איזה חומר מיוחד שצריך למרוח כדי שהעור לא יתייבש.
אתה חושב שכפפת עור מנדפת יותר מכפפה שהיא לא מעור (אם נניח שתיהן עם Goretex)?

alien life form

New member
אני פחות אוהב כפפות עור

קודם כל האחיזה איתן פחות טובה. גם את המקלות וגם כל פעם שצריך להוציא משהו מהכיסים, לענות לטלפון, לחפש פלייליסט (אני גולש עם מוזיקה לפעמים) ופעולות כאלה. שנית העור קר למגע וזה פחות נעים בכל פעם שבא במגע עם העור. יש לי כמה זוגות, כולל זוג מעור באמת של חברת הסטרה שציינת שנראות נהדר אבל פחות נעימות לשימוש כאמור ולכן גם פחות משתמש בהן. רק בימים קרים במיוחד ו/או כשאני עולה גבוה מאד. בתנאים כאלה היתרון שלהן על פני כפפות גורטקס הוא מובהק.

Liorski

New member
תודה על ההמלצות

מלבד HESTRA (קצת יקרות לי), יש איזו כפפות גורטקס מומלצות. עד 100$ בערך?

alien life form

New member
הסטרה דווקא ידועים בעיקר בככפות העור שלהם

יש לי ניסיון טוב עם חברה בשם Black Diamond וחברה בשם Outdoor Research. אבל המבחר אינסופי ואני מאמין שכל החברות הידועות הן טובות עד מצוינות. יש כפפות טובות ולא יקרות לממוט, דה נורת' פייס, מאונטיין הרדוור וכו'. אני מאד לא ממליץ לקנות כפפות באינטרנט בלי שמדדת. הכפפה חייבת להתאים בול ליד, לא בערך. שלא יהיה חופש או כיסי אוויר מצד אחד אבל גם לא שתלחץ.

יש השבוע כל מיני מבצעים. הייתי מנצל את זה במקומך. יש מבצעים היום בשלג בפ"ת, בממס"י בדרך הרכבת בת"א ובשבוע הבא באפ פיסט (יש פרסומת פה בפורום).

Liorski

New member
תודה, אבל אני גר בארה"ב... אבקר בחנויות פה השבוע ונראה

מה יש להם להציע

Liorski

New member
לא בדיוק

קודם כל (וזה כן צרות של עשירים), מצב השלג השנה בטאהו הוא הטוב ביותר ב-5 שנים האחרונות, אז כיוון שנזכרתי לקנות באיחור, המבחר בחנויות לא משהו (היום הייתי, נראה כאילו עדר פילים פשט על החנויות ורוקן אותם)
הבעיה השניה היא שהמחירים לא כאלו זולים כמו שחושבים. כפפות טובות יעלו 100$ וצפונה

alien life form

New member
תתפלא אבל גם פרובינציאלים כמונו היו פעם או פעמיים בחנות

במקרה שלי, בדיוק חוזר אחרי שנתיים ביבשת ההיא. הייתי מחליף ברגע כל חנות סקי משם במיטב שיש לארץ הקודש להציע.

למעלה