מחפש כלב לאימוץ

אסִי

New member
מחפש כלב לאימוץ

שלום לכולם. אני גר באיזור חדרה אור-עקיבא, ואני מחפש כלב בן שנה לפחות לגינה - כלב מחונך שיהיה שקט ונעים עם ילדים קטנים, אבל מצד שני שיידע גם לתקוף זרים שנכנסים לשטח הגינה. עדיפות לכלבים שגדלו בחצר או בגינה ולא בתוך הבית. ממש לא חשוב המין של הכלב, אבל חשוב שיהיה מסורס או מעוקר ומחוסן. היות והמצב הכלכלי לא משהו ואין לי ממש הרבה כסף (בטח לא כמו שדורשים בעמותות עבור אימוץ של כלבים באיזור), אני אשמח לקבל הצעות לכלבים באיזור המאה שקלים או מסירה ללא תשלום. הכלב יחייה עם משפחה אוהבת וחמה מאוד, ייצא איתי לטיולים, ישמור על כושר יחד איתי בריצות למרחקים לחוף הים, וכמובן יקבל את כל הטיפולים הדרושים. אני לא ממש גם מבין בנושא הכלבים, אז אשמח אם תציעו לי גזעים של כלבים עם התכונות שאני מחפש - שוב, חברותיים ושקטים עם ילדים, תוקפניים כלפי זרים וכאלה שאוהבים להשתולל, לרוץ ולצאת לטייל מידי פעם. ניתן לפנות אליי במסרים וגם כתגובה להודעה זו. תודה רבה לכולם.

drora121

New member
אני חושבת שמוטב לכלב שעלול להגיע אליך

שלא תאמץ אותו. אין לך כסף, אתה רוצה כלב שיהיה גם עדין ושקט וגם תוקפן, דבר והיפוכו. אם אין לך 500-600 ש"ח לשלם לעמותה שעושה ימים כלילות כדי לטפל בכלבים נטושים, אז בודאי שאין לך כסף לאילוף, לוטרינר או להעניק לכלב מזון איכותי. עלות של מזון איכותי לכלב לחודש היא בין 200-280 ויותר. אם יש לך רק תשלום חד פעמי של 100 שקל, בפועל אינך מסוגל לקחת אחריות על חיים של כלב. איתך הסליחה, אבל כדאי להמתין כשהמצב הכלכלי שלכם ישתפר!!!

אסִי

New member
אני לא אוהב לעשות את זה, אבל...

לפני שאני מביא כל דבר הביתה (שנה שעברה קניתי אקווריום), אני עורך לעצמי חישובים. הקצבתי לעצמי אלף שקלים לטובת העניין ממשכורת זעומה של אלפיים ו-500 שקל. אז לפי החישובים שלי, כדי שיהיו לכלב תנאים טובים, אני אקנה מלונה (מישהו שמכר יד שניה הסכים למכור לי ב-100 ש"ח) ואני אצטרך גם לקנות לו אוכל טוב (מצאתי כבר אוכל ב-150 שקל דרך חבר שעובד בחנות באיזור בנוגע לאריזה של בונזו). טיפולים וחיסונים אצל וטרינר, וכנ"ל לעוד כל מיני הוצאות מהצד (כמו קולר ועוד) זה ההורים הבטיחו לממן, אחרי התייעצות איתם. החישובים לשנה אחת (אני עובד כל קיץ, בכל זאת אני עדיין תלמיד): תשלום חד פעמי על מלונה 100 ש"ח. שק של בונזו (לחודשיים) - 150 כפול 6 = 900 ש"ח. חיסונים וטיפולים אצל וטרינר ושאר הדברים - ההורים הסכימו. לאילוף לא נותר לי כסף, ולכן אני הודעתי מראש שאני מחפש כלב מחונך כבן שנה לפחות. ............................................................................. סך הכל יצא אלף שקלים הכל לשנה אחת מהכיס שלי (ותאמיני לי שהיה לי קשה לבקש מההורים שלי). מצטער, אני לא עשיר ולא נראה לי רציני לשלם לעמותה שמתנהגת כמו שהעמותות כאן באיזור מנהגות (לא רוצה לפרט, ובנינו אם הייתי רוצה לשים תרומה לעמותה הייתי שם כמה שאני רוצה, זאת חוצפה מצידם לחייב אותי בתשלום, אבל זאת רק דעתי), אז בכל אופן אמרתי שאני מוכן להשקיע עוד מאה שקלים לטובת העניין לבעלים שטיפלו בו, שזה כבר חורג מהתקציב שלי ומוריד עוד מאה שקל מההנאות שלי לשנה הקרובה חוץ מההנאה עם הכלב. אז הנה, הראתי לך את כל מה שאני תיכננתי, למרות שאני לא אוהב לעשות את זה. בקשר לאופי הכלב - כבר ראיתי כלב קטנצ'יק שלא העיז לנשום ליד ילדים ולא נשך ולא נבח על אף אחד, אבל באחד הלילות הצליח לגרום לפורץ לברוח מהחצר למרות שהכלב לא היה בגובה של 20 ס"מ. אז יש כלבים כאלה, שעם חינוך נכון יכולים לעשות את זה. אני אשמח אם אנשים רציניים יפנו אליי לגבי הכלב. תודה ושבת שלום.

ומה קורה עם הקטנצ'יק יתקוף

את אחד הילדים? הרי אתה לא תיקח אותו לאילוף נכון... מי יעשה את האילוף הנכון? החינוך הנכון?

אסִי

New member
הרי זה מה שביקשתי מלכתחילה

כלב מאולף ומחונך, שיידע לא לגעת בילדים אבל מצד שני לתקוף זרים שנכנסים לגינה. אם הוא יהיה מחונך ומאולף כמו שביקשתי, הוא לא יתקוף ילדים.

כלב מאולף

אחרי שהבעלים שלו אילפו אותו. לא תקבל כלב מאולף, כי אילוף זה זמן וכסף. כמובן שיש מקרים קיצונים, אבל הם ממש בודדים. כן תוכל לקבל כלב מחונך.

irregularities

New member
טעות, יש עמותות ששולחות כלבים לאילוף

לצערי אין לי זמן עכשיו לעשות חיפוש ולתת לינקים לעמותות כאלה, אבל נתקלתי כבר כמה פעמים בעמותות שמוסרות כלבים לאילוף - בכדי להגדיל את סיכויי הכלבים למצוא בית. אני ממליצה לך לעשות חיפוש מקיף, אתה תמצא את מה שאתה מחפש.

kkationok

New member
תעשה טובה לכולם

ואל תקח כלב עד שלא תהיה מוכן לזה נכון לעכשיו אני רואה שאין לך שום יכולת לטפל בו תמשיך עם הדגים ולנו יהיה יותר רגוע ואם חשבת שכל הטיפולים לא עולים כסף טעית ובגדול אם מישהו טיפל בכלב לפניך ,הוא היה צריך להשקיע המון כסף בסירוס או עיקור באילוף ובטיפולים רפואיים א ל ת ק ח כ ל ב טיפול בכלב זו אחראיות מאוד גדולה וזה לכל החיים זה לא משחק תחשוב טוב

drora121

New member
אתה בהחלט צודק, עליך להתאים את סל ההוצאות

שלך לכיס שלך, אבל לגדל כלב זה באמת לא מסתיים בהשקעה הראשונית. עליך לקחת בחשבון טיפולים שוטפים, האכלה ואם חס וחלילה עלול לקרות משהו גם עלויות של וטרינר וזו ממש הוצאה יקרה בימים אלה. לכן כתבתי לך שמוטב להמתין עד שיבשילו התנאים.

רֵעוּת

New member
נקודה למחשבה

דבר ראשון כשמאמצים כלב יש סידרת טיפולים מידית שבכל מקרה צריך לעשות, העלות הכללית של הטיפולים הללו גבוהה מעלות אימוץ כלב בעמותה רק ביקור אצל וטרינר יעלה 150 ש"ח עוד בלי שום טיפול או חיסון. כשמאמצים את הכלב בעמותה מקבלים את כל הטיפולים הללו בחינם. אם אין לך סכום התחלתי של קרוב לאלף ש"ח ונכונות להוצאה שוטפת של 100-300 ש"ח בחודש אז אני לא ממליצה לך לאמץ כרגע. כלבים גדולים ואנרגטיים יקרים יותר להאכלה, כלבים קטנים יסבלו בחצר. כלב תוקפני לזרים חושף אותך לתביעות נזיקין בשל נזק ישיר או עקיף שגרם לאדם על אחת כמה וכמה אם אתה מתכוון שיחייה בחצר ויצא איתך לריצות, בשני המצבים האלו אי אפשר להשגיח השגחה מלאה על כלב תוקפן..

אסִי

New member
שלום רעות

מפאת חוסר הזמן, אני רק אומר שכתבתי את כל התקציב שלי למעלה. והוא די עונה לדרישות שכתבת. לגבי שאר ההודעה שלך, אענה לך בערב או מחר. תודה רבה ושבת שלום.

אסִי

New member
המשך תגובה

אני קצת כועס על כך שזה נקרא בעמותות כ"סל תרומה" ואני נדרש לשלם כ-400 ש"ח על הכלב (אשלם את כל הטיפולים ואם אהיה מרוצה אשמח לתרום בשמחה לעמותה. ושמעתי גם כל מיני דברים לא נעימים אגב על עמותות באיזור שלי, אז לגבי אימוץ מעמותה אין מצב שאני לוקח משם כלב. אני מעדיף שהכלב יתקוף זרים או לפחות ירתיע אותם, גם אם זה יהיה כרוך בסכנת תביעה.

AllRed

New member
וגם את זה ההורים ישלמו?

תסלח לי אבל אתה אגואיסט שחושב על עצמו ולא על טובת הכלב. אני לא אמסור לך כלב בחיים. כלב תוקף מוכנס להסגר! של 10 ימים ויש עליו קנס של 600 שקל לפחות אם לא 1000 שקל. שלא לדבר ל תביעת נזיקין שאתה תקבל. נוסף על כך, אם הוט' או השופט יחליט שהכלב שלך מסוכן הוא עלול להיות מורדם!! אז מה עשינו בזה שמסרנו לך כלב שלא אכפתלך שיתקוף, הרי לא אתה תסבול ולא אתה תורדם, אלא הוא. אני מצטער, אתה רואה בכלב רכוש, כמו מערכת אזעקה, יתקלקל נקנה חדש.

jokeror

New member
הי אסי מזל טוב על ההחלטה

אני באופן אישי חושבת שעדיף שיהייה לכלב בית ושיאהבו אותו, גם אם אין לו צעצועים או את האוכל הכי משובח, מאשר שיהיה בעמותה או ברחוב או אצל משפחה עשירה שמתייחסת אליו כמו לחלק מהריהוט. (במיוחד שידוע כי הכלב יחוסן כי ההורים הסכימו לממן זאת). כמו שאמרת, עדיף לך כלב שהוא לא גור ובאמת מחונך לצרכים. בכל מקרה, גם אם אין לך כסף לאילוף, חשוב שתעבוד עם הכלב על פקודות בסיסיות (אתה יכול לחפש בגוגל או להסתכל במאמרי הפורום). לא כדאי לך לקחת כלב קטן, משום שלא טוב עבורו לגור בחצר. כלב הוא בן משפחה ולא שומר על הבית, אי אפשר לצפות שכלב יפגין שתי תכונות אופי מנוגדות לחלוטין (במיוחד אם אין תקציב לאילוף רציני). עדיף שיהיה ידידותי מאשר תוקפן. חשוב לגדר את החצר ולחסום פרצות, כדי שהכלב לא יברח ועלול להיאבד או להידרס. החלטה נבונה היא לקחת כלב מסורס או כלבה מעוקרת, גם ימנע מחלות בעתיד, גם לא יוולדו גורים נוספים, גם לא תהיה סכנה שהכלב יברח כשמריח נקבה מיוחמת. כדאי שתדע שאם אתה מאמץ כלב מעמותה אתה משלם עבור הסירוס שהכלב עבר וגם עבור חיסונים שהוא קיבל. לכן לדעתי עדיף לך ללכת לעמותה ולמצוא כלב שיש לך איתו קליק, אולי תשלם לעמותה אבל לא תצטרך לשלם לסירוס ולחיסונים כך שזה יתקזז. בהצלחה רבה!

shirael

New member
מסכימה ומוסיפה

שכמו שראית את הכלב הקטן שנובח על זרים - רובם המוחלט של הכלבים ינבחו על זרים שמנסים להכנס למה שהם מחשיבים כטריטוריה שלהם, ונביחות מרתיעות אנשים עם כוונות רעות. הכלב עדיין לא יתקוף, אבל הוא יעשה הרבה רעש - וזה בדיוק מה שאתה רוצה, כי גם תדע שאתה יכול לסמוך עליו במיליון אחוז ליד המשפחה שלך, וגם לא תהיה פגיע לתביעות משפטיות (אם הכלב שלך תוקף גנב, הוא יכול לקחת אותך לבית משפט).

אסִי

New member
הייתה לאחי גולדנית

חמודה אמיתית וחברותית מאוד עם ילדים (הבן שלו פעם משך לה באוזניים בטעות והיא לא עשתה כלום). בכל לילה כשמישהו היה עובר ומציץ רק לכיוון הבית דרך הגדר, היא הייתה נובחת בקולות. לילה אחד הגיעו שני גנבים. לפי המצלמות אבטחה שהיו לו בבית, הכלבה בהתחלה נבחה וכשהם נכנסו פנימה לתוך החצר ואחד מהם ליטף אותה קצת, היא נרגעה וחזרה לישון. קרה מה שקרה והם עשו את מה שהם רצו לעשות בבית. אחי אמר באותו הרגע שהוא היה מעדיף תביעה משפטית ושהגנבים היה יוצאים בלי ידיים ועם נשיכות בגוף, מאשר שייעלם לו רכוש בסביבות השלושים אלף שקל (ועוד הגנבים מיהרו לברוח). אז כן, אני מעדיף שהכלב יהיה תוקפני כלפי אחרים גם אם זה כרוך בסכנת תביעה משפטית.

AllRed

New member
אנשים כמוך מגעילים אותי...אני מצטער.

אתה יודע מה גנבים עושים לכלבים שתוקפים אותם?? - אתה חושב שאין להם אמצעים להפטר מהכלב? שאין להם רעל בכיס? - סכינים? - אתה יודע שיש מקומות בהם מגדלים כלבים בחצר ואם הכלב נמצא מורעל יום אחד זה סימן מובהק שבזמן הקרוב מתכננים פריצה לבית? מה זו הנאיביות הזו? לא מבין אותך...

SUMMER8

New member
צודק 100%. לנו פרצו את הבית כשהייתי ילדה קטנה

ואת הכלב שהיה לי הם קשרו לברז וסיממו אותו. העיניים שלו היו אדומות כמו דם. והוא לא היה כלב תוקפן.

Ultra marine

New member
../images/Emo6.gif

יקירי, כיוון שאין ביטוח מקיף ורציני בעניין נזקי גוף, אני יכולה להבטיח לך באופן אישי שאם הכלב/ה שיהיה לך באמת יתקוף בן אדם הדבר היחידי שנותר יהיה לך לעשות הוא למצוא בית לכלב ואחריו כדור בראש. וזאת כיוון שהתביעות האלה מגיעות למליוני שקלים ובחיים לא תצליח לצאת מלשלם אותו. כל חייך תהיה משועבד לתשלום עבור אותו אדם שנפגע! במקרה של גנב שנכנס אליך לבית והכלב שלך תוקף - אתה אשם! החוק מפגר אבל אתה זה שתשלם בסופו של יום! בפעם הבאה תדאג להתקין מערכת אזעקה ואל תאשים את בן הבית (הכלב) שלא שמר.

למעלה