מחפש כיוון

comer789

New member
מחפש כיוון

אני לא בטוח מה אני צריך ומה יכול לעזור לי, אבל המצב הוא כזה.

אני עו"ד צעיר (בערך שנה עורך דין, בן 30). למדתי משפטים באוניברסיטת תל אביב ואני כרגע לומד לתואר שני במשפטים. עבדתי עד לאחרונה במשרד עורכי דין, אולם פיטרו אותי לצערי הרב. די סבלתי בעבודה אבל לדעתי פיטוריי לא היו מוצדקים.

מכל מקום, אני מתלבט אם לעשות שינוי בקריירה או לא. מצד אחד, אני שונא את העבודה שלי, ומרגיש שלא נועדתי לכך. מצד שני, לא ברור אם בכלל נועדתי למשהו. מצד שלישי, אולי אני מוותר מהר מדי על הקריירה, ואילו מצד רביעי, נראה די ברור שלא אמשיך בזה, אז למה לדחות. בסופו של דבר, מה שאני אומר הוא שאני מרגיש די אבוד ביחס לעתיד, ואני פשוט חסר מושג בנוגע למה לעשות בשלב הבא. האם ישנו ייעוץ קריירה שמתאים לאנשים אבודים לחלוטין, ואיך עובד ייעוץ שכזה?

מחשבות לגבי המשך העיסוק בעריכת דין

אני רוצה להתחיל ולהרגיע אותך. אפשר ממש להרגיש את המצוקה שלך, ואני ממש מבטיחה לך שיהיה בסדר. אין לי ספק שאתה בחור מוכשר, אתה עדיין בתחילת הדרך וכל האפשרויות פתוחות בפניך. בהתסכלות מתוך פרספקטיבה של חיים זה לא משנה אם תעשה שינוי עכשיו או או שנתיים.
כל יועץ קריירה, ואני ביניהם, יוכל לעזור לך לעשות סדר במחשבות ולהבין מה מתאים לך ומה הצעד הבא הנכון עבורך. אתה לא תהיה עורך הדין הראשון שמרגיש שהוא לא במקום הנכון עבורו. מה שטוב בהכשרה במשפטים, שהיא פותחת הרבה אפשרויות אחרות. אני מציעה לך בינתיים להיפטר מהמונח "ייעוד" - זה מושג גדול ומלחיץ וחיפוש אחר תשובה אליו מחייבת משהו נורא משמעותי. עדיף בשלב זה לשאול את עצמך במה היית רוצה לעסוק, איך היית רוצה שתיראה סביבת העבודה שלך, עם איזה אנשים אתה רוצה להיות, איזה עולמות תוכן מעניינים אותך, מה היכולות הבולטות שלך וכו'.
לגבי השאלה אם לוותר כבר עכשיו על התחום או לתת לו עוד ת'אנס - קטונתי מלענות על זה. חשוב לבדוק האם המשרד בו היית נתן לך טעימה מספקת ונכונה, האם דברים יכולים להיראות אחרת במשרד אחר, האם יש בכלל בעולם המשפטים משהו שמעניין ומושך אותך.
אשמח להמשיך ולשמוע שאלות ומחשבות שלך בנושא.
דפנה

למעלה