מחפש כיוון

Orinio

New member
מחפש כיוון

אני בן 28 כיום, מחפש עצמי מאז סיום השירות הצבאי. מעולם לא ידעתי איזה תחום ללמוד או לעסוק בו, עברתי כמה מבדקים, האחד היה דרך מכון ייעוץ תעסוקה בו נמצאתי מתאים לתחום המידענות ותחום הבלשנות. באבחון בלשכה התעסוקה נמצאת מתאים להנה״ח ולניהול מחסן ממוחשב. מבחינת תכונותיי אני אדם שיודע לשים לב לפרטים, מסודר, בד״כ יודע להתנסח, בעל אוזן קשבת, סקרן. אשמח לעצה לגבי קורסים מקצועיים או לתואר ראשון.

YuvalGivon

New member
לשים לב לרצון

משולש הקסם בבחירת כיוון הוא השילוב בין רצון - יכולות - מציאות . רוב ההכוונות המקצועיות אינן שמות לב לרצון .הרצון מצריך שיחה בפני עצמה - מה היית רוצה אם הכל היה אפשרי ? - היא שאלת מפתח בשיחה . יובל - מאמן לתעסוקה משמעותית ומפרנסת

Orinio

New member
תגובה להודעות

מבחינת תחומי עניין אין לי כמעט, יש לי המון ספרי היסטוריה שרק את חלקם קראתי. אני אוהב לשמוע תכניות על היסטוריה או לקרוא כתבות בעיתון הקשורות לכך או הקשורות לארכאולוגיה. אני אוהב לראות ערוץ הכנסת וחדשות, הייתי רוצה לדעת יותר על מדעי המדינה למשל או על העבר. בעבר למדתי תקשורת בפתוחה אבל לא כל כך הצלחתי עם זה מסיבות של חוסר מוטיבציה. הייתי רוצה לעבוד במשהו שייתן לי עניין בחיי, יגרום לי להרגיש שאני תורם בצורה מסוימת לאנושות.. תפקיד עם תשומת לב לפרטים, אולי הבעה עצמית.

שני דברים שעולים לי

ממה שכתבת הם: 1. מחקר 2. עיתונאות.
כמובן שזה רק על סמך המעט שתיארת, ואני מסכימה מאוד שבחירה מקצועית חייבת לקחת בחשבון את הרצונות,
המילה המדוייקת בעיניי היא תשוקות. ממש תחקור מה התשוקות שלך ותחבר עם הכשרון שלך, זה הבסיס.
חג שמח!

Orinio

New member
הכיצד

כיצד אוכל לעשות זאת? מבחינת דברים שאני אוהב לעשות הוא לדבר, יותר מדי:(

זו נקודה מצויינת לחבר בין הדברים!

אתה אוהב לדבר - על מה? עם מי? אל מי?
תחשוב על מה במיוחד מעניין אותך לדבר, ובאילו נסיבות זה קורה.
וגם האם יש דברים שאנשים אוהבים במיוחד לשמוע ממך ואולי גם לשאול אותך עליהם שאלות.

אל תענה על זה ב"שליפה" אלא ממש קח לך קצת זמן לחשוב ולהיזכר, כיום ובעבר.

Orinio

New member
תשובתי

אני במיוחד אוהב לדבר על ספורט, היסטוריה קצת, פוליטיקה.

בספורט יש לי קצת ידע אישי ובשאר התחומים הנ"ל אין לי ממש ידע לצערי. הייתי רוצה לדעת עליהם יותר.

אני בעיקר מדבר על הנושאים הללו בארוחות, בשיחות חולין, עם חלק מחבריי, עם אימי

אם נאסוף הכל,

ה"מוטיבים" החוזרים בתאור שלך הם : מדע המדינה/פוליטיקה, הסטוריה (הם הולכים ביחד הרבה פעמים);
הבעה ותקשורת.

אם מדובר בלימודים ויש לך רצון לדעת יותר, אז תואר במדע המדינה/פוליטיקה וממשל, בד"כ משלבים בתוכם קורסים בהסטוריה פוליטית, ואפשר לחלופין ללמוד מדע המדינה והסטוריה כללית במסלול דו-חוגי.
לגבי תעסוקה ומה לעשות עם זה אח"כ - כיוונים אפשריים הם למשל משרות ציבוריות חברתיות/פוליטיקה, ובמדיה (עתונאות למשל, כפי שכתבתי, תחקירים בטלויזיה וכיו"ב). וכן, כאן צריך מוטיבציה רבה כדי להתקדם. זה תהליך.אבל אם יש לך את הרצון והאהבה והיכולות, זה אפשרי.
מציעה לך קודם כל לברר לעצמך מה המטרה הסופית הרצויה לך ולהחליט על הצעדים בהתאם.

Orinio

New member
המשך תשובה

מבחינת מה שנשמע לי מעניין הם התחומים הללו: מדעי מדינה, יחב״ל, היסטוריה, הלוואי והייתי עוסק באחד מהם.. הייתה תקופה שלמדתי גם תקשורת כי רציתי להיות עיתונאי. למדתי כמה קורסים בתקשורת בפתוחה והפסקתי בגלל חוסר אמונה בעצמי ובעיקר עצלנות. עשיתי מספר אבחונים דרך הלשכה שבה נאמר לי כי אני אדם שמכבד סמכות, שמתאים לי ללמוד ברמה של קורס, יש לי תשומת לב לפרטים הקטנים. הוצעו לי קורסים בניהול מחסן ממוחשב והנה״ח. באבחון דרך מכון מקצועי ידוע יצא לי בערך אותן תכונות, שאני מתאים לתחום המחקרי, בעל תשומת לב לפרטים קטנים, טוב בקליטת שפות, בעל ביטחון עצמי נמוך, מנומס. הוצע לי ללמוד מידענות ובלשנות. מאז האבחונים הללו עברו יותר מארבע שנים ועדיין לא מצאתי את עצמי. אני נורא מתוסכל מכך.. היו לי מחשבות הזויות.. להיות חוקר, ללמוד ארכאולוגיה, ללמוד הנה״ח, מחסן ממוחשב, ללמוד יחסים בינלאומיים, להיות היסטוריון..שזה חלום קטנטן, את המחשבה להיות עיתונאי כבר זנחתי לצערי, אני לא יודע מה לעשות:(!!! כאדם אני אוהב לשים לב לכל פרט, להיות דקדקן, לדבר הרבה, הרבה מאוד אפילו, להביע עצמי בכתיבה, יש לי סקרנות. מה אוכל לעשות עם חיי:(?

לחזק את הבטחון העצמי שלך.

אתה הרי יודע מה אתה רוצה ומודע לעצמך. אתה לא צריך שום אבחונים.
קח אחריות על החיים שלך !
סליחה על הבוטות, אבל זה מתבקש כאן.

Orinio

New member
תשובה נוספת

אוקיי, אבל ללכת לאחד מהכיוונים שאמרתי?? מחקר, עיתונאות, אולי לעשות קורס מקצועי ? ללמוד הנה״ח או ניהול מחסן או ללמוד לתואר בהיסטוריה, מדעי המדינה ויחסים או ארכאולוגיה?

למעלה