מחפש חוות דעת על IBM DS400

eliranitzhak

New member
מחפש חוות דעת על IBM DS400

אם מישהו מכיר את ה DS400 של IBM אני אשמח לקבל התרשמות על המוצר, ניהולו ונוחות השימוש בו. ואם יש נקודות נגד - גם. תודה מראש, אלירן.
 

ezaton

New member
יהיה לי נסיון ממשי איתו

רק בסוף החודש, פחות או יותר, אז אם תהיה סבלני, אוכל לספר לך אז ממקור ראשון עליו. ממה שאני יודע, ההתקן הוא חביב, מתאים ל- smb, ולא תומך ב- rdac, כלומר, לא ערני לנושא ניהול נתיבים. כמו כן, הוא מנוהל על ידי ה- raid manager של IBM, ולא על ידי ה- Storage Manager. משמעו של זה שהוא הרבה יותר מוגבל והרבה פחות חכם. סביר להניח, תחת הפרמטרים הבאים, שהוא לא תומך בקבוצות מחשבים (partitions בשפה של ה- storage manager) ובמיפויים לפי pwwwn. עוזר לך?
 

eliranitzhak

New member
תודה על התשובה - ...

א. גם לי יהיה אותו בעוד חודש בערך. ב. לפי ה RedBooks של IBM הוא מנוהל ע"י Storage Manager. ג. מה זה pwwwn ? ד. תוכל להסביר למה הכוונה ב קבוצות מחשבים / Partitions ? הרבה תודה. נ.ב איזה דגם יהיה לך, DS300 או DS400 ? כמה דיסקים / נפח ? אם DS400, אתה לוקח גם Fiber Switch או משתמש בכניסות הקיימות ?
 

ezaton

New member
אז ככה

ב. עם כל הכבוד לספרים האדומים של יבמ, כך שמעתי, ואני אדע בוודאות ברגע שיהיה לי אחד. ג. pwwwn זאת כתובת המק (או שווה הערך שלה, בכל אופן) עבור כרטיסי FC. הם מזהה יחודי, ולכן בשימוש. כאשר אתה ממפה התקני איכסון עבור לקוח (מחשב, שרת, אפילו storage נוסף) שני פרמטרים רלוונטיים - pwwwn (של הלקוח ושל התקן האיכסון) ו- lun. בהתקנים מסויימים (בעיקר jbods) לכל מערך (array) יש מראש pwwwn עצמאי, כך שאתה אפילו לא ממפה לונים. באחרים, כמו ה- DS של יבמ, או ה- SigmaStore של Hitachi (ואחרים נוספים) אתה ממפה ללקוח pwwwn ואיתו את הלונים שהוא צריך לראות, כאשר מיפוי קורה בשניים וחצי מקומות: 1. בהתקן האיכסון (אם מסוגל לכך) - אתה יכול למפות מערך, או דיסק לוגי למכונה/מכונות (קבוצת מכונות) על פי הממשקים שלהם, שמזוהים באמצעות כתובות ה- pwwwn שלהן. 2. בלקוח עצמו, אתה יכול למפות לונים מסויימים בהתקן איכסון עם pwwwn מסויים. תוכל לעשות זאת רק אם קודם ביצעת את שלב (1) מעל. אם לא תוכל לבצע את שלב (1), כי התקן האיכסון לא תומך בכך, תוכל להיעזר כמעט רק במיפוי בצד הלקוח. 2.5 שימוש ב- zones במתג ה- fibre יתן לך אפשרות לחשוף ולא לחשוף pwwwn מסויימים לאחרים. בדומה ל- vlan במתגי תקשורת, רק שהמתג עירני כלפי הכתובת, ולא כלפי הפורט (החלפת פורט למכונה לא תשנה את התנהגות ענן הפייבר). ד. קבוצת מחשבים, או בשפת יבמ partition (להכל הם קוראים כך, מדהים), היא קבוצת מחשבים שמזוהה באמצעות מתאמי ה- FC שלהם, כלומר, לפי ה- pwwwn שלהם, ושמקבלת הקצאת storage או דיסקים לוגיים יחודית. אני יכול לתת לשלושה מחשבים X דיסקים לוגים משותפים, והם יקראו קבוצה. אני יכול לתת לכל אחד מהם דיסקים לוגיים אחרים, ואז תהיינה לי שלוש קבוצות בשימוש, מתוך המקסימום, אם יש, של התקן האיכסון. הרבה פעמים זה עניין של רישוי. מכונות FastT200, שברשותי כמה מהן, תומכות במופגן ב- 16 קבוצות שכאלו, ואילו חדשות יותר, תומכות דווקא בפחות, או דורשות תשלום היסטרי עבור תמיכה בכאלו כמויות. אתה יכול לשחק, כמובן, עם שילוב של זה ושל מיפוי בצד הלקוח כדי לעקוף, באופן מוגבל כלשהו, מגבלות כאלו. תן 10 דיסקים לחמש מכונות בענן, בקבוצה יחידה, ואז באמצעות מיפוי ברמת הכרטיס (מיפוי קשיח, זה נקרא) תוכל לתת לכל אחת מהמכונות גישה *רק* לדיסקים הלוגיים (לונים) שתרצה, אבל זאת תצורה פחות מומלצת, ואף אינה נתמכת על ידי ה- HCL של יצרני קלאסטרים, בעיקר מייקרוסופט. יהיה לי DS400, שיכלול שלושה או ארבעה דיסקים בלבד (אופציה להרחבה). אני לא אקח מתג, בגלל שיקולי מחיר, והעובדה שהוא יתחבר רק לשתי מכונות, לפחות בשלב ראשון. בהמשך אולי. אם יש לך צורך ביותר מכונות, השתמש במתג. בכלל, מתג, או אפילו hub מומלץ בין התקן האיכסון לבין הלקוח, מטעמים שונים, גם אם הוא לא ממש דרוש. עניין של תקציב, כאמור, במקרה שלי.
 

eliranitzhak

New member
שאלה של newbie על Group Policy

יש לי את gpedit.msg, והכל טוב ויפה, אבל חסרות לי ההגדרות של MS Office 2003 - איך אני רואה אותן ומגדיר אותן ל AD שלי ? האם יש קובץ ADM או POL שמוסיף לי את האפשרויות שרלוונטיות ל Office ? תודה מראש, אלירן.
 

antidot

New member
------->

אתה עורך GPO דומייני או local security policy של התחנה ?
 

eliranitzhak

New member
גם וגם

אני משחק את זה ע"ג התחנה שלי בבית ללימוד, בכוונה ליישם ברשת עם AD בעוד כמה ימים, כשארגיש נוח עם זה. חיפשתי תחת program files אצלי (מותקן Office 2003) ולא מצאתי את קבצי ה ADM. צריך לבחור משהו בהתקנה של ה Office ? האם יש אפשרות להוריד מהרשת את ה ADM של Office ? האם יש אתר שמרכז ADM'ים מסוגים שונים ? ושוב, הרבה תודה.
 

eliranitzhak

New member
ניסיתי להתקין Office2003 - אין ADM

הפעלתי את ההתקנה של ה Office 2003 שוב, בחרתי להפעיל הכל מהמחשב שלי, ועדיין אין לי את קבצי ה ADM של ה Office. אני אנסה לחפש ברשת... די לעצלות
 

eliranitzhak

New member
טוב, חיפוש קצרצר ומצאתי, אבל -

לדוגמה, אני רוצה לקבוע לכל המשתמשים את מחיצת ה Templates של Word ושל Excel. ב Word זה נמצא ב Tools->Options->File Locations אבל ב ADM לא מצאתי דרך לשנות את זה. אני מפספס משהו ? אולי במקרה הזה צריך לערוך את ה ADM ידנית ולהוסיף את זה (או למצוא מישהו שכבר עשה) ? הרבה תודה. נ.ב - אתה יכול לתת דוגמאות לקבצי ADM אחרים שאתה מכיר ?
 

eliranitzhak

New member
תודה, מצאתי.

זה היה ב User Configuration->Microsoft Office 2003->Shared paths ולא איפה שחיפשתי. תודה.
 

eliranitzhak

New member
שאלת Newbie מספר 2......

איך אני מקשר את ה Policy שקבעתי ל OU מסויים ב AD ? יש לי כרגע OU שנקרא Users (כמה צפוי) ומתחתיו OU שנקרא Poltest שבו המשתמש שלי נמצא. איך אני משייך את ה Policy לכל מי שב Poltest ? איך אני משייך Policy שונה לכל OU ? (למקרה של תחנות 2000/XP) ? תודה !
 

The MarBar

New member
תוריד gpmc

לפי השאלה שלך זה נראה שאתה לא מכיר את הכלי הנ"ל. בכל אופן תוריד את ה- group policy management console מהאתר של מיקרוסופט. הכלי הזה יציג לך בצורה נוחה את כל הpolicies שיש לך וכל אחת לאן היא מקושרת. לדעתי הכלי גם יעשה לך קצת סדר בראש לגבי צורת העבודה של GPOים. בהצלחה
 

eliranitzhak

New member
תצוגת הרשאות FS לקבוצה ב AD

שאלה נוספת : יש לנו קבוצות ב AD שאנחנו רוצים לאחד לטובת הסדר הטוב. איך אני מציג / מוציא רשימה של כל ההרשאות שיש לקבוצה מסויימת על ה File system בכל השרתים שיש לי ? בימיי הנובל העליזים זה היה שנייה להציג, כאן נראה לי שזה טיפה יותר מורכב, אבל אני מניח שיש כלי לזה ? תודה !
 
למעלה