אז ככה
ב. עם כל הכבוד לספרים האדומים של יבמ, כך שמעתי, ואני אדע בוודאות ברגע שיהיה לי אחד. ג. pwwwn זאת כתובת המק (או שווה הערך שלה, בכל אופן) עבור כרטיסי FC. הם מזהה יחודי, ולכן בשימוש. כאשר אתה ממפה התקני איכסון עבור לקוח (מחשב, שרת, אפילו storage נוסף) שני פרמטרים רלוונטיים - pwwwn (של הלקוח ושל התקן האיכסון) ו- lun. בהתקנים מסויימים (בעיקר jbods) לכל מערך (array) יש מראש pwwwn עצמאי, כך שאתה אפילו לא ממפה לונים. באחרים, כמו ה- DS של יבמ, או ה- SigmaStore של Hitachi (ואחרים נוספים) אתה ממפה ללקוח pwwwn ואיתו את הלונים שהוא צריך לראות, כאשר מיפוי קורה בשניים וחצי מקומות: 1. בהתקן האיכסון (אם מסוגל לכך) - אתה יכול למפות מערך, או דיסק לוגי למכונה/מכונות (קבוצת מכונות) על פי הממשקים שלהם, שמזוהים באמצעות כתובות ה- pwwwn שלהן. 2. בלקוח עצמו, אתה יכול למפות לונים מסויימים בהתקן איכסון עם pwwwn מסויים. תוכל לעשות זאת רק אם קודם ביצעת את שלב (1) מעל. אם לא תוכל לבצע את שלב (1), כי התקן האיכסון לא תומך בכך, תוכל להיעזר כמעט רק במיפוי בצד הלקוח. 2.5 שימוש ב- zones במתג ה- fibre יתן לך אפשרות לחשוף ולא לחשוף pwwwn מסויימים לאחרים. בדומה ל- vlan במתגי תקשורת, רק שהמתג עירני כלפי הכתובת, ולא כלפי הפורט (החלפת פורט למכונה לא תשנה את התנהגות ענן הפייבר). ד. קבוצת מחשבים, או בשפת יבמ partition (להכל הם קוראים כך, מדהים), היא קבוצת מחשבים שמזוהה באמצעות מתאמי ה- FC שלהם, כלומר, לפי ה- pwwwn שלהם, ושמקבלת הקצאת storage או דיסקים לוגיים יחודית. אני יכול לתת לשלושה מחשבים X דיסקים לוגים משותפים, והם יקראו קבוצה. אני יכול לתת לכל אחד מהם דיסקים לוגיים אחרים, ואז תהיינה לי שלוש קבוצות בשימוש, מתוך המקסימום, אם יש, של התקן האיכסון. הרבה פעמים זה עניין של רישוי. מכונות FastT200, שברשותי כמה מהן, תומכות במופגן ב- 16 קבוצות שכאלו, ואילו חדשות יותר, תומכות דווקא בפחות, או דורשות תשלום היסטרי עבור תמיכה בכאלו כמויות. אתה יכול לשחק, כמובן, עם שילוב של זה ושל מיפוי בצד הלקוח כדי לעקוף, באופן מוגבל כלשהו, מגבלות כאלו. תן 10 דיסקים לחמש מכונות בענן, בקבוצה יחידה, ואז באמצעות מיפוי ברמת הכרטיס (מיפוי קשיח, זה נקרא) תוכל לתת לכל אחת מהמכונות גישה *רק* לדיסקים הלוגיים (לונים) שתרצה, אבל זאת תצורה פחות מומלצת, ואף אינה נתמכת על ידי ה- HCL של יצרני קלאסטרים, בעיקר מייקרוסופט. יהיה לי DS400, שיכלול שלושה או ארבעה דיסקים בלבד (אופציה להרחבה). אני לא אקח מתג, בגלל שיקולי מחיר, והעובדה שהוא יתחבר רק לשתי מכונות, לפחות בשלב ראשון. בהמשך אולי. אם יש לך צורך ביותר מכונות, השתמש במתג. בכלל, מתג, או אפילו hub מומלץ בין התקן האיכסון לבין הלקוח, מטעמים שונים, גם אם הוא לא ממש דרוש. עניין של תקציב, כאמור, במקרה שלי.